από €1.430,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Αυτοκρατορική Ρωσία

Created with Sketch. Moscow, Russia
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

10 ημέρες, 9 νύχτες

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

1430,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΡΩΣΙΑ   ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΣΧΑ - ΧΡΥΣΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ (Ζαγκόρσκ - Σουζντάλ - Βλαντιμίρ) Από 19 έως 28 Αυγούστου 2020   ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ AEGEAN AIRLINES: 19/08/20: ΑΘΗΝΑ-ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ  Α3-886  23:05μ.μ - 02:55π.μ. 28/08/20: ΜΟΣΧΑ -ΚΑΛΑΜΑΤΑ            Α3-415   12:35μ.μ.-16:10μ.μ.   Κόστος κατά άτομο :     € 1430  σε... Περισσότερα

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΡΩΣΙΑ  

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΟΣΧΑ – ΧΡΥΣΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ
(Ζαγκόρσκ – Σουζντάλ – Βλαντιμίρ)

Από 19 έως 28 Αυγούστου 2020

 

ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ AEGEAN AIRLINES:

19/08/20: ΑΘΗΝΑ-ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ  Α3-886  23:05μ.μ – 02:55π.μ.

28/08/20: ΜΟΣΧΑ -ΚΑΛΑΜΑΤΑ            Α3-415   12:35μ.μ.-16:10μ.μ.

 

Κόστος κατά άτομο :   
 € 1430  σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο.

€ 1670  σε μονόκλινο δωμάτιο.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 1. Οι τιμές έχουν υπολογιστεί με την ισοτιμία Ρούβλι-Δολάριο-Ευρώ (22/02/2020).

 

(Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ & ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.)

Λιγότερα

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η ΜΕΡΑ - 19 Αυγούστου 2020 : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΘΗΝΑ - ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΜΕ AEGEAN AIRLINES - ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ.

Συγκέντρωση πίσω από το Notos Galleries στις 17:30μ.μ. στις 19-8-2020 και αναχώρηση για το Ελ. Βενιζέλος. Διατυπώσεις και πτήση για την Αγία Πετρούπολη με απευθείας πτήση στις 23:10. Διάρκεια πτήσης 4 ωρών περίπου.

2η ΜΕΡΑ-20 Αυγούστου 2020: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ) ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ).

Άφιξη στο αεροδρόμιο Pulkovo της Αγίας Πετρούπολης στις 02:55π.μ. στις 20 Αυγούστου. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Στις 11:00 π.μ. θα έχουμε την πανοραμική ξενάγηση της πόλης, της «Βενετίας του Βορρά» όπως λέγεται. Την πόλη ίδρυσε ο Μέγας Πέτρος πριν από τρεις αιώνες για να δώσει στην αυτοκρατορία του μία έξοδο στην θάλασσα του Βορρά. Θα δούμε όλα τα υπέροχα κτίρια, που στολίζουν την πρώην πρωτεύουσα του ρωσικού κράτους, καθώς επίσης και τα κανάλια, που διασχίζουν την πόλη και προσδίδουν μια εικόνα από άλλη εποχή. Μεταξύ άλλων θα δούμε το φρούριο του Πέτρου & Παύλου, με τον Καθεδρικό μεγαλοπρεπή ναό, ο οποίος στεγάζει τους τάφους των Ρώσων Τσάρων, τον Άγιο Ισάακ, το ναυαρχείο με το χρυσό θόλο, το Πεδίο Άρεως, τον Καλοκαιρινό Κήπο, την Πλατεία του Ανακτόρου, το νησί Βασίλιεβσκι -το μεγαλύτερο της Αγία Πετρούπολης-, το Βέλος του νησιού Βασίλιεβσκι, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τον Ναό Αναστάσεως, το καταδρομικό Αβρόρα, το θέατρο Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ), καθώς και την εκκλησία της Παναγίας (Καζάνσκαγια) του Καζάν. Θα δούμε επίσης, την λεωφόρο Νέβσκι. Θα περπατήσουμε από τις πλατείες Σενάτσκαγια και του Αίου Ισαάκιου. Επίσης, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην αγορά με τα σύγχρονα καταστήματα και με τα πάμπολλα καφέ. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ – 21 Αυγούστου 2020 : ΑΓ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΕΡΜΙΤΑΖ) - ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΣΑΑΚΙΟΥ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΝΕΒΑ - ΜΟΙΚΑ & ΦΟΝΤΑΚΑ.

Μετά το πρωινό, άλλη μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση αρχίζει. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ερμιτάζ, το τρίτο σε μέγεθος στον κόσμο μετά το Λούβρο στο Παρίσι και την Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο, που στεγάζεται σε μια πτέρυγα των χειμερινών ανακτόρων. Τα ανάκτορα χτίστηκαν το 1754 από τον Μεγάλο Πέτρο για την κόρη του, αυτοκράτειρα Ελισσάβετ, που όμως απεβίωσε πριν την περάτωση τους το 1762. Στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε η Αικατερίνη η Μεγάλη και άρχισε να λειτουργεί σαν μουσείο από το 1764, όταν η Αικατερίνη απέκτησε μια συλλογή από 255 πίνακες. Σήμερα, στεγάζει 2.700.000 εκθέματα, ανάμεσα στα οποία πίνακες των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μικελάντζελο, Ραφαήλ, Ρενουάρ, Τισιανού, Ρέμπραντ, Βαν Κογκ, Ματίς, Γκωγκέν, γλυπτά του Ροντέν και αμέτρητα έπιπλα και σκεύη. Θα σας εντυπωσιάσει επίσης η πολυτέλεια και η μεγαλοπρέπεια των ανακτόρων με τα 1057 δωμάτια και αίθουσες του και η αρχαία Ελληνική συλλογή. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στον ναό του Αγίου Ισαακίου, που είναι ο τέταρτος στην σειρά ψηλότερος, θολωτός ναός στον κόσμο, μετά του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη, του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο και της Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε στην Φλωρεντία. Τέλος θα απολάυσουμε κρουαζίερα μία ώρας στον ποταμό Νέβα - Μόικα και στο κανάλι Φοντάκα απολαυμβάνοντας τα κανάλια της Αγίας Πετρούπολης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μετά το δείπνο προτείνουμε παρακολούθηση παραδοσιακού χορευτικού συγκροτήματος Κοζάκων ή παράσταση Μπαλέτων Κίροφ. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ-22 Αυγούστου 2020: ΑΓ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΠΟΥΣΚΙΝ (ΤΣΑΡΣΚΟΓΙΕ ΣΕΛΟ) - ΠΕΤΡΟΝΤΒΟΡΕΤΣ - (ΠΕΤΕΡΧΟΦ).

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τις πρώην θερινές κατοικίες των Ρώσων Αυτοκρατόρων (Τσάρων). Θα αναχωρήσουμε για το Πούσκιν, όπου θα επισκεφθούμε το παλάτι της Αικατερίνης, όπου βρίσκεται το Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο, γνωστό σαν το όγδοο θαύμα του κόσμου. Συνεχίζουμε για το Πετροντβόρετς η Πέτερχοφ, ένα στολίδι της Ρώσικης αρχιτεκτονικής.  Είναι από τα πιο μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών στον κόσμο, με πολλά σιντριβάνια και κήπους, τα οποία το περιβάλλουν. Χτίσθηκε από τον Μέγα Πέτρο σε ανάμνηση της νίκης της Ρωσίας στον Βόρειο Πόλεμο και συναγωνιζόταν σε ομορφιά και πολυτέλεια τις Βερσαλλίες. Θα επισκεφθούμε το Μεγάλο Παλάτι με το εξαίσιο εσωτερικό του και τον Κάτω κήπο. Θα δούμε επίσης τα πολλά μπρούτζινα αγάλματα, που έγιναν από τους πιο ονομαστούς καλλιτέχνες της τότε εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ - 23 Αυγούστου 2020 : ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΣΧΑ - ΜΕ ΤΟ EXPRESS ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΙΝΟ SAPSAN - ΜΟΣΧΑ - ΣΤΑΡΙ ΑΡΜΠΑΤ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.

Πρωινό και άμεση αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, όπου θα πάρουμε το σύγχρονο τραίνο Sapsan (ώρα 09:00 περίπου) για μεταφορά μας στην Μόσχα. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ρωσίας και μεταφορά στην περιοχή Στάρυ Αρμπάτ στον πεζόδρομο, ο οποίος είναι γεμάτος καταστήματα και όπου θα βρείτε σαμοβάρια από την Τούλα, σερβίτσια φαγητού από το Γκτσελ, κεντήματα από το Βολόγκντα, δίσκους από το Ζχοστόβ, αντικείμενα από γυαλί από το Γκους Κχρουστάλνυ, εσάρπες από το Πάβλοβο Ποσάντ και κουτιά από το Βεντοσκίνο και το Παλέκχ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ - 24 Αυγούστου 2020 : ΜΟΣΧΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΝΟΒΟΝΤΕΒΙΤΣΙ - ΜΟΣΧΟΒΙΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ - ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ - ΠΑΛΑΤΙ ΠΑΝΟΠΛΙΩΝ.

Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την πανοραμική ξενάγηση από την Κόκκινη πλατεία, όπου θα δούμε τον ναό της Αγίας Σκέπης της Παναγίας (γνωστός σαν ναός του Αγ. Βασιλείου), που χτίστηκε από τον τσάρο Ιβάν τον τρομερό για τη νίκη του στο Καζάν, την τότε πρωτεύουσα των Τατάρων. Ο κάθε ένας από τους εννιά τρούλους του ναού είναι αφιερωμένος στις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας. Το παρεκκλήσιο του Βασιλείου του Ευλογημένου, που ήταν ο μόνος που δεν φοβόταν να πει την αλήθεια στον τσάρο χτίστηκε το 1588 και βρίσκετε ακριβώς δίπλα. Θα δούμε επίσης το μαυσωλείο του Λένιν, ενώ στην πολυσύχναστη οδό Τφερσκαγια, που περνάει μπροστά ακριβώς από την Κόκκινη πλατεία, θα δούμε το πασίγνωστο πολυκατάστημα «Γκουμ», τα πρώην κεντρικά γραφεία της ΚGB, την πλατεία Λουμπγιάνκα, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το ιστορικό μουσείο και το διάσημο θέατρο «Μπολσόι» στην πλατεία θεάτρων. Θα συνεχίσουμε την πανοραμική μας ξενάγηση ανεβαίνοντας στο πιο υψηλό σημείο της πόλης, στον λόφο του Λένιν, όπου θα δούμε το πανεπιστήμιο, την ολυμπιακή πίστα αλμάτων σκι καθώς και μια μαγευτική θέα της τεράστιας πόλης. Θα περπατήσουμε την πλατεία Μανέζναγια και τον Κήπο του Αλέξανδρου, όπου βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με την Αιώνια Φλόγα. Θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή ναό της Ρώσικης Ορθοδοξίας-τον Ναό του Σωτήρος Χριστού, θα περπατήσουμε την Γέφυρα του Πατριάρχη, από την οποία θα απολαύσουμε μια φανταστική θέα του Κρεμλίνου, την ομορφότερη της πόλης. Επιστρέφοντας προς το κέντρο και πάλι της πόλης, θα δούμε εξωτερικά τον Ρώσικο Λευκό Οίκο, το περίφημο μοναστήρι του Νοβοντέβιτσι (των παρθένων), ένα από τα πλέον γνωστά ιστορικά μνημεία του 16ου αιώνα, καθώς και το πάρκο Βικτώρια με τα συντριβάνια του. Πεζοί θα συνεχίσουμε την επίσκεψη μας στο μετρό της Μόσχας, ένα υπόγειο δίκτυο τόσο φημισμένο για την πολυτέλεια του, το οποίο πρωτολειτούργησε το 1930. Όλοι οι σταθμοί είναι υπενδεδυμένοι με μάρμαρα όλων των αποχρώσεων και κάποιοι εξ αυτών κοσμούνται με περίτεχνους πολυελαίους. Τέλος θα επισκεφθούμε το περίφημο θησαυροφυλάκιο του Κρεμλίνου (Παλάτι Πανοπλιών), που φιλοξενεί τις άμαξες, που μετέφεραν τις κεφαλές του Ρωσικού κράτους, αλλά και τα γνωστά αυγά Φαμπερζέ Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.Το βράδυ προαιρετική παρακολούθηση παράστασης θεάτομος Κοστρομά ή μπαλέτα Μπολσόι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ - 25 Αυγούστου 2020 : ΜΟΣΧΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΙΚΗΣ - ΖΑΓΚΟΡΣΚ (ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ) - ΧΡΥΣΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ (ΣΟΥΖΝΤΑΛ).

Πρωινό και σήμερα θα αναχωρήσουμε για τον Χρυσό Δακτύλιο. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε προαιρετικά ( έξοδα εξ ιδιών) το μουσείο μνήμης της Κοσμοναυτικής, Στα εκθέματα του μουσείου συμπεριλαμβάνεται αντίγραφο του διαστημικού σταθμού ΜΙΡ αντίγραφα αλλά και αυθεντικοί δορυφόροι, διαστημικός εξοπλισμός, προσωπικά αντικείμενα των αστροναυτών και των μηχανικών, αρχειακά έγγραφα και περιέχει μια ευρεία ποικιλία που σχετίζεται με τα εκθέματα και τα μοντέλα που αφορούν την ιστορία της διαστημικής πτήσης, την αστρονομία, την εξερεύνηση του διαστήματος. Συνεχίζουμε για το Ζαγκόρσκ, που σήμερα ονομάζεται Σερβκιεβ Ποσάντ (71χιλ). Το μοναστηριακό συγκρότημα της Αγ. Τριάδος και του Αγ. Σέργιου είναι μια παραμυθένια ρωσική πολιτεία του 14ου αιώνα, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό ρυθμό. Εκεί, θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια  Ορθόδοξης εκκλησίας, αυτό του Αγ. Σέργιου. Υπάρχουν 4 μοναστήρια αλλά αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι το Βατικανό της Ρωσίας και προσωρινή κατοικία του Πατριάρχη της Ρωσικής Εκκλησίας. Τέλος θα καταλήξουμε σε μία από τις πόλεις του Χρυσού Δακτυλίου, στο Σούζνταλ, τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ - 26 Αυγούστου 2020 : ΣΟΥΖΝΤΑΛ - ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ - ΜΟΣΧΑ

Πρωινό και ξενάγηση στο εκπληκτικό Σουζντάλ, μια κωμόπολη κτισμένη στις όχθες του ποταμού Καμένκα, η οποία βρίσκεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η ιστορία της πόλης ανατρέχει στις αρχές της 2ης χιλιετίας, την εποχή του κράτους των Ρως. Η παλαιότερη αναφορά στο όνομά της γίνεται στον Κώδικα του Νόβγκοροντ: εκεί ένας μοναχός με το όνομα Ισαάκ αφηγείται πώς έγινε ιερομόναχος το έτος 6507 από κτίσεως κόσμου (δηλ. το 999 σύμφωνα με τη χρονολογία μας) στη μονή του Αγ. Αλεξάνδρου του Αρμενίου στο Σούζνταλ. Για δεύτερη φορά το όνομα της πόλης αναφέρεται σε ένα χρονικό του 1024. Η πόλη για αιώνες ήταν η έδρα διάφορων Ρώσων ηγεμόνων και αποτελεί τμήμα του ρωσικού "Χρυσού Δακτυλίου". Στις αρχές του 12ου αιώνα ήταν το κέντρο του Πριγκιπάτου του Ροστόφ-Σούζνταλ. Το 1157 ο Αντρέι Μπογκολιούμπσκι μετέφερε την πρωτεύουσά του στο Βλαντίμιρ και το κρατίδιο μετονομάστηκε σε Πριγκιπάτο του Βλαντίμιρ-Σούζνταλ. Στις αρχές του 14ου αι. γίνεται η πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου Σούζνταλ-Νίζγκοροντ, ενώ από το 1392 η περιοχή ανήκει στο Μεγάλο Πριγκιπάτο της Μόσχας. Από το 16ο αι., μετά την παρακμή της ως πολιτικού κέντρου, αρχίζει η ανοικοδόμηση-επέκταση παλαιών μονών και ιδρύονται νέες. Αναφέρονται συνολικά 11 μοναστηριακά συγκροτήματα, από τα οποία επιβιώνουν σήμερα τα πέντε. Από τα μέσα του 17ου αι. η περιοχή γνωρίζει οικονομική άνθηση και το 1778 αναγνωρίζεται επίσημα ως Πόλη με τα αντίστοιχα προνόμια. Επί Σοβιετικής Ένωσης ανακηρύχθηκε "πόλη-μουσείο". Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα γνωρίσουμε σπουδαία μνημεία της ρωσικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, όπως το Κρεμλίνο του Σουζντάλ, την πλατεία της αγοράς, ενδιαφέροντα μοναστήρια και παραδοσιακά ξύλινα σπίτια.Στην συνέχεια αναχώρηση για το Βλαντιμίρ, μια πόλη που ιδρύθηκε το 1108. Το Βλαντίμιρ ήταν μία από τις μεσαιωνικές πρωτεύουσες της Ρωσίας και δύο από τους καθεδρικούς ναούς του έχουν κηρυχθεί μνημεία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς από την UNESCO. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης με επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τους πέντε τρούλους που σχεδιάστηκε ως μαυσωλείο των Μεγάλων Δουκών και αφιερώθηκε στην ιερή εικόνα της Θεοτόκου του Βλαντίμιρ, που 1185-1189 και τοιχογραφήθηκε από τους μεγάλους Αντρέι Ρουμπλιόφ και Δανιήλ Τσιόρνι το 1408. Το 1810 προστέθηκε ένα καμπαναριό νεοκλασικού στυλ. Τέλος, θα καταλήξουμε στην Μόσχα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο &διανυκτέρευση.

9η ΜΕΡΑ – 27 Αυγούστου 2020 : ΜΟΣΧΑ (ΚΡΕΜΛΙΝΟ) - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΥΣΚΙΝ.

Πρόγευμα. Σήμερα θα γνωρίσουμε όλη την Μόσχα με την πολυτάραχη ιστορία και τα αμέτρητα αξιοθέατα στις προγραμματισμένες μας ξεναγήσεις. Σήμερα θα πάρουμε μια μικρή πρώτη γεύση, βλέποντας έναν από τους επτά όμοιους ουρανοξύστες, που χτίστηκαν στην Μόσχα από τον Στάλιν, τις «Επτά Αδελφές» όπως ονομάζονται και οι οποίοι αποτελούσαν το αντίπαλο δέος στους ουρανοξύστες των ΗΠΑ. Ανάμεσα τους είναι του πανεπιστημίου Λομονόσοφ, στους Λόφους των  Σπουργιτών, το Πάρκο της Νίκης στο λόφο των προσκυνητών. Κατόπιν θα αρχίσουμε την ξενάγηση της πόλης με τους Χρυσούς Τρούλλους, που πριν λίγα χρόνια γιόρτασε τα 850 χρόνια ιστορίας. Η περιήγησή μας ξεκινά στην πρωτεύουσα και στην καρδία του Ρωσικού κράτους με επίσκεψη στο επί σειρά αιώνων κέντρο διακυβέρνησης της χώρας, το ρωσικό Κρεμλίνο. Θα μπούμε στην πλατεία των Ναών, όπου θα θαυμάσουμε το μεγάλο «Τσάρο» κανόνι και την τεράστια «Τσαρίνα» καμπάνα, το πρώην μέγαρο Συνεδριάσεων του Κ.Κ.Σ.Ε., τα κτίρια των υπηρεσιών του Προέδρου της Ρωσίας, το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ θα επισκεφτούμε τους πιο διάσημους από τους πολλούς ναούς της πλατείας και θα δούμε εξωτερικά το «Παλάτι του Πατριάρχη», μουσείο που δημιουργήθηκε στον χώρο κατοικίας Πατριαρχών της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας. Χρόνος ελεύθερος, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο Πούσκιν όπου θα δούμε από κοντά τους περίφημους θησαυρούς του Πριάμου.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το απόγευμα.  Δείπνο.

10η ΜΕΡΑ - 28 Αυγούστου 2020 : ΜΟΣΧΑ - ΠΤΗΣΗ - ΑΘΗΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο στις 09:00, όπου μετά τις διατυπώσεις θα πάρουμε την πτήση στις 12:35 για την Καλαμάτα. Άφιξη στην Καλαμάτα στις (16:10 μ.μ.) περίπου γεμάτοι καινούργιες ταξιδιωτικές εντυπώσεις και εμπειρίες.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν Καλαμάτα - Ελ. Βενιζέλος - Καλαμάτα.
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Αγ. Πετρούπολη // Μόσχα-Καλαμάτα απευθείας με την Aegean Αirlines.
 • Εισιτήρια τραίνου express Αγ. Πετρούπολη-Μόσχα με το υπερσύγχρονο τραίνο Sapsan, σε Β΄ θέση (4,30 ώρες περίπου).
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο του εξωτερικού.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Αγ. Πετρούπολη.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Μόσχα.
 • Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στο Σούζνταλ.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία (8 πρωινά και 8 δείπνα).
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικοί ελληνόφωνοι ξεναγοί στην Ρωσία.
 • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.
 • ΦΠΑ.
 • Μέσα στο πακέτο περιλαμβάνονται οι είσοδοι για τους ναούς του Κρεμλίνου, για το Ζαγκόρσκ, για το ναό Αγ. Ισαάκ, το οπλοστάσιο στο Κρεμλίνο, για το Παλάτι Πούσκιν ( Τσάρσκογιε Σέλο κ.α.) τους εκπληκτικούς κήπους στο παλάτι Πέτερχοφ, για το Φρούριο Πέτρου & Πάυλου, για το Ερμιτάζ, εισιτήριο για το μετρό, Μουσείο ξύλινης αρχιτεκτονικής , το μικρό Κρεμλίνο και την μονή του Αγίου Ευφυμίου στο Σουζντάλ και στο καθεδρικό ναό της Θεοτόκου στο Βλαντιμίρ, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Φόροι αεροδρομίων. Βίζα, ασφάλεια ατυχημάτων Ρωσίας και είσοδοι μουσείων (έως 75 ετών) € 190 πληρωτέα στην Ελλάδα.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Moscow, Russia

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
από €1.430,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ενημερωθείτε άμεσα

Όλα τα νέα ταξίδια στο email σας