from €290,00
Book Now

Πάσχα στην Θεσσαλία, 4 μέρες

Created with Sketch. Μετέωρα Ελλάδα
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια

4 μέρες

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Αριθμός Ατόμων

Χωρίς όριο

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή

4 μέρες Π ά σ χ α στην Θ Ε Σ Σ Α Λ Ι Α Καλαμπάκα - Μετέωρα - Λίμνη Ταυρωπού (Λίμνη Πλαστήρα) - Φράγμα Μέγδοβα - Καρδίτσα - Τρίκαλα - Ελάτη - Περτούλι.   Από 17 έως 20 Απριλίου 2020   Τιμή συμμετοχής :     €  330  το... Περισσότερα

4 μέρες Π ά σ χ α στην Θ Ε Σ Σ Α Λ Ι Α

Καλαμπάκα – Μετέωρα – Λίμνη Ταυρωπού (Λίμνη Πλαστήρα) – Φράγμα Μέγδοβα –
Καρδίτσα – Τρίκαλα – Ελάτη – Περτούλι.
 
Από 17 έως 20 Απριλίου 2020

 

Τιμή συμμετοχής :     €  330  το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.

                                      €  280  το άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο.

                                      €  495  το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.

                                      ΔΩΡΕΑΝ παιδιά μέχρι 8 ετών μαζί με τους γονείς σε τρίκλινο.     

Λιγότερα

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η ημέρα : Καλαμάτα - Ισθμός - Τρίκαλα - Καλαμπάκα.

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Νέδοντος (όπισθεν Notos Galleries) και  αναχώρηση στις 07:00 π.μ. για Καλαμπάκα μέσω Ισθμού-Τρικάλων. Επίσκεψη.Άφιξη αργά το απόγευμα στην όμορφη Καλαμπάκα, στον Θεσσαλικό Kάμπο, όπου βρίσκονται τα επιβλητικά Μετέωρα,
το μικρό θαύμα της φύσης, τους μοναδικούς ιερούς βράχους των Μετεώρων, όπου βρίσκονται τα μοναστήρια.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για παρακολούθηση της Περιφοράς του Επιταφίου στην Καλαμπάκα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Καλαμπάκα -Ελάτη- Περτούλι- Καρδίτσα- Λίμνη Ταυρωπού (Λίμνη Πλαστήρα) -Φράγμα Πλαστήρα - Καλαμπάκα.

Πρόγευμα και εξόρμηση στις ελατόφυτες πλαγιές του Κόζιακα. Θα επισκεφτούμε την Ελάτη (Ελβετία της Ελλάδας) και το Περτούλι (σε υψομ. 1200μ), πνιγμένο μέσα στα έλατα. Στην συνέχεια αναχώρηση για το οροπέδιο της Νευρούπολης, όπου σε ύψος 800μ. έγινε η Λίμνη Ταυρωπού και το φράγμα Ν. Πλαστήρα oλόγυρα σε μια φύση από μοναδικούς χρυσοποίκιλους χρωματισμούς. Θα επισκεφθούμε την λίμνη Πλαστήρα, μία από τις ομορφότερες γωνιές του ορεινού όγκου των Αγράφων. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Κορώνας (παλαιότερα ονομαζόταν Μονή Κρυεράς Πηγής), που χτισμένο σαν κάστρο αγναντεύει όλο τον Θεσσαλικό κάμπο.Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το φράγμα του Νικολάου Πλαστήρα ή Μέγδοβα (ομώνυμος ποταμός). Από εδώ θα θαυμάσουμε την θέα προς το μικρό νησάκι Νιάγκα. Τέλος, θα καταλήξουμε μέσω γραφικών χωριών, όπως Μούχα και Καστάνια στο γραφικό χωριό Λαμπερό για καφέ δίπλα στην λίμνη.
Θα αφήσουμε την περίφημη λίμνη Πλαστήρα με τις καλύτερες εντυπώσεις για να επιστρέψουμε στην Καλαμπάκα. Την αποψινή αναστάσιμη νύκτα φωτίζουν τον ουρανό της Καλαμπάκας πυροτεχνήματα, που μαζί με τις λαμπάδες των πιστών και τα φωταγωγημένα Μετέωρα προκαλούν δέος και κατάνυξη.Σ΄ ένα από τα μοναστήρια (του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) θα γιορτάσουμε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το παραδοσιακό Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Καλαμπάκα (γλέντι - ψήσιμο αρνιού )

Μπουφέ πρόγευμα και χαρείτε το πρωινό σούβλισμα αρνιών, πίνοντας ουζάκι και τρώγοντας μεζέδες συνοδεία με χορευτικό με παραδοσιακές στολές. Πασχαλινό γεύμα και γλέντι. Χρόνος ελεύθερος, ξεκούραση.Το βράδυ, προαιρετική ομαδική διασκέδαση με τοπικό χρώμα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : Καλαμπάκα ( Έθιμο των μαντηλιών) - Ισθμός - Καλαμάτα.

Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως ή Μεγάλο Μετέωρο και την Μονή του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν, θα οδηγηθούμε στο εκκλησάκι του Αϊ- Γιώργη του Μαντηλά, που είναι σε σπηλιά βράχου των Μετεώρων, σε ύφος 30-35 μ.
Kάθε χρόνο, τη Δευτέρα του Πάσχα, αναβιώνει ένα πολύ ωραίο έθιμο, από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ξεκίνησε, όπως λένε, από την ανάγκη να στέλνουν οι υπόδουλοι μηνύματα στους διωκόμενους αγωνιστές. Ίσως είχε βαθύτερες ρίζες και σημασία. Τα πανηγύρια ήταν η μόνη ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα. Έδεσαν μάλιστα για σιγουριά το έθιμο με το φερετζέ, που αφιέρωσε μια Τουρκάλα, όταν ο Άγιος, τον οποίο επικαλέστηκε, θεράπευσε τον άντρα της. Στην είσοδο της σπη­λιάς είναι κρεμασμένα μαντίλια από τον προηγούμενο χρόνο. Κάθε μαντίλι και μια ευχή για υγεία. Το πρωί της γιορτής του Αγίου οι προ­σκυνητές συγκεντρώνονται στα ριζά του βράχου και παρακολουθούν νεαρούς αναρριχητές, που με σχοινιά φτάνουν στη σπηλιά-εκκλησία και μαζεύουν τα περσινά μαντίλια, καθώς κρεμούν τα νέα και λαμπάδες, που φέρνουν κάτοικοι και ξενιτεμένοι απ' όλο το νομό.Τα μαντίλια συνήθως τα παίρνουν αγόρια και κορίτσια για καλή τύχη. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Καλαμάτα μέσω Ισθμού με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες σχεδιάζοντας νέα μελλοντικά ταξίδια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
ΤΕ Λ Ο Σ Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ - Κ Α Λ Ο Π Α Σ Χ Α

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο DIVANI METEORA 4* στην Καλαμπάκα σε δίκλινα – τρίκλινα - μονόκλινα δωμάτια.
  • Πρωινό (σύνολο 3).
  • Ημιδιατροφή καθημερινώς, συμπεριλαμβανομένων των Αναστάσιμου και Πασχαλινού γευμάτων.
  • Οι περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ο αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Έντυπα-χάρτες.
  • Φ.Π.Α.
  • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά,
  • συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις, ο φόρος διαμονής, αχθοφορικά και δραστηριότητες, φιλοδωρήματα.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Μετέωρα Ελλάδα

Συχνές ερωτήσεις / απαντήσεις

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
από €290,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις μοναδικές προσφορές μας!