από €20,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Νέα Επίδαυρος-Μονή Αγνούντος-Μονή Αγίου Δημητρίου Αυγού-Ναύπλιο

Created with Sketch. Νέα Επίδαυρος, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

Μονοήμερη / 21 Ιουνίου/ 19,23 Ιουλίου/ 30 Αυγούστου/ 20 Σεπτεμβρίου/ 18 Οκτωβρίου

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Daily Tour

Created with Sketch.

Τιμή από

20,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Αναχωρήσεις: 21 Ιουνίου/ 19,23 Ιουλίου/ 30 Αυγούστου/ 20 Σεπτεμβρίου/ 18 Οκτωβρίου Τιμή Συμμετοχής: 20,00€ κατ'άτομο 15,00€ παιδιά 4-12 ετών 65,00€ Οκογενειακή προσφορά (2 ενήλικες & 2 παιδιά) 18,00€ ***Ειδική προσφορά ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ -Όλες οι τιμές είναι κατ'άτομο. -Η οικογενειακή προσφορά Family Offer αφορά 2 ενήλικες και 2 παιδιά από 4... Περισσότερα

Αναχωρήσεις: 21 Ιουνίου/ 19,23 Ιουλίου/ 30 Αυγούστου/ 20 Σεπτεμβρίου/ 18 Οκτωβρίου

Τιμή Συμμετοχής:
20,00€ κατ’άτομο
15,00€ παιδιά 4-12 ετών
65,00€ Οκογενειακή προσφορά (2 ενήλικες & 2 παιδιά)
18,00€ ***Ειδική προσφορά

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
-Όλες οι τιμές είναι κατ’άτομο.
-Η οικογενειακή προσφορά Family Offer αφορά 2 ενήλικες και 2 παιδιά από 4 έως 12 ετών και είναι συνολική τιμή και για τα 4 άτομα.
-Η ειδική προσφορά Special Offer αφορά πελάτες που θα επιλέξουν και θα αγοράσουν ταυτόχρονα περισσότερες από 3 μονοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές πραγματοποιήσιμες στο διάστημα 2 μηνών, δηλαδή 60 ημερών από την ημερομηνία της 1ης εκδρομής.
-Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πριν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια. Με την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 07:45 π.μ. στη Νέδοντος, (όπισθεν Notos Galleries). Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 08:00 π.μ. για την Νέα Επίδαυρο για καφέ και ξεκούραση. Ακολουθούν επισκέψεις στη Μονή Αγνούντος και Μονή Αγίου Δημητρίου για προσκύνημα. 1η Επίσκεψη στην Μονή Αγνούντος η οποία αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο χριστιανικό μνημείο βυζαντινής τέχνης και τοπικής αρχιτεκτονικής.
Το Μοναστήρι έχει χτιστεί πάνω στην πλαγιά ενός γραφικού τοπίου, σε μικρή απόσταση από τα όρια Κορινθίας-Επιδαύρου. Περιβάλλεται από ελαιώνες και βραχώδεις θαμνοσκέπαστους λόφους στους οποίους καταλήγουν τα γύρω δασωμένα βουνά. Βρίσκεται 7 χλμ μακριά από τη Νέα Επίδαυρο και 20 χλμ από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Υπάρχει μία πολύ παλιά τοπική παράδοση για το πώς χτίστηκε το Μοναστήρι αυτό. Λέγεται ότι ένα βράδυ επάνω στο Ασπροβούνι φάνηκε ξαφνικά ένα μυστηριακό φως να θαμποφέγγει κάθε νύχτα στον ερημικό ακατοίκητο τόπο. Λίγο χαμηλότερα, στην πανάρχαια αμαξιτή οδό, οι λιγοστοί διαβάτες έβλεπαν με δέος και απορία το γήινο αυτό αστέρι να χάνεται μόλις το πλησίαζαν. Αλλά ο φόβος έγινε κατάνυξη, όταν χέρια ευλαβικά οδηγημένα από κάποια εσωτερική παρόρμηση έσκαψαν εκεί που ακτινοβολούσε το άϋλο φως και βρήκαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Ανέβασαν την εικόνα στην κορυφή του βουνού και άρχισαν να ανοίγουν θεμέλια για να χτίσουν την κατοικία της. Από εκεί ψηλά θα μπορούσε η Παναγία να ΑΓΝΑΝΤΕΥΕΙ τη γύρω περιοχή, από τη γειτονική Μονή της Φανερωμένης μέχρι την Αθήνα και ακόμη πιο μακριά. Το όνομα του μοναστηριού προέρχεται από το ελληνικό ρήμα «αγναντεύω». Ωστόσο, είναι πιθανό να προέρχεται από τις αμέτρητες λυγαριές που μεγαλώνουν γύρω από την μικρή λίμνη στα δυτικά του Μοναστηριού. Από την τοπική παράδοση μαθαίνουμε και την προέλευση της ονομασίας «Άγναντα» που είναι η αρχαιότερη. Στα παλιά χειρόγραφα και στα επίσημα έγγραφα γράφεται «Μονή Αγνούντος». Από τις διάφορες ετοιμολογικές ερμηνείες, η σχέση αγναντεύω-αγνάντα φαίνεται η πιθανότερη για την αιτιολόγηση της ονομασίας της Μονής.Επόμενη επίσκεψη είναι η Μονή Αγίου Δημητρίου του Αυγού.Τόσο για την απόκρημνη τοποθεσία κτίσης της Μονής όσο και για το όνομά της, “Αυγού”, έχουν ειπωθεί πολλές ιστορίες, που οι ντόπιοι, κυρίως Ιριώτες, αναπαρήγαγαν με τα χρόνια. Αρχικά λέγεται πως οι ιδρυτές ήθελαν να κτίσουν αλλού τη Μονή και ο Άγιος Δημήτριος υποδείκνυε το σημερινό σημείο κτίσης της Μονής. Ξεκίνησαν λοιπόν οι τεχνίτες να χτίζουν σε άλλο σημείο τη Μονή αλλά τα εργαλεία τους έφευγαν και πήγαιναν στη τοποθεσία που έλεγε ο Άγιος Δημήτριος.
Επίσης, λένε πως το “Αυγό” προήλθε από τη προσπάθεια των χριστιανών της εποχής για την ορθή επιβεβαίωση του σημείου κτίσης, οπότε και έριξαν ένα αυγό να δουν αν σπάσει. Αυτό δεν έσπασε και θεώρησαν ότι είναι το κατάλληλο σημείο κτίσης της Μονής. Επίσης, κάποιοι ντόπιοι θυμούνται μία ιστορία με μια μάνα, που είχε ένα άρρωστο παιδί και προσευχήθηκε στη Παναγία να της το γιατρέψει. Η Παναγία της απάντησε πως: “αν πιστεύεις ρίξε το παιδί στο γκρεμό και αυτό θα γιατρευτεί”. Η μάνα σκέφτηκε να ρίξει πρώτα ένα αυγό να δει αν θα σπάσει. Το ρίχνει.... δε σπάει. Ρίχνει και το παιδί και αυτό σκοτώνεται. Τέλος, πολλοί συνδέουν το όνομα “Μονή Αυγού”, με τη χρήση της λέξης αυγό, που σε πολλές διαλέκτους σημαίνει γυμνή κορυφή.Τέλος Θα αναχωρήσουμε για το Ναύπλιο με στάση περιήγηση και ξεκούραση. Άφιξη στο γραφικό Ναύπλιο, την πρώτη πρωτέυουσα της Ελλάδος.Αναχώρηση για την Καλαμάτα και άφιξη το βράδυ με νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • * Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • * Οι περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • * Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους,φαγητά, ποτά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις, φιλοδωρήμα

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Νέα Επίδαυρος, Greece

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
από €20,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ενημερωθείτε άμεσα

Όλα τα νέα ταξίδια στο email σας