από €30,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Αταλάντη-Μονή Αγιών Αναργύρων-Κτήμα Χατζημιχάλη-Παρόρι-Αλιάρτος

0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

Μονοήμερη / 23 Αυγούστου/ 6 Σεπτεμβρίου/ 4 Οκτωβρίου

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

30,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Η Αταλάντη είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Ρόδα (Χλωμό). Είναι εμπορικό, γεωργοκτηνοτροφικό και βιομηχανικό κέντρο της πρώην επαρχίας Λοκρίδα. Το Κτήμα Χατζημιχάλη είναι ένα οικογενειακά διοικούμενο οινοποιείο που βρίσκεται στην Κοιλάδα Αταλάντης, στην Κεντρική Ελλάδα. Ένα μοναδικό αμπελουργικό μωσαϊκό με 2200 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, όπου καλλιεργούνται διεθνείς και Ελληνικές... Περισσότερα

Η Αταλάντη είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Ρόδα (Χλωμό). Είναι εμπορικό, γεωργοκτηνοτροφικό και βιομηχανικό κέντρο της πρώην επαρχίας Λοκρίδα.

Το Κτήμα Χατζημιχάλη είναι ένα οικογενειακά διοικούμενο οινοποιείο που βρίσκεται στην Κοιλάδα Αταλάντης, στην Κεντρική Ελλάδα. Ένα μοναδικό αμπελουργικό μωσαϊκό με 2200 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, όπου καλλιεργούνται διεθνείς και Ελληνικές ποικιλίες.

Επτά χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αταλάντης στις πλαγιές του βουνού «Χλωμόν» και κατά τους αρχαίους χρόνους «Δήλον», είναι χτισμένο το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, σε μαγευτική τοποθεσία, με θαυμάσια θέα προς τον Ευβοϊκό και τον Οπούντιο ή Ταλάντιο κόλπο.

Αναχωρήσεις : 23 Αυγούστου/ 6 Σεπτεμβρίου/ 4 Οκτωβρίου

Τιμή Συμμετοχής:
30,00€ κατ’άτομο

25,00€ παιδιά 4-12 ετών
100,00€ Οικογενειακή προσφορά (2 ενήλικες & 2 παιδιά)
27,00€ ***Ειδική προσφορά

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

-Όλες οι τιμές είναι κατ’άτομο.
-Η οικογενειακή προσφορά Family Offer αφορά 2 ενήλικες και 2 παιδιά από 4 έως 12 ετών και είναι συνολική τιμή και για τα 4 άτομα.
-Η ειδική προσφορά Special Offer αφορά πελάτες που θα επιλέξουν και θα αγοράσουν ταυτόχρονα περισσότερες από 3 μονοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές πραγματοποιήσιμες στο διάστημα 2 μηνών, δηλαδή 60 ημερών από την ημερομηνία της 1ης εκδρομής.
-Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πριν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια. Με την εγγραφλη σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

  • Το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων,κτίσμα του 17ου αιώνα.
  • Η Λιμνοθάλασσα Αταλάντης.
  • Το κτήμα και το οινοποιείο Χατζημιχάλη.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 07:45 π.μ. στη Νέδοντος, (όπισθεν Notos Galleries). Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 08:00 π.μ. για Αταλάντη για στάση και ξεκούραση με ενδιάμεση στάση καθ’οδόν. Ακολουθεί προσκύνημα στη Μονή Αγίων Αναργύρων. Οι ρίζες του μοναστηριού φτάνουν βαθιά μέσα στο χρόνο. Ο μακαριστός μητροπολίτης Ταλαντίου Νεόφυτος Μεταξάς, ως βιογράφος του οσίου Σεραφείμ Δομβοΐτου, αναφέρει ότι ο όσιος, ο οποίος καταγόταν από το Ζέλι, έζησε στο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων ένα εξάμηνο κατά το έτος 1550. Από τη πληροφορία αυτή συμπεραίνουμε ότι το μοναστήρι είχε χτιστεί πριν από το έτος εκείνο. Επίσης, υπάρχει παράδοση ότι κατά τον 16ο αιώνα έζησε στο μοναστήρι για λίγους μήνες ο όσιος Δαϋιδ, ο επιλεγόμενος Γέρων, καταγόμενος τη Γαρδινίτσα (σημερινό Κυπαρίσσι), και ιδρυτής της Ιεράς Μονής στη Λίμνη Ευβοίας.Κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων υπήρξε καταφύγιο προστασίας και αγαθοεργίας για τους χριστιανούς της περιοχής και μάλιστα φιλοξένησε και περιέθαλψε αγωνιστές της πίστεως και της πατρίδας. Επόμενη επίσκεψη μας στο Κτήμα Χατζημιχάλη, για γνωριμία και γευσιγνωσία των τοπικών κρασιών.Το Κτήμα Χατζημιχάλη επέλεξε να υπηρετεί ένα μοναδικό οικοσύστημα. Αυτό διαμορφώνεται στην Οπούντια Λοκρίδα της Στερεάς Ελλάδας, στην Κοιλάδα Αταλάντης που ορίζεται βόρεια από το όρος Κνημίδα, νότια από το όρος Χλωμό, δυτικά από τον Παρνασσό και ανατολικά από τον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο. Το βασικό φυσικό χαρακτηριστικό αυτού του οικοσυστήματος αποτελούν τα δροσερά ρεύματα αέρα που δημιουργούνται από τον Παρνασσό προς τη θάλασσα και το αντίστροφο, χειμώνα-καλοκαίρι. Συνεχίζουμε μέσω Παρορίου για την Αλίαρτο για γεύμα και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα αργά το βράδυ με νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • * Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • * Οι περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • * Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους,φαγητά, ποτά,γευσιγνωσία οίνου,συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις, φιλοδωρήματα.

Τοποθεσία στον χάρτη

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
από €30,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ενημερωθείτε άμεσα

Όλα τα νέα ταξίδια στο email σας