από €20,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Μυστράς-Αναβρυτή-Μονή Φανερωμένης-Σπάρτη-Μουσείο Ελιάς

Created with Sketch. Αναβρυτή, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

Μονοήμερη / 19 Ιουλίου/ 2,30 Αυγούστου/ 27 Σεπτεμβρίου

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

20,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Η ιστορία συναντά την παράδοση...μέσα απο τον τόπο και τον χρόνο!! Μια βυζαντινή καστροπολιτεία ισορροπεί στον απόκρημνο λόφο του Ταΰγετου, που αγναντεύει από ψηλά τον λακωνικό κάμπο. Δένουμε κορδόνια και ξεκινάμε την ανάβαση στα λιθόκτιστα μονοπάτια της Ιστορίας. Ενα πλήθος μικρών και μεγαλύτερων χωριών ακουμπά στις κατάφυτες πλαγιές του ανατολικού... Περισσότερα

Η ιστορία συναντά την παράδοση…μέσα απο τον τόπο και τον χρόνο!!
Μια βυζαντινή καστροπολιτεία ισορροπεί στον απόκρημνο λόφο του Ταΰγετου, που αγναντεύει από ψηλά τον λακωνικό κάμπο. Δένουμε κορδόνια και ξεκινάμε την ανάβαση στα λιθόκτιστα μονοπάτια της Ιστορίας. Ενα πλήθος μικρών και μεγαλύτερων χωριών ακουμπά στις κατάφυτες πλαγιές του ανατολικού Ταΰγετου. Σίγουρα το αρχοντοχώρι της Αναβρυτής που βρίσκεται στις υπώρειες του θρυλικού βουνού, στη σκιά της κορφής Νεραϊδοβούνα, σε ύψος 800 μέτρων ξεχωρίζει ανάμεσά τους. Το εκπληκτικό μουσείο της Ελιάς θα μας εντυπωσιάσει και θα μαςμεταφέρει στον χρόνο.

Aναχωρήσεις: 19 Ιουλίου/ 2,30 Αυγούστου/ 27 Σεπτεμβρίου

Τιμή συμμετοχής:
€ 20,00 κατ΄άτομο

€ 15,00 παιδιά 4-12 ετών
€ 65,00 Οικογενειακή Προσφορά (2 ενήλικες + 2 παιδιά)
€ 18,00 ***Ειδική προσφορά

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
– Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο.
– Η οικογενειακή προσφορά Family offer αφορά 2 ενήλικες και 2 παιδιά από 4 έως 12 ετών και είναι συνολική τιμή και για τα 4 άτομα.
– Η ειδική προσφορά Special offer αφορά πελάτες που θα επιλέξουν και θα αγοράσουν ταυτόχρονα περισσότερες από 3 μονοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές πραγματοποιήσιμες στο διάστημα 2 μηνών δηλαδή 60 ημερών από την ημερομηνία της 1ης εκδρομής.
– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πριν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια.Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

  • Οι κατάφυτες πλαγιές του Ταΰγετου.
  • Το αρχοντοχώρι της Αναβρυτής, στη σκιά της κορφής Νεραϊδοβούνα.
  • Καστροπολιτεία του Βυζαντινού Μυστρά.
  • Σπάρτη - Μουσείο Ελιάς.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 07:15 π.μ. στη Νέδοντος, (όπισθεν Notos Galleries), επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 07:30 π.μ. για την Βυζαντινή Καστροπολιτεία του Μυστρά μ' ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη και επίσκεψη στον Μυστρά απο την βόρεια Πύλη του απο πάνω προς τα κάτω για να κάνουμε την επίσκεψη μας πιο ευχάριστη. Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου, πολύ κοντά στη Σπάρτη. Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν αναστηλωθεί ορισμένα κτίσματα, και αποτελεί πολύτιμη πηγή για τη γνώση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού των δύο τελευταίων αιώνων του Βυζαντίου.
Η ιστορία "της νεκρής πολιτείας" σήμερα του Μυστρά αρχίζει από τα μέσα του 13ου αιώνα, όταν συμπληρώθηκε η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Φράγκους. Το 1249 ο Γουλιέλμος Β' Βιλλαρδουίνος έκτισε το κάστρο του στην ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου, στην κορυφή ενός υψώματος με απότομη και κωνοειδή μορφή, που λεγόταν Μυστράς ή Μυζυθράς.
Ο Μυστράς εξελίχθηκε σε μια σπουδαία καστροπολιτεία και έγινε πρωτεύουσα του Δεσποτάτου του Μωρέως. Συνέχισε να είναι σημαντική πόλη στους επόμενους αιώνες μέχρι τα πρώτα μεταεπαναστατικά χρόνια, οπότε εγκαταλείφθηκε.
Σήμερα ο Μυστράς είναι μακράν το πιο σημαντικό Βυζαντινό μνημείο στην Ελλάδα με πολλά αξιοθέατα όπως το κάστρο την μητρόπολη του Αγ.Δημητρίου,την Αγία Σοφία , την Μονή Παντανάσσας κ.α.Κατόπιν, αναχώρηση για το ορεινό χωριό την "φωλιά του Ταυγέτου" την Αναβρυτή.Το χωριό ξεχωρίζει από τα άλλα του Ταΰγετου από το μέγεθός του, τις επιβλητικές του εκκλησίες, τα πετρόχτιστα σπίτια του.Το παλιό Δημοτικό σχολείο σήμερα στεγάζει το αξιόλογο Βοτανολογικό και Γεωλογικό Μουσείο Ταϋγέτου. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και επίσκεψη στο χωριό και την Μονή Φανερωμένης,η οποία ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Λαδόπουλο.Στο χωριό θα απολαύσουμε και το μεσημεριανό μας γεύμα. Στην συνέχεια, αναχώρηση για την Σπάρτη όπου θα επισκεφθούμε ( προαιρετικά) το Μουσείο της Ελιάς. Τέλος θα αναχωρήσουμε για Καλαμάτα γεμάτοι με νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • * Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • * Οι περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • * Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά, ποτά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις, φιλοδωρήματα.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Αναβρυτή, Greece

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
από €20,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ενημερωθείτε άμεσα

Όλα τα νέα ταξίδια στο email σας