από €370,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Μακεδονία – Άγιον Όρος

Created with Sketch. Ουρανούπολη, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

6 ημέρες | 23-28 Ιουλίου | 3-8 Σεπτεμβρίου

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

370,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Είναι δύσκολο να οριστεί μέσα σε λίγες λέξεις το τουριστικό προφίλ μιας από τις μεγαλύτερες γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Από την Καστοριά μέχρι την Καβάλα και από τα Γρεβενά μέχρι τη Χαλκιδική και το Κιλκίς, κάθε νομός έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μοναδικής ομορφιάς δάση, πανέμορφες δαντελωτές παραλίες, λίμνες... Περισσότερα

Είναι δύσκολο να οριστεί μέσα σε λίγες λέξεις το τουριστικό προφίλ μιας από τις μεγαλύτερες γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Από την Καστοριά μέχρι την Καβάλα και από τα Γρεβενά μέχρι τη Χαλκιδική και το Κιλκίς, κάθε νομός έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μοναδικής ομορφιάς δάση, πανέμορφες δαντελωτές παραλίες, λίμνες και ποτάμια συνθέτουν ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο γεμάτο εναλλαγές. Από τη μεγαλοσύνη του Νέστου και την ορμητικότητα του Αλιάκμονα ταξιδεύουμε στην υδάτινη ηρεμία των Πρεσπών και της Κερκίνης. Αρχαιολογικοί χώροι και σημαντικά μνημεία, όπως το Δίον κάτω από τον Όλυμπο, η μεγαλοπρεπής Βεργίνα και οι αναρίθμητες βυζαντινές εκκλησίες της πόλης της Βέροιας, μαρτυρούν τη μακραίωνη Ιστορία της Μακεδονίας. Στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, στη χερσόνησο του Άθω, με τα παρθένα φυσικά τοπία και τα μοναστήρια του Αγίου Όρους συγκεντρώνεται το θρησκευτικό ενδιαφέρον, ενώ τα μεγάλα resorts στις ακτές του νομού αποτελούν καλοκαιρινό πόλο έλξης για ταξιδιώτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι πιο έμπειροι λάτρεις των σπορ του βουνού τολμούν διαδρομές στους ορεινούς όγκους του Ολύμπου, που δεσπόζει πάνω από το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Θεσσαλονίκη – Σουρωτή (τάφος Πάτερ Παισίου) – Ιερισσός – Διώρυγα Ξέρξη – Ουρανούπολη κρουαζιέρα – Περίπλους Αγίου Όρους – Στάγιρα – Αρναία – Ναός Αγ. Στεφάνου – Σπήλαιο Πετραλώνων – Νέα Ποτίδαια – Μονή Ευαγγελισμού Ορμυλίας – Πόρτο Καρράς – Πολύγυρος -Μαραθούσα – Αμφίπολη – Μονή Εικοσιφοινίσσης – Παγγαίο Όρος – Καβάλα – Ασπροβάλτα -Μονή Τιμίου Προδρόμου – Όρος Μπέλες – Λίμνη Κερκίνη – Οχυρά Ρούπελ – Άνω Ποροία.

Αναχωρήσεις:  23-28 Ιουλίου | 3-8 Σεπτεμβρίου

Τιμή συμμετοχής :
€ 370,00 το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.
€ 415,00 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.
€ 365,00  ***Ειδική προσφορά σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

– Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο.
– Η ειδική προσφορά Special offer αφορά πελάτες που θα επιλέξουν και θα αγοράσουν ταυτόχρονα περισσότερες από 3 μονοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές πραγματοποιήσιμες στο διάστημα 2 μηνών δηλαδή 60 ημερών από την ημερομηνία της 1ης εκδρομής.
– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πριν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια.Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η ημέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΡΕΝΤΙΝΑ-ΣΤΑΥΡΟΣ-ΙΕΡΙΣΣΟΣ-ΔΙΩΡΗΓΑ ΞΕΡΞΗ - ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Νέδοντος πίσω από το Notos Galleries στις 05:45 π.μ. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση μέσω Τρίπολης, Θήβας, Σταυρού, Ιερισσού - Διώρυγα Ξέρξη για Ουρανούπολη με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στη Ουρανούπολη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

2η ημέρα :ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ- 3ΩΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ-ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ(ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ-Ι.Μ.ΔΟΧΕΙΑΡΕΙΟΥ-Ι.Μ.ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ-Ι.Μ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ-Ι.Μ.ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ-ΔΑΦΝΗ-ΜΟΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-Μ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ-Ι.Μ.ΑΓ.ΠΑΥΛΟΥ-ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ)-ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό μας, θα αφήσουμε το τελευταίο χωριό πριν από την χερσόνησο του Αγίου Όρους, την Ουρανούπολη και άμεση επιβίβαση στο καραβάκι, το οποίο θα μας κάνει τον Περίπλου του Αγίου Όρους από την Δυτική πλευρά σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή του Α.Ο. Αναχώρηση στις 10:30 περίπου π.μ. Ετοιμαστείτε να νιώσετε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις.. Κατά τον περίπλου θα δούμε από το καραβάκι τις Μονές Δοχειαρείου, Όσιου Ξενοφώντος Αγίου Παντελεήμονος ( Ρώσικο), την Ξηροποτάμου. την μονή ΟΣ. Γρηγορίου, του Αγ. Διονυσίου, του ΑΓ. Παύλου, την Νέα Σκήτη (Γενέσιον της Θεοτόκου), την Σκήτη Αγ. Άννης. Επιστροφή στην Ουρανούπολη, χρόνος ελεύθερος για φαγητό και μπάνιο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΜΑΡΑΘΟΥΣΑ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ-Ν.ΠΟΤΙΔΑΙΑ-ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΡΜΥΛΙΑΣ( ΜΕΤΟΧΙ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ)-ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ-ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ-ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το σπήλαιο των Πετραλώνων, όπου θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο των Πετραλώνων και το Ανθρωπολογικό μουσείο και θα περιηγηθούμε στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του. Συνεχίζουμε για το χωριό της Νέας Ποτιδαίας, το οποίο βρίσκεται στην αρχή του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, την Κασσάνδρα. Πριν το χωριό υπάρχει μία πολύ λεπτή λωρίδα γης στην οποία κατασκευάστηκε μία διώρυγα, το λεγόμενο κανάλι της Ποτίδαιας για να εξυπηρετεί να καράβια που μπαινοβγαίνουν στον Τορωναίο κόλπο για να ψαρέψουν φρέσκα ψάρια. Η διώρυγα είναι το βασικό αξιοθέατο της Ποτίδαιας καθώς ενώνει εντυπωσιακά τον Τορωναίο και τον Θερμαϊκό κόλπο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το γυναικείο μοναστήρι του Ευαγγελισμού Θεοτόκου όπου βρίσκεται στο χωριό Ορμυλία, το οποίο ιδρύθηκε το 1978-1979. Μετά θα επισκεφθούμε τη περιοχή του Πόρτο Καρράς όπου θα απολαύσουμε το καφέ μας στην απόλυτη πολυτέλεια. Συνεχίζουμε την πρωτεύουσα Χαλκιδικής τον Πολύγυρο. Στάση. Τέλος, θα επισκεφθούμε την Μαραθούσα, όπου θα προσκυνήσουμε στο πανηγύρι της Παναγίας της Γερόντισσας. Επιστροφή στην Ουρανούπολη. Διανυκτέρευση.

4ημέρα : ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΜΦΙΠΟΛΗ-ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΗΣ-ΠΑΓΓΑΙΟ ΟΡΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ-ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ-ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και στην πρώτη στάση μας θα επισκεφτούμε την Αμφίπολη και θα δούμε τον λέοντα της Αμφίπολης, το μουσείο, κ.α. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε και θα επισκεφθούμε την γυναικεία Μονή Εικοσιφοινίσσης, που βρίσκεται στο Παγγαίο Όρος, ιδρύθηκε το 452 μ.χ. και φημίζεται για τα σημαντικά κειμήλια και χειρόγραφα. Συνεχίζουμε για την Νεάπολη (σημερινή Καβάλα) πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που δέχτηκε το χριστιανισμό. Είναι διάσημη για τα μεγαλοπρεπή έργα Βυζαντινών & Τούρκων (όπως το Κάστρο & οι Καμάρες) όσο και για το ότι αποτέλεσε γενέτειρα του Μεχμέτ Αλί, αντιβασιλέα της Αιγύπτου, περιήγηση της πόλης, χρόνος ελεύθερος για φαγητό και ξεκούραση. Κατόπιν αναχώρηση για την τουριστική Ασπροβάλτα, στάση για ξεκούραση. Το απόγευμα επιστροφή στην Ουρανούπολη. Διανυκτέρευση.

5ημέρα : ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΤΡΥΠΗΤΗ- ΝΗΣΑΚΙ ΑΜΟΛΙΑΝΗ-ΣΤΑΓΙΡΑ-ΑΡΝΑΙΑ-ΝΑΟΣ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα. Ο προορισμός σήμερα το γραφικό νησάκι Αμολιανή. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος στο νησί. Το μεσημέρι αναχώρηση για Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το πάρκο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα. Τελευταία μας στάση για σήμερα θα είναι η γραφική πόλη της Αρναίας με τον επιβλητικό ναό του Αγ. Στεφάνου. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη. Παραλαβή δωματίων και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΣΟΥΡΩΤΗ (ΤΑΦΟΣ ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΥ)-ΙΣΘΜΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μετά το πρωινό μας, επίσκεψη & προσκύνημα στον Αγ. Δημήτριο και κατόπιν κατευθυνόμαστε προς την Σουρωτή όπου θα προσκυνήσουμε στον τάφο Πάτερ Παισίου στην γυναικεία Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου & Αγ.Αρσενίου Καππαδόκη. Μετά την επίσκεψη μας, άμεση αναχώρηση για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα γεμάτοι συγκινήσεις, εντυπώσεις!!!

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • -Η μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν.
  • -Τέσσερις διανυκτέρευσες στην Ουρανούπολη & μία στην Θεσσαλονίκη σε ξενοδοχεία 3 αστέρων σε δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια.
  • -Πρωινό μπουφέ στα ξενοδοχεία μας (5).
  • -Οι περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • -Εισιτήρια με πλοιάρια για την 3ώρη κρουαζιέρα – περίπλου Αγίου Όρους.
  • -Ελληνόφωνος ξεναγός για την Αμφίπολη.
  • -Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • -Έντυπα-χάρτες.
  • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους, ο Φόρος Διαμονής (πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο), φαγητά, αχθοφορικά, ποτά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις κ.α.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Ουρανούπολη, Greece

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
από €370,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ενημερωθείτε άμεσα

Όλα τα νέα ταξίδια στο email σας