από €375,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Βουδαπέστη, το διαμάντι του “Γαλάζιου Δούναβη”

Created with Sketch. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

4 & 5 μέρες

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

375,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Βουδαπέστη 4, 5, & 6 μέρες αεροπορικώς.  Μια πόλη, δύο ονόματα. Η λοφώδης Βούδα στη δυτική όχθη του Δούναβη, η Οβούδα στα βορειοδυτικά και η πεδινή Πέστη στην ανατολική πλευρά. Η Βουδαπέστη, μητρόπολη 3 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης σε ίση απόσταση από τα Ουράλια και τον Ατλαντικό.Πρωτεύουσα... Περισσότερα

Βουδαπέστη 4, 5, & 6 μέρες αεροπορικώς.
 Μια πόλη, δύο ονόματα.

Η λοφώδης Βούδα στη δυτική όχθη του Δούναβη, η Οβούδα στα βορειοδυτικά και η πεδινή Πέστη στην ανατολική πλευρά. Η Βουδαπέστη, μητρόπολη 3 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης σε ίση απόσταση από τα Ουράλια και τον Ατλαντικό.Πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, ιδρύθηκε ως φρούριο από τους Ρωμαίους.

Στα χρόνια που ακολούθησαν κυριεύτηκε από τον Αττίλα και τον 9ο αιώνα έγινε πρωτεύουσα του κράτους των Μαγυάρων. Η Βουδαπέστη καταστράφηκε το 1241 από τους Τατάρους, αλλά ανοικοδομήθηκε και κατά το 15o αιώνα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Από το 1526 μέχρι το 1686 την κατείχαν οι Τούρκοι, ενώ από το 1944 μέχρι το 1945 που απελευθερώθηκε από το σοβιετικό στρατό, γνώρισε τον γερμανικό ζυγό.

Βούδα
Αρχίζοντας την περιήγησή σας στη Βούδα να θυμάστε ότι εδώ υπάρχουν τα πιο σπουδαία αξιοθέατα της πόλης. Μη φύγετε χωρίς να δείτε: το Κάστρο, την Εθνική Πινακοθήκη, το Ιστορικό Μουσείο και το Μουσείο Aquincum.Σημείο αναφοράς για τους περισσότερους τουρίστες αποτελεί ο νεο-ρωμαϊκού ρυθμού Πύργος των Ψαράδων, που χτίστηκε στα τέλη του προηγούμενου αιώνα. Ονομάστηκε έτσι, γιατί η συντεχνία των ψαράδων ήταν αυτή που είχε αναλάβει τη φύλαξή του στα μεσαιωνικά χρόνια. Ο πύργος περιστοιχίζεται από 7 πυργίσκους που αντιπροσωπεύουν τις 7 φυλές των Mαγυάρων, λαός που κατέφτασε στην περιοχή τον 9ο αιώνα. Το σημείο προσφέρει θαυμάσια θέα. Μπορείτε να δείτε από εδώ τη Γέφυρα της Αλυσίδας –είναι η πρώτη γέφυρα που ένωσε τις δύο όχθες του Δούναβη-, το νησάκι Margarita που «αναπαύεται» στους κόλπους του ποταμού και το κτήριο του Κοινοβουλίου.Επιβλητική δεσπόζει στο βόρειο τμήμα της συνοικίας του Κάστρου η εκκλησία του Μatthias, που ξαναχτίστηκε τον 19ο αιώνα πάνω στα ερείπια του αυθεντικού ναού του 13ου αιώνα και εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει πιστά το πνεύμα του Μεσαίωνα. Η εκκλησία πήρε το όνομά της από το βασιλιά Matthias Corvinus, Ματίας ο Δίκαιος (βασιλιάς της Ουγγαρίας από το 1458 μέχρι το 1490). Αυτός ο νέο-γοτθικός ναός 700 ετών, έργο των πιο διάσημων καλλιτεχνών της εποχής, στεγάζει συλλογή και αντικείμενα από βασιλικές στέψεις πού πραγματοποιήθηκαν κατά καιρούς καθώς επίσης και θησαυρούς ιπποτών.Ακριβώς έξω από το ναό δεσπόζει το άγαλμα του βασιλιά Stephen, του ισχυρού αυτού μονάρχη που επέβαλε τον καθολικισμό στους υπηκόους του και κατόρθωσε επί των ημερών του να κάνει την Ουγγαρία να συμβαδίζει με τον πολιτισμό της Δυτικής Ευρώπης.Από εδώ εύκολα μπορείτε να ανηφορίστε στο λόφο Gellert hill. Προτείνουμε να επισκεφθείτε το 100 χρόνων περίφημο ξενοδοχείο Gellert με τα ξακουστά λουτρά. Η συγκεκριμένη περιοχή ήταν κάποτε ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη και μέχρι τη δεκαετία του 30 υποβιβασμένη. Τότε όμως ξεκίνησε να αναπτύσσεται με σχέδια που αφορούσαν στην εξυγίανση αστικών υποβαθμισμένων περιοχών.

Πέστη
Έξι γέφυρες ενώνουν τις δύο όχθες του Δούναβη. Με το που περάσει κανείς στην Πέστη, καταλαβαίνει αμέσως ότι πρόκειται για το σύγχρονο κομμάτι της Βουδαπέστης, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της ουγγρικής πρωτεύουσας. Πολύβουες λεωφόροι, σημαντικά αξιοθέατα, κτήρια-μνημεία αρχιτεκτονικής, δεκάδες μουσεία, πολυτελή spa, εστιατόρια και cafe, συνθέτουν το προφίλ της.Κορυφαίο αξιοθέατο στην Πέστη είναι το Ουγγρικό Κοινοβούλιο (το μεγαλύτερο της Ευρώπης), ένα μεγαλοπρεπές κτήριο που σχεδίασε ο Imre Steindl και αποπερατώθηκε το 1902.Διαθέτει σχεδόν 700 όμορφα διακοσμημένες αίθουσες. Αλλά έχετε τη δυνατότητα να δείτε μόνο τρεις. Εδώ φυλάσσονται τα διαμάντια του Στέμματος. Φυγαδευμένα από την Ουγγαρία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στα νησιά Fort Knox των ΗΠΑ μέχρι το 1978, φυλάσσονται στην Αψιδωτή Αίθουσα.Το Εθνογραφικό Μουσείο, απέναντι από το Κοινοβούλιο, προσφέρει στους επισκέπτες ανάγλυφη εικόνα από την παραδοσιακή ζωή των Ούγγρων.Η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου είναι ορατή σε όλη τη Βουδαπέστη. Έξοχα φωτισμένη τη νύχτα είναι το πιο φωτογραφημένο αξιοθέατο της πόλης. Ο θόλος με τα 96 του μέτρα, έχει ακριβώς το ίδιο ύψος με το Κοινοβούλιο. Χτίστηκε μεταξύ του 1851-1905, σε σχήμα ελληνικού σταυρού και είναι έργο τριών αρχιτεκτόνων. Τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του είναι ο αναγεννησιακός θόλος (μπορείτε να ανεβείτε στην κορυφή για φωτογραφίες), το μουμιοποιημένο δεξί χέρι του Αγίου Στεφάνου και το όργανο που περιλαμβάνει 5.898 αυλούς.

Λιγότερα

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
από €375,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ενημερωθείτε άμεσα

Όλα τα νέα ταξίδια στο email σας