από €15,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Μονοπάτια μνήμης: Εκκλησάκι Αγίων Αναργύρων-Πολιανή-Δυρράχι-Λεοντάρι-Μονή Αμπελακίου

Created with Sketch. Μονή Αμπελακίου,Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

Μονοήμερη /30 Αυγούστου/ 27 Σεπτεμβρίου/ 25 Οκτωβρίου

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

15,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Στα μονοπάτια μνήμης στα Αρχαία χωριά της Φαλαισίας πλούσια σε Ιστορία !! "Το Δυρράχι βρίσκεται από τα αρχαία χρόνια, από την Κάθοδο των Δωριέων όπως αναφέρουν οι ιστορικοί, «σκαρφαλωμένο» σε υψόμετρο 840 μ., στο Αρκαδικό τμήμα του Ταΰγετου, στα όρια των Νομών Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Το Λεοντάρι έχει αξιόλογες... Περισσότερα

Στα μονοπάτια μνήμης στα Αρχαία χωριά της Φαλαισίας πλούσια σε Ιστορία !!

“Το Δυρράχι βρίσκεται από τα αρχαία χρόνια, από την Κάθοδο των Δωριέων όπως αναφέρουν οι ιστορικοί, «σκαρφαλωμένο» σε υψόμετρο 840 μ., στο Αρκαδικό τμήμα του Ταΰγετου, στα όρια των Νομών Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Το Λεοντάρι έχει αξιόλογες βυζαντινές εκκλησίες, η σημαντικότερη των οποίων είναι ο ναός των Αγίων Αποστόλων (14ος αιώνας), στην κεντρική πλατεία και αυτή του Αγίου Αθανασίου.   Η περιοχή ανήκε σε μια από τις σημαντικότερες φράγκικες βαρονίες της Πελοποννήσου, ονομαζόμενη Βελιγοστή.”

Aναχωρήσεις : 30 Αυγούστου/ 27 Σεπτεμβρίου/ 25 Οκτωβρίου

Τιμή συμμετοχής:
€ 15,00 κατ΄άτομο
€ 10,00 παιδιά 4-12 ετών
€ 40,00 Οικογενειακή Προσφορά (2 ενήλικες + 2 παιδιά)
€ 13,00 ***Ειδική προσφορά

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
– Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο.
– Η οικογενειακή προσφορά Family offer αφορά 2 ενήλικες και 2 παιδιά από 4 έως 12 ετών και είναι συνολική τιμή και για τα 4 άτομα.
– Η ειδική προσφορά Special offer αφορά πελάτες που θα επιλέξουν και θα αγοράσουν ταυτόχρονα περισσότερες από 3 μονοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές πραγματοποιήσιμες στο διάστημα 2 μηνών δηλαδή 60 ημερών από την ημερομηνία της 1ης εκδρομής.
– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πριν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια.Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

  • *Εξωκκλήσι Αγ.Αναργύρων.
  • *Χωριά Πολιανή - Δυρράχι - Λεοντάρι.
  • *Μονή Παναγίας Αμπελακίου.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 07:45 π.μ., πίσω απο το Notos Galleries, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 08:00 π.μ.για το γραφικό χωριό του Δυρραχίου. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το μικρό εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων.Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει απαρατήρητο. Πρόκειται για έναν μικρό ναό που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός βράχου!Συνεχίζουμε για την Πολιανή.Η Πολιανή είναι ορεινό χωριό της Μεσσηνίας (υψόμετρο 680μ). Είναι η γενέτειρα των μεγάλων αγωνιστών του ’21, του Παπαφλέσσα και του Αναγνωσταρά.Το χωριό έχει τις ιστορικές του ρίζες κατά τους βυζαντινούς χρόνους, στην περίοδο της ακμής του Δεσποτάτου του Μυστρά.
Για την προέλευση του ονόματος Πολιανή υπάρχουν πολλές εκδοχές, η επικρατέστερη είναι από τη φράση “πολλοί ναοί > Πολοιανοί > Πολιανή”.Επόμενος σταθμός μας είναι το χωριό Δυρράχι.Πανέμορφο ιστορικό χωριό, με ιστορία που ξεκινά τον 6ο μ.χ. Αι. και συνεχίζει στα χρόνια των Παλαιολόγων και μετά της Τουρκοκρατίας. Πλούσια φύση περιβάλλει το χωριό, που μπορούμε να την ανακαλύψουμε μέσα από όμορφα δασικά μονοπάτια.Για το μεσημεριανό μας φαγητό θα καταλήξουμε στο χωριό Λεοντάρι.Πανέμορφος παραδοσιακός ιστορικός οικισμός. Το παρελθόν του ξεκινά από την αρχαιότητα και το Αρκαδικό Λεύκτρο, αλλά την μεγάλη του ακμή την γνώρισε τα βυζαντινά χρόνια όταν και εξελίχθηκε στην δεύτερη πιό σημαντική πόλη του Δεσποτάτου του Μυστρά.Το απόγευμα θα εχόυμε την τελευταία επίσκεψη μας την μονή ΠαναγίαςΑμπελακίου.Σφηνωμένη στα βράχια είναι η Μονή της Παναγίας Αμπελακίου, με την θαυματουργή εικόνα της «Παναγίας της Μακελλαρίτισσας», η οποία, σύμφωνα με την παράδοση, είναι δημιούργημα του Ευαγγελιστή Λουκά. Από τον βράχο, δίπλα στο καθολικό, αναβλύζει ιερό αγίασμα.
Τέλος, μετά την επίσκεψη μας αναχώρηση για Καλαμάτα. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες απο την απόδραση μας.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • * Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • * Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία , σε σπήλαια και στους αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά, αχθοφορικά, ποτά κ.α.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Μονή Αμπελακίου,Greece

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
από €15,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ενημερωθείτε άμεσα

Όλα τα νέα ταξίδια στο email σας