από €2.900,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Καναδάς – Ανατολικές Η.Π.Α.

Created with Sketch. Toronto, ON, Canada
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

14 ημέρες, 13 νύχτες

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

2900,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Καναδάς – Ανατολικές Η.Π.Α. Μόντρεαλ ( Κεμπέκ) , Οττάβα-κανάλι Ριντώ(Rideau), 1000 νησιά , Τορόντο (Οντάριο), Καταρράκτες Νιαγάρα , Κρουαζιέρα Maid of Mist, Ουάσιγκτον, Βαλτιμόρη, Φιλαδέλφεια, Μητροπολιτική Νέα Υόρκη (ξενάγηση Uptown & Downtown) Από 24 Σεπτεμβρίου έως 07 Οκτωβρίου 2020   Οι πτήσεις μας είναι οι ακόλουθες: 24 Σεπτεμβρίου 2020   Αθήνα... Περισσότερα

Καναδάς – Ανατολικές Η.Π.Α.


Μόντρεαλ ( Κεμπέκ) , Οττάβα-κανάλι Ριντώ(Rideau)
, 1000 νησιά , Τορόντο (Οντάριο), Καταρράκτες Νιαγάρα , Κρουαζιέρα Maid of Mist, Ουάσιγκτον, Βαλτιμόρη, Φιλαδέλφεια, Μητροπολιτική Νέα Υόρκη (ξενάγηση Uptown & Downtown)

Από 24 Σεπτεμβρίου έως 07 Οκτωβρίου 2020

 

Οι πτήσεις μας είναι οι ακόλουθες:

24 Σεπτεμβρίου 2020   Αθήνα – Μόντρεαλ AC1903  Αναχώρηση 11:10  άφιξη 14:20 ( Ώρες Ελλάδος-Καναδά)
30 Σεπτεμβρίου 2020 Τορόντο – Ουάσιγκτον AC7706 Αναχώρηση 14:00  άφιξη 15:22 ( ώρες Καναδά-Η.Π.Α.)
06 Οκτωβρίου 2020 Νέα Υόρκη ( Νιούαρκ) – Τορόντο AC7655 Αναχώρηση 13:05  άφιξη 14:40(ώρες Καναδά-Η.Π.Α.)
06 Οκτωβρίου 2020 Τορόντο – Αθήνα AC1900 Αναχώρηση 16:40  άφιξη 09:20 στις 7-10-20 ( ώρες Καναδά-Ελλάδα)

 

Τιμές :

€ 2900,00 το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
€ 4000,00 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 1. Για την είσοδό σας στις ΗΠΑ είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την αίτηση  ESTA. Για τον Καναδά απαιτήται επίσης Βίζα, την οποία εκδίδει το γραφείο μας.
 2. Εφ όσον έχετε ταξιδέψει σε  ΣΥΡΙΑ,ΙΡΑΚ, ΙΡΑΝ, ΣΟΥΔΑΝ, ΛΙΒΥΗ, ΣΟΜΑΛΙΑ ή ΥΕΜΕΝΗ μετά από την 1η Μαρτίου 2011 θα χρειαστείτε Βίζαγια τις ΗΠΑ. Ζητήστε εγκαίρως τη βοήθειά μας στην συμπλήρωση της αίτησης.
 3. Η σειρά των δραστηριοτήτων του προγράμματος είναι ενδεικτική. Ανάλογα µε την ημερομηνία, ώρα αναχώρησης, διάρκεια ταξιδιού, αργίες, ώρες πτήσεων και για όποιον άλλον λόγο κριθεί απαραίτητο, ενδέχεται να τροποποιηθεί, πάντα για την καλύτερη διεξαγωγή του και χωρίς παραλείψεις.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 1. Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο σε Ευρώ και έχουν υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες τιμές των αεροπορικών ναύλων και ξενοδοχείων.
 2. Στις ΗΠΑ και στον Καναδά το 3κλινο/4κλινο δωμάτιο αποτελείται από δύο διπλά κρεβάτια
 3. Στις Υπερατλαντικές πτήσεις η πρώτη αποσκευή κατ’ άτομο (μέχρι 23 κιλά) είναι δωρεάν
Λιγότερα

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η ημέρα 24 Σεπτεμβρίου 2020 :ΚΑΛΑΜΑΤΑ – AΘHNA ΧΛΜ 270 /ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-Πτήση-ΜΟΝΤΡΕΑΛ χλμ7603.

Συγκέντρωση πίσω από το Notos Galeries στις 04:15 και αναχώρηση στις 04:30 για το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και απευθείας πτήση στις 11:10 με την Air Canada , για την μεγαλύτερη γαλλόφωνη μητρόπολη του Καναδά, το Μόντρεαλ, χτισμένο πάνω σε ένα νησί στον πλωτό ποταμό του Αγ. Λαυρέντιου. Άφιξη στις 14:40 (ώρα Καναδά ) Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα 25 Σεπτεμβρίου 2020 : ΜΟΝΤΡΕΑΛ / ΚΕΜΠΕΚ (Ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση στο Μόντρεαλ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Ολυμπιακό χωριό και το Στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1976, το παλιό λιμάνι, την παλιά συνοικία γύρω από την πλατεία Ζακ Καρτιέ, τον Καθεδρικό Ναό, το Πανεπιστήμιο Mc Gill, το Δημαρχείο, από το μπαλκόνι του οποίου το 1969 ο Ντε Γκωλ εξεστόμισε το περίφημο "Vive le Quebec libre" (Ζήτω το ελεύθερο Κεμπέκ), πυροδοτώντας το διασπαστικό κίνημα του Κεμπέκ και τις τεταμένες σχέσεις με τον Καναδά επί σειρά ετών, το πολυσύχναστο Εμπορικό Κέντρο και τον λόφο Μοντ Ρουαγιάλ,το «βασιλικό Βουνό» που οφείλει την ονομασία του το Μόντρεαλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε περισσότερο την όμορφη αυτή πόλη και να ανακαλύψετε τα μυστικά της, όπως το Μουσείο Καλών Τεχνών, την Βασιλική της Παναγίας, τις περιοχές γύρω από τους δρόμους Rue St-Paul και Ste.-Catherine, ή να χαζέψετε στην γεμάτη χρώματα κι αρώματα αγορά Jean-Talon Market. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα 26 Σεπτεμβρίου 2020 : ΜΟΝΤΡΕΑΛ/ΚΕΜΠΕΚ – ΟΤΤΑΒΑ/ΟΝΤΑΡΙΟ (Οδική διαδρομή, ξενάγηση) χλμ 210.

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα του Καναδά, την Οτάβα, που ρέει στα όρια του Κεμπέκ και του Οντάριο. Οφείλει την ονομασία της στην ομώνυμη φυλή των Αυτοχθόνων που κατοικούσαν και ήλεγχαν το εμπόρειο της περιοχής.Έιναι κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Σημείο αναφοράς της πόλης είναι το κανάλι Ριντώ (Rideau) και το εκπληκτικό "μουσείο των πολιτισμών", που φιλοξενεί τεράστια ινδιάνικα τοτέμ και εκθέσεις για την ιστορία του Καναδά. Άφιξη ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κοινοβούλιο του Καναδά, το Μουσείο Καναδικής Ιστορίας και Πολιτισμού, τον Καθεδρικό Ναό της Notre Dame, το Μέγαρο Rideau, το Μουσείο και τους Στάβλους της Διάσημης Έφιππης Καναδικής Αστυνομίας (τους γνωστούς Mounties), το Μουσείο της Αεροπορίας και την Αγορά Bywords. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα 27 Σεπτεμβρίου 2020 : ΟΤΤΑΒΑ - ΤΟΡΟΝΤΟ (Κρουαζιέρα, οδική διαδρομή) χλμ 450.

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Τορόντο, τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά και πρωτεύουσα της πολιτείας Οντάριο. Η διαδρομή μας είναι μαγευτική, καθώς διασχίζει μία περιοχή γνωστή για τις λίμνες και τα χιλιάδες νησιά τους. Στη διαδρομή μας προς το Τορόντο θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία κρουαζιέρα στην περιοχή των Χιλίων Νησιών, όπου θα απολαύσουμε το εκπληκτικό τοπίο της περιοχής. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Τορόντο, την πιο δυναμική πόλη του Καναδά και το οικονομικό κέντρο της χώρας, στο οποίο ζουν και εργάζονται χιλιάδες Έλληνες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 : ΤΟΡΟΝΤΟ (Ξενάγηση)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας στο Τορόντο θα δούμε μεταξύ άλλων, το τοπικό Κοινοβούλιο, τις περιοχές κατά μήκος του ποταμού, την Τσάϊνατάουν - από τις μεγαλύτερες στον κόσμο - το Queens Park, το Στάδιο Ρότζερς,πρώην Σκάϊντομ (Skydome) με τον πλήρως ανασυρόμενο θόλο του, το Ήτον Σέντερ(Eaton Centre), το υπερσύγχρονο Δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ, την Βίλα Κάστρο Casa Loma που έχτισε ένας πλούσιος χρηματιστής το 1911, το Harbourfront Center που βλέπει τα νησιά στη λίμνη Οντάριο, τα Πανεπιστήμια Τορόντο και Γιόρκ. Προαιρετικά, στον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε να επισκεφθείτε το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον ύψους 553 μέτρων Καναδικό Πύργο CN (CN Tower), στον οποίο θα ανεβείτε για να απολαύσετε από ψηλά την πανοραμική θέα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στα πολυκαταστήματα Bay & Eatons κ.ά. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα 29 Σεπτεμβρίου 2020 : ΤΟΡΟΝΤΟ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ - ΤΟΡΟΝΤΟ (Ολοήμερη εκδρομή) χλμ 260

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό τους περίφημους Καταρράκτες του Νιαγάρα, στα σύνορα των ΗΠΑ και του Καναδά. Η διαδρομή μας κατά μήκος της Λίμνης Οντάριο (απ΄ όπου πήρε το όνομά της η πολιτεία αυτή του Καναδά) είναι μαγευτική, με πλούσια βλάστηση, δάση και πολύ χρώμα. Άφιξη και επίσκεψη στους Καταρράκτες. Θα δούμε το "Πέταλο" και θα θαυμάσουμε από την πλευρά του Καναδά την Αμερικανική. Βόλτα με το Καναδικό καραβάκι HORNBLOWER (Maid of the Mist, Γοργόνα της Ομίχλης), που θα μας οδηγήσει στο "φαράγγι του διαβόλου", έχοντας έτσι την ευκαιρία να δούμε απ΄ όσο το δυνατόν πιο κοντά τις θεαματικές υδατοπτώσεις του Νιαγάρα! Προαιρετικά σας προτείνουμε να ανεβείτε στην κορυφή των Πύργων SKYLON TOWER ή MINOLTA για να απολαύσετε την εκπληκτική θέα των καταρρακτών και της γύρω περιοχής. Επιστροφή στο Τορόντο το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα 30 Σεπτεμβρίου 2020 : ΤΟΡΟΝΤΟ– ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ DC (Αεροπορικώς)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με Air Canada για την Πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Ουάσιγκτον DC. Δεν είναι οι ουρανοξύστες, αλλά οι πυλώνες της αμερικανικής ιστορίας, αυτοί που κυριαρχούν στην Ουάσιγκτον. Η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό και επεξεργάζεται την πολιτική της χώρας από τα κτίρια που περιβάλλουν το National Mall. Η αμερικανική αυτοκρατορία έχει τη δική της Ρώμη και λέγεται Ουάσιγκτον DC, ήταν η πρώτη πόλη στον κόσμο που σχεδιάστηκε και κτίστηκε με αποκλειστικό σκοπό να γίνει μια μόνιμη εθνική πρωτεύουσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το καλύτερο μέρος για την βραδινή σας διασκέδαση είναι η περιοχή της Georgetown. Εκεί υπάρχουν πάρα πολλά μπαράκια με τζαζ μουσική και εστιατόρια με εξαιρετικό φαγητό και γενικά η ατμόσφαιρα των κτιρίων και των καταστημάτων θα σας θυμίσει κινηματογραφικές ταινίες που δείχνουν αμερικάνικες πόλεις του 19ου αιώνα. Στην περιοχή υπάρχει πάρα πολύ κόσμος και τα μαγαζιά είναι συνήθως γεμάτα, καθώς εκεί κοντά βρίσκεται και το γνωστό πανεπιστήμιο της Georgetown. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα 01 Οκτωβρίου 2020 : ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ DC (Ξενάγηση)

Ξεκινάμε την ημέρα μας με την ξενάγηση στην Ομοσπονδιακή Πρωτεύουσα, το αντιπροσωπευτικό κέντρο της ιστορίας, των παραδόσεων και του γοήτρου του αμερικάνικου λαού. Θα δούμε τα μνημεία των Αμερικανών προέδρων Ουάσιγκτον, Τζέφερσον, Λίνκολν, την πλατεία Λαφαγιέτ, τον Λευκό Οίκο, το Καπιτώλιο που είναι και το κέντρο της πόλεως, το Ανώτατο Δικαστήριο, την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσσου (κεντρικό κτήριο Thomas και δύο γειτονικά), την Εθνική Πινακοθήκη, το Μέγαρο των Εθνικών Αρχείων (σε ειδική προθήκη το Πρωτότυπο του Αμερικανικού Συντάγματος και της Διακηρύξεως της Ανεξαρτησίας), το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν και τους τάφους των Κέννεντυ στο Άρλιγκτον στην πλευρά της Βιρτζίνια. Ακόμα θα περάσουμε από τα σημαντικότερα Υπουργεία, Μουσεία, Τράπεζες, έδρες διεθνών οργανισμών, αλλά και ξενοδοχεία, θέατρα, τα κεντρικά γραφεία του FBI αλλά και τον πολύβουο σταθμό των τρένων, τον Union Station. Αξιοποιείστε το υπόλοιπο της ημέρας για βόλτες και αγορές ή μπορείτε να επισκεφθείτε Μουσεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση (π.χ. Αέρος Διαστήματος - Φυσικής Ιστορίας ή το κτίριο του Ιδρύματος Smithsonian είναι ένα ιστορικό ορόσημο και φιλοξενεί δύο μουσεία, το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης και την Εθνική Γκαλερί Πορτραίτων. Το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, επίσης τμήμα του Ινστιτούτου Smithsonian, είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο και το πιο δημοφιλές στην Ουάσινγκτον. Εκεί θα βρείτε 126 εκατομμύρια εκθέματα και αντικείμενα ταξινομημένα ανά εποχή, καλύπτοντας όλες τις χρονικές περιόδους της γης, τα στάδια εξέλιξης, έμβια και άβια όντα και το γεωλογικό υπόβαθρό της. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει η αίθουσα δεινοσαύρων, η συλλογή που εστιάζει στους αφρικανικούς πληθυσμούς και στην αφρικανική κουλτούρα, η αίθουσα ωκεανού και η νεοϊδρυθείσα αίθουσα της ανθρώπινης προέλευσης. Για το βράδυ ίσως υπάρχει κάποια παράσταση το Κέννεντυ Σέντερ που σας ενδιαφέρει. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα 02 Οκτωβρίου 2020 : ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ-ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ-ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ –ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (350 χλμ.)

Σήμερα στην διαδρομή μας προς την Νέα Υόρκη θα έχουμε μια εκδρομή γεμάτη δυνατές εικόνες.  Πρώτη στάση η Βαλτιμόρη, την άλλοτε βιομηχανική περιοχή που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην Αμερικανική επανάσταση, η οποία είναι μια ανεξάρτητη πόλη στο έδαφος της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ .Είναι η μεγαλύτερη πόλη στο Μέριλαντ και η μητροπολιτική περιοχή της η 19η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ. Η πόλη πήρε το όνομα του ιδρυτή και πρώτου κυβερνήτη της βρετανικής αποικίας Μέριλαντ, Σέσιλ Κάλβερτ λόρδου Μπάλτιμορ, που ήταν μέλος της Ιρλανδικής Βουλής των Λόρδων. Σύντομη περιήγηση. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε για μια σύντομη αλλά πανέμορφη επίσκεψη στη Φιλαδέλφεια, τη μεγαλύτερη πόλη της Πενσυλβάνια και πρώτη πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, που για τους Αμερικάνους αποτελεί μια πολύτιμη πόλη της χώρας τους. Μάλιστα, οι περισσότερο ένθερμοι "πατριώτες" αισθάνονται ότι οφείλουν να επισκεφθούν, έστω μία φορά στη ζωή τους, την πρώτη ιστορική πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την καρδιά της αμερικανικής ύπαρξης. Στην Φιλαδέλφεια ξεκίνησε πριν από περίπου 240 χρόνια να γράφεται η επίσημη ιστορία των ΗΠΑ. Εδώ υπογράφηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της χώρας (1776), διαβάστηκε στον λαό το πρώτο Σύνταγμα (1776) και αποφασίστηκε το σχέδιο της σημαίας των ΗΠΑ (1777). Εδώ, επίσης, συνεδρίαζε για δέκα συναπτά έτη (1790-1800) το Κογκρέσο, αφού η πόλη ανακηρύχθηκε το 1790 πρωτεύουσα του νεοσύστατου αμερικανικού κράτους. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην ανατολική ακτή. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση, που περιλαμβάνει το Benjamin Franklin Parkway, το Elsert Alley (τον παλαιότερο κατοικημένο δρόμο στην Αμερική) και πολλά άλλα. Φθάνοντας στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, μπορείτε να επισκεφθείτε το περίφημο Liberty Bell και την πλατεία Συντάγματος, σύμβολα της ελευθερίας στην Αμερική. Εκτός από "πνευματικό καμάρι" της Φιλαδέλφειας, το Μουσείο Τέχνης είναι αναμφίβολα και ένα από τα ομορφότερα και πιο ειδυλλιακά σημεία της πόλης. Έξω από το Μουσείο υπάρχει ένα άγαλμα του Σιλβέστερ Σταλόνε (ως Rocky Μπαλμπόα).Συνεχίζουμε για την Νέα Υόρκη.Άφιξη το απόγευμα. Καλωσορίσατε στο «Μεγάλο Μήλο». Η Νέα Υόρκη αποτελείται από πέντε δήμους: τα δύο «νησιά» Μανχάταν και Staten Island και τα «χερσαία» Queens, Brooklyn και Bronx. Τα νησιά συνδέονται με γέφυρες, σήραγγες και πορθμεία. Κάποια από αυτά θα τα διασχίσουμε για να φθάσουμε στον προορισμό μας, την πόλη όπου ο κάθε ουρανοξύστης είναι μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής. Οι περισσότερες λεωφόροι αριθμούνται από τα ανατολικά προς τα δυτικά (άρα η First Avenue βρίσκεται ανατολικά της Second κοκ.). Η αρίθμηση των κτιρίων στις λεωφόρους ξεκινάει από το νότιο άκρο της λεωφόρου και αυξάνεται προς τα βόρεια, ενώ η αρίθμηση των οδών ξεκινάει από την Fifth Avenue και αυξάνεται τόσο προς τα ανατολικά, όσο και προς τα δυτικά. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι μπορείς πολύ εύκολα να βρεις τον δρόμο σου. Οι δρόμοι είναι αριθμημένοι -εκτός από το κέντρο του Μανχάταν -και η αρίθμηση αυξάνει καθώς πηγαίνεις βόρεια.T ακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα 03 Οκτωβρίου 2020 : ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ( Ξενάγηση: Βόρειο Μανχάταν)

Αρχίζουμε σήμερα την ξενάγησή μας από την κυκλική πλατεία με το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου και το Λίνκολν Σέντερ, ένα συγκρότημα κτιρίων που στεγάζουν καλλιτεχνικούς οργανισμούς, όπως τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, τη Μητροπολιτική Όπερα και το φημισμένο Σχολείο Τεχνών Julliard, όπου έχουν εμφανιστεί αμέτρητοι καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα Μαρία Κάλλας. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Fordham, όπου έχουν φοιτήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης ιστορίας. Συνεχίζουμε προς το Central Park, τον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της αμερικανικής μεγαλούπολης, που θα σας δώσει την ευκαιρία να αποδράσετε σ’ έναν μικρό φυσικό παράδεισο με τεχνητές λίμνες, περιποιημένους χώρους πικ νικ, παιδικές χαρές, γήπεδα αθλοπαιδιών και ζωολογικό κήπο.Στη δυτική πλευρά του πάρκου βλέπουμε το επιβλητικό Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής Βικτωριανού τύπου κτίριο Ντακότα, στα πανάκριβα διαμερίσματα του οποίου κατοικούν καλλιτέχνες, εφοπλιστές κ.ά. -εδώ διέμενε και το αδικοχαμένο "Σκαθάρι", Τζον Λένον. Στη συνέχεια βλέπουμε το Πανεπιστήμιο Columbia-με δυο λόγια, τον μεγαλοπρεπέστερο "ναό" των ανθρωπιστικών σπουδών του κόσμου. Ό,τι έχει παραχθεί από την ανθρώπινη σκέψη ανά τους αιώνες για το πώς πρέπει να ζει, να συμπεριφέρεται, να μορφώνεται, να διοικεί και να διοικείται μια κοινωνία, υπάρχει σε αυτό το ιστορικό ίδρυμα ως επιστήμη και έρευνα. Όλα τα προπτυχιακά τμήματα και κυρίως αυτά της ιστορίας, των πολιτικών επιστημών, της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας, είναι ιδιαιτέρως αξιόλογα. Ειδικά για την ιστορία της τέχνης, πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να δοθεί πληρέστερη εκπαίδευση. Συνεχίζουμε με το μνημείο του στρατηγού των Βορείων Ulysses Grant, που το 1868 εξελέγη Πρόεδρος των Η.Π.Α. με ποσοστό 52.7%, τον ποταμό Hudson και το Χάρλεμ με το περίφημο Apollo Theatre. Η φυσιογνωμία της περιοχής που επί σειρά δεκαετιών αποτελούσε το μεγαλύτερο γκέτο των μαύρων της Νέας Υόρκης, έχει αναμφίβολα αρχίσει να αλλάζει. Τα εξαθλιωμένα κτίρια, μέσα στα οποία στοιβάζονταν πολύτεκνες οικογένειες, έχουν τα τελευταία χρόνια αρχίσει να αντικαθίστανται από μοντέρνες κατασκευές, ενώ οι κάδοι με τα φλεγόμενα σκουπίδια γύρω από τους οποίους συγκεντρώνονταν οι άποροι για να ζεσταθούν, έχουν από καιρό χαθεί. Το Χάρλεμ αποτελεί πλέον προορισμό πολλών γκουρμέ καλοφαγάδων της αμερικανικής μεγαλούπολης, καθώς παντού έχουν αρχίσει να ξεφυτρώνουν εστιατόρια και καφέ. Συνεχίζουμε προς την ξακουστή 5η Λεωφόρομε το Μουσείο Guggenheim, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, τον Πύργο Trump, του πολυεκατομμυριούχου και σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όλους τους Ευρωπαϊκούς οίκους μόδας και πολλά λαμπερά κοσμηματοπωλεία, όπως Cartier, Bulgari κ.ά. Προχωρούμε προς το Ροκφέλερ Σέντερ, ένα συγκρότημα 19 κτιρίων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήματα του είδους του στον κόσμο, με καταστήματα, εστιατόρια και στο κέντρο, σε έναν από τους ουρανοξύστες, το Παρατηρητήριο με την εκπληκτική θέα, που ονομάζεται Top of the Rock. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας στην Μπρόντγουεϊ, την "καρδιά" των θεάτρων. Η Μπρόντγουεϊ είναι μια μεγάλη λεωφόρος που διατρέχει όλο το Μανχάταν και έχει δανείσει το όνομά της σε πολλές θεαματικές μουσικές παραγωγές. Για το βράδυ ακολουθήστε τις προτάσεις του ξεναγού σας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα 04 Οκτωβρίου 2020 : ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, Συνέχεια Ξενάγησης: Νότιο Μανχάταν,Κρουαζιέρα

Περιήγηση σε γνωστές γειτονιές του Μανχάταν που έχουν το δικό τους χρώμα και κουλτούρα, όπως το Γκρίνουιτς Βίλατζ-μεταξύ Houston Street και Μπρόντγουεϊ -και τοΣόχο, τη γειτονιά του 19ου αιώνα που είναι γεμάτη γκαλερί, μπουτίκ και εστιατόρια. Φθάνουμε στην"Μικρή Ιταλία", με πολλά Ιταλικά εστιατόρια και καταστήματα, που θα σας θυμίσει σκηνές από την ταινία "Ο Νονός". Προχωρούμε προς την Τσάιναταουν, μία από τις μεγαλύτερες περιοχές Ασιατών που ζουν εκτός Ασίας, διάσημη για τα οικονομικά εστιατόρια, παντοπωλεία και καταστήματα έθνικ ειδών δώρων. Συνεχίζοντας προς το νότιο άκρο του Μανχάταν (Lower Manhattan), θα δούμε την πασίγνωστη Wall Street, η οποία λειτουργεί ως καρδιά των μεγάλων επιχειρήσεων και είναι η έδρα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και του Federal Hall. Ακόμα νοτιότερα βρίσκεται το Μπάτερι Παρκ. Στο "Σημείο Μηδέν" ορθώνεται σήμερα o ουρανοξύστης "One World Trade Center", το ψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης. Στον χώρο έχει επίσης ανεγερθεί το συγκρότημα "National September 11th Memorial and Museum", που περιλαμβάνει ένα υπόγειο μουσείο και δύο πισίνες-μνημεία. Στο υπόγειο μουσείο φιλοξενούνται εκθέματα των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ στο σημείο όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι έχουν κατασκευαστεί δύο πισίνες-δεξαμενές, με χαραγμένα τα ονόματα των 2.983 θυμάτων που σκοτώθηκαν την ημέρα εκείνη. Συνέχεια στην προβλήτα South Street Seaport. Είναι κυρίως εμπορική και οικονομική περιοχή, αλλά περιλαμβάνει μερικά ωραία εστιατόρια και μπιστρό. H σημερινή μας ξενάγηση ολοκληρώνεται με μια Κρουαζιέρα, όπου από το πλοιάριο θα θαυμάσουμε και θα φωτογραφίσουμε τις αναπαλαιωμένες προβλήτες, το ιστορικό Ellis Island-χώρο υποδοχής των μεταναστών παλαιότερα -το Άγαλμα της Ελευθερίας, καθώς και το Στέιτεν Άιλαντκαι το New Jersey. Από κάθε σημείο της κρουαζιέρας θα απολαμβάνουμε μοναδική θέα στο Μανχάταν. Στη συνέχεια θα περάσουμε δίπλα από το Governor's Island και το Μπρούκλιν. Υπόλοιπος χρόνος ελέυθερος. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα 05 Οκτωβρίου 2020 : ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ ( επίσκεψη στα πολυκαταστήματα Woodbury Commons Outlets ή προαιρετική ξενάγηση στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης).

Ημέρα ελεύθερη. Προτείνουμε σήμερα μια επίσκεψη σε έναν "παράδεισο" καταστημάτων , στο Woodbury Commons, μόλις 1,15 ́ από το Μανχάταν. Το Woodbury Common Premium Outlets διαθέτει πάνω από 220 μπουτίκ και καταστήματα, που προσφέρουν τη μεγαλύτερη συλλογή των καλύτερων σχεδιαστών και εμπορικών σημάτων στον κόσμο, με προσφορές που κυμαίνονται από 20% έως και 70%. Μερικά από τα καταστήματα είναι: Adidas, Banana Republic Factory Store, Barneys New York Outlet, Burberry, Coach, Dolce & Gabbana, DKNY, Frette, Giorgio Armani, Gucci, Zegna, Max Mara, Neiman Marcus Last Call, Gap Outlet, Nike Factory Store, Saks Fifth Avenue Off 5th, Polo Ralph Lauren Factory Store, Salvatore Ferragamo, Tommy Hilfiger, Timberland, Versace. Επίσης, θα μπορέσετε να χαλαρώσετε σε μια ποικιλία από εστιατόρια και καφέ. Εναλλακτικά, προτείνουμε βόλτα στην Tribeca και κυρίως στο Soho-πολλοί ενδημούντες καλλιτέχνες, συγγραφείς και διανοούμενοι έχουν παραχωρήσει τη θέση τους (και τις γκαλερί τους) στις μεγάλες φίρμες και στην πολυκοσμία. Μπορείτε να επισκεφθείτε προαιρετικά επίσης με ξεναγό το Μητροπολιτικό Μουσείο τέχνης (Metropolitan Museum of Art, γνωστό και ως "MΕΤ") -ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1872, οι συλλογές του περιλαμβάνουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια έργα τέχνης με ξεχωριστούς τομείς Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, καθώς και φωτογραφιών, μουσικών οργάνων ενδυμάτων, όπλων και πανοπλιών.  Το βράδυ το East, το West και το Greenwich Village είναι από τις γειτονιές που φημίζονται για τη νυχτερινή τους ζωή.  Διανυκτέρευση.

13η – 14η ημέρα 6 & 7 Οκτωβρίου 2020 : ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΠΤΗΣΗ – ΤΟΡΟΝΤΟ – ΠΤΗΣΗ – ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σήμερα θα αποχαιρετίσουμε την Νέα Υόρκη στις 10:00 και κατευθυνόμαστε για το αεροδρόμιο Νιουάρκ της Νέας Υόρκης για την πτήση επιστροφής μας στην Ελλάδα με την Air Canada μέσω Τορόντο αναχ. 13:05. Άφιξη στο Τορόντο στις 14:40 και επόμενη πτήση μας στις 16:40 για την Αθήνα. Άφιξη στις 09:20 ώρα Ελλάδος στις 7 Οκτωβρίου 2020.
Η επιστροφή μας στην Αθήνα μας βρίσκει πλημμυρισμένους με τόσες εικόνες που είναι ικανές να μας συνοδεύουν μια ζωή.Επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στην Καλαμάτα στις 14:00 περίπου.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • • Μεταφορά με πούλμαν Καλαμάτα – Ελ.Βενιζέλος – Καλαμάτα.
 • • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Air Canada Αθήνα – Μόντρεαλ απευθείας , Τορόντο – Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη – Τορόντο – Αθήνα.
 • • Δώδεκα (12) Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* χωρίς πρωινό στο Μόντρεαλ ( 2 ) , στην Οττάβα (1) , στο Τορόντο (3) , στην Ουάσιγκτον ( 2) , στην Νέα Υόρκη (4).
 • • ΔΩΡΟ : Κρουαζιέρα για φωτογράφηση αγάλματος Ελευθερίας, Νησί Ellis κλπ.
 • • Ξενάγηση στο Μόντρεαλ, στην Οττάβα , στο Τορόντο.
 • • Επίσκεψη στους Καταρράκτες του Νιαγάρα
 • • ΔΩΡΟ : Κρουαζιέρα "Maid of the Mist" στους Καταρράκτες του Νιαγάρα
 • • Ξενάγηση στην Ουάσινγκτον DC.
 • • Ξενάγηση στην Βαλτιμόρη , και στην Φιλαδέλφεια.
 • • Ξενάγηση στο Βόρειο Μανχάταν και στο Νότιο Μανχάταν.
 • • Μεταφορές από / προς τα αεροδρόμια στο Καναδά και στις Η.Π.Α.
 • • Μεταφορές για τις ξεναγήσεις και μετακινήσεις στον Καναδά & Η.Π.Α.
 • • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός.
 • • Ταξιδιωτικά έντυπα.
 • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • * Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι, πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης, ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση (600 € Συνολικά )
 • * Φιλοδωρήματα, Αχθοφορικά, Τοπικοί φόροι (ΟΧΙ Ξεναγών/Αρχηγών).
 • * Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Toronto, ON, Canada

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
από €2.900,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ενημερωθείτε άμεσα

Όλα τα νέα ταξίδια στο email σας