από €370,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Άγιον Όρος, 6 μέρες στο “Περιβόλι της Παναγίας”

Created with Sketch. 'Αγιον Όρος, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

6 ημέρες | 3-8 Σεπτεμβρίου

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

370,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (4ήμερη παραμονή στις Μονές)  Διώρυγα Ξέρξη - Ουρανούπολη - Ιερισσός - Θεσσαλονίκη Ο Άθως των μοναστηριών...Η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη μοναστική πολιτεία της Ορθόδοξης Ανατολής. Τόπος κατανυκτικός, μυσταγωγικός, υπεραιωνόβιος. Το αγιώνυμο όρος του Άθω. Στην ανατολικότερη και πιο τραχιά χερσόνησο της Χαλκιδικής, η θρησκεία δίνει ισχυρό «παρών»: το Άγιον... Περισσότερα

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (4ήμερη παραμονή στις Μονές) 
Διώρυγα Ξέρξη – Ουρανούπολη – Ιερισσός – Θεσσαλονίκη

Ο Άθως των μοναστηριών…Η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη μοναστική πολιτεία της Ορθόδοξης Ανατολής. Τόπος κατανυκτικός, μυσταγωγικός, υπεραιωνόβιος.
Το αγιώνυμο όρος του Άθω. Στην ανατολικότερη και πιο τραχιά χερσόνησο της Χαλκιδικής, η θρησκεία δίνει ισχυρό «παρών»: το Άγιον Όρος αποτελεί τον δεύτερο σημαντικότερο θρησκευτικό και
προσκυνηματικό προορισμό μετά την Ιερουσαλήμ, για περισσότερους από 300 εκατομμύρια Ορθοδόξους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο. Η θεσμική υπόσταση του Αγίου Όρους καθιερώθηκε το έτος 972.
Σήμερα, αποτελεί αυτοδιοικούμενο τμήμα της ελληνικής επικράτειας, ενώ πνευματικά υπάγεται στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Αναχωρήσεις : 3-8 Σεπτεμβρίου 2020

Τιμή  συμμετοχής για όλο το πακέτο της εκδρομής :
€ 370
** το άτομο σε δίκλινο, τρίκλινο δωμάτιο στα ξενοδοχεία.
€ 365 *** Ειδική προσφορά.

€   45 ** Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου.

Μόνο μεταφορά και διαμονή εκτός Αγίου Όρους
€ 220  Μόνο η μεταφορά Καλαμάτα-Ουρανούπολη & Ουρανούπολη-Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα και οι δύο διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία (1 Ουρανούπολη-1 Θεσσαλονίκη).
€ 215 *** Ειδική προσφορά.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
– Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο.
– Η ειδική προσφορά Special offer αφορά πελάτες που θα επιλέξουν και θα αγοράσουν ταυτόχρονα περισσότερες από 3 μονοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές πραγματοποιήσιμες στο διάστημα 2 μηνών δηλαδή 60 ημερών από την ημερομηνία της 1ης εκδρομής.
– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πριν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια.Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :
-Κατά την δήλωση συμμετοχής πρέπει να έχετε μαζί σας την ταυτότητα σας. Η επιλογή για τις διανυκτερεύσεις σε κάθε μοναστήρι γίνεται ανάλογα με τον αριθμό, που διαθέτει η κάθε παρέα και την φυσική κατάσταση του κάθε ατόμου.
-Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.
Στην εκδρομή μπορεί να συμμετάσχουν καθοόδον άτομα απο Καλαμάτα – Βόρεια Μεσσηνία ( Αλλαγή) – Μεγαλόπολη – Τρίπολη – Κόρινθος – Αθήνα – Λάρισα – Κατερίνη – Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν το αργότερο 2 ημέρες πριν την αναχώρηση δηλαδή 01 Σεπτεμβρίου 2020, διότι πρέπει να εκδώσουμε τα διαμονητήρια από την Ιερά Επιστασία στην Ουρανούπολη.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Άγιον Όρος ή περιβόλι της Παναγίας. Τόπος ιερός και ευλογημένος, τόπος προσευχής και περισυλλογής. Ένας μοναδικός χώρος λατρείας με είκοσι ιερές μονές και δώδεκα σκήτες, με άβατο για τις γυναίκες. Καθημερινά εκατοντάδες προσκυνητές επισκέπτονται το Άγιον Όρος από διάφορα μέρη της γης, με κατάνυξη και ευλάβεια να προσκυνήσουν τα κειμήλια των μοναστηριών.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η ημέρα: Καλαμάτα - Ισθμός - Αττική Οδός - Ρεντίνα - Σταυρός - Ιερισσός - Ουρανούπολη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ουρανούπολη - Ιερισσος - Άγιον Όρος (4ήμερη παραμονή & επισκέψεις στα αναφερόμενα μοναστήρια) - Ι.Μ. Χιλιανδαρίου (Σέρβικη)-Ι.Μ.Εσφιγμένου-Μονή Ζωγράφου(Βουλγάρικη)-Μονή Κωνσταμονίτου-Μονή Δοχειαρίου-Μονή Ξενοφώντος-Μονή Παντελεήμονος-Σκήτη Ευαγγελισμού Θεοτόκου. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Άγιον Όρος : Μονή Δοχειαρίου-Μονή Ξενοφώντος-Μονή Παντελεήμονος(Ρώσικη)-Σκήτη Ευαγγελισμού Θεοτόκου)-Μονή Βατοπεδίου-Σκήτη Προφήτη Ηλία-Καρυές-Πρωτάτο-Ι.Μ. Κουτλουμουσίου-Σκήτη Αγ. Ανδρέα-Μονή Σταυρονικήτα-Μονή Ιβήρων-Μονή Καρακάλλου-Μονή Φιλοθέου.Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Άγιον Όρος : Μονή Ιβήρων-Μονή Καρακάλλου-Μονή Φιλοθέου-Αγίασμα Αγ. Αθανασίου Αθωνίτη - Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας - Βίγλα/Κελλί Αγ. Μηνά - Σκήτη Τιμίου Προδρόμου(Ρουμάνικη) - Δάφνη- Μονές Αγ. Γρηγορίου - Μονή Αγ. Διονυσίου - Μονή Αγ. Παύλου - Σκήτη Αγ. Άννας).  Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Άγιον όρος : Σκήτη Αγ. Άννας-Μονή Αγ. Παύλου-Μονή Αγ. Διονυσίου-Μονή Αγ. Γρηγορίου-Δάφνη-Μονή Σίμωνος Πέτρας-Δάφνη-Ουρανούπολη-Θεσσαλονίκη. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Θεσσαλονίκη- Μονή Αγ. Αρσενίου Καππαδόκη & Αγίου Ιωάννη Θεολόγου - (Σουρωτή / Τάφος Αγ. Παισίου) - Αττική Οδός - Ισθμός - Καλαμάτα.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.
 • Δύο διανυκτερεύσεις : 1 διανυκτέρευση στην Ουρανούπολη σε ξενοδοχείο 3 αστέρων & 1 στην Θεσσαλονίκη σε ξενοδοχείο 3* σε δίκλινα-τρίκλινα μονόκλινα δωμάτια.
 • Πρωινό μπουφέ στα ξενοδοχεία μας (2).
 • Η ενοικίαση για το καραβάκι, όπου απαιτείται για το 4ήμερο πρόγραμμα στο Άγιο Όρος.
 • Εισιτήρια ακτοπλοικά Ιερισσός-Μονή Χιλιανδαρίου και την 5η μέρα : Σκήτη Αγ.Άννας - Δάφνη.
 • Η φιλοξενία μας στα μοναστήρια.
 • Η μεταφορά με πουλμανάκια απο τον αρσανά Μονής Χιλιανδαρίου-Μονή Ζωγράφου-Μονή Κωνσταμονίτου-Μονή Δοχειαρίου-Μονή Όσιου Ξενοφώντος-Μονή Παντελεήμονος-Σκήτη Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
 • Η μεταφορά με πουλμανάκια απο Μονή Δοχειαρίου-Μονή Όσιου Ξενοφώντος-Μονή Παντελεήμονος-Σκήτη Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-Καρύες-Πρωτάτο-Μονή Κουτλουμουσίου-Σκήτη Αγίου Ανδρέα-Μονή Βατοπαιδίου-Σκήτη Προφήτη Ηλία-Μονή Σταυρονικήτα-Μονή Καρακάλλου-Μονή Φιλοθέου.
 • Η μεταφορά με πουλμανάκια απο την Μονή Καρακάλλου-Μονή Φιλοθέου-Αγίασμα Αγ. Αθανασίου Αθωνίτη-Μονή Μεγίστης-Λαύρας-Μονή Τιμίου Προδρόμου-Βίγλα-Δάφνη.
 • Η μεταφορά με το πούλμανακια Δάφνη-Μονή Σίμωνος Πέτρας-Δάφνη.
 • Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Διαμονητήριο (αντίτιμο διαβατηρίου).
 • Ο νέος Φόρος Διαμονής.
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Έντυπα-χάρτες.
 • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, επιπλέον φαγητά (Δάφνη-Καρυές) που ίσως χρειαστούμε στο Άγιο Όρος, Επιπλέον διαδρομές με τα καραβάκια.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. 'Αγιον Όρος, Greece

Συχνές ερωτήσεις / απαντήσεις

Χρειάζεται να έχω μαζί μου την αστυνομική μου ταυτότητα για την είσοδο στο Άγιο Όρος ;
Απαραίτητη είναι να έχετε πάντα μαζί σας και άμεσα διαθέσιμη, σε οποιοδήποτε έλεγχο την αστυνομική σας ταυτότητα.
Κατά την είσοδο μας, στο Άγιο Όρος γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων σας μαζί με το διαμονητήριο σας, που θα προμηθευτείτε απο τον συνοδό του γραφείου μας.
Τι είδους αποσκευές μπορώ να έχω μαζί μου στο Άγιο Όρος ;
Συνιστάται απο την εμπερία μας όλα αυτά τα χρόνια στις προσκυνηματικές αποστολές του Α.Ο. να έχετε μαζί σας σακίδιο πλάτης ( Γυλιό) για την διευκόλυνση σας στην μεταφορά, το οποίο θα χρειαστεί να τα μεταφέρεται όταν αλλάζουμε μέσο μεταφοράς, δηλ. απο πλοιάριο σε πουλμανάκι ή στην αλλαγή της διανυκτέρευσης μας.Δεν θα χρειαστεί λοιπόν να περπατάμε με τις αποσκευές μας, αφού θα βρίσκονται στο πουλμανάκι που θα την έχουμε αφήσει απο το πρωί.
Τι προσωπικά αντικείμενα μπορώ να πάρω μαζί μου στο Α.Ο. ;
Ενδεικτικά σημειώνονται όσα ατομικά είδη κρίνονται απαραίτητα :
Ελαφριά ένδυση με ένα μακρυμάνικο πουκάμισο όπωσδήποτε για την συμμετοχή μας στον εκκλησιασμό και στην τράπεζα.
Προσωπικά είδη, Υποδήματα με σκληρό πέλμα, Μακρύ παντελόνι (Απαγορευεται η χρήση κοντού παντελονιού τύπου σόρτς), ατομικά είδη υγειηνής και καθαρισμού, προσόψια.
Υποχρεωτικά θα έχουμε μαζί μας : Φακό , γυαλιά ηλίου, καπέλλο, ζέυγος ελαφρών μονών σεντονιών και μαξιλαροθήκη, παντόφλες, μακρυμάνικες καλοκαιρινές πυτζάμες.
Τι γίνεται με τα προσωπικά αντικείμενα ή αποσκευή που δεν θέλω να πάρω μαζί μου στο Α.Ο.
Μπορείτε να αφήσετε την δεύτερη αποσκευή σας εφόσον έχετε μαζί σας, στον χώρο αποσκευών στο πούλμαν,που θα μας μεταφέρει στην Ουρανούπολη. Θα την παραλάβετε την 5η μέρα στην Θεσσαλονίκη, για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε ότι προσωπικά αντικείμενα θα έχετε αφήσει για τις υπόλοιπες 2 μέρες του ταξιδιού μας.
Επιτρέπεται το κάπνισμα στο Α.Ο. ;
Επιτρέπεται μόνο σε ειδικούς χώρους. Απαγορεύεται κοντά σε Ιερούς Ναούς και σε όλους του χώρους όπου υπάρχουν εικόνες και παρεκκλήσια.Απαγορέυεται μέσα στα δωμάτια - κελλιά μας, αφού δεν υπάρχουν πουθενά στακτοδοχεία.Ενδεδειγμένο είναι, εξάλλου , στην διάρκεια της παραμονής μας στο Α.Ο. να μηδενίσουμε έαν είναι δυνατόν, το κάπνισμα.Καλό θα μας κάνει..
Για τους φανατικούς βέβαια υπάρχουν τα κίοσκια έξω απο κάθε μονή ή σκήτη όπου μπορείτε να καπνίσετε.
Μπορώ να πάρω μαζί μου τρόφιμα ( ξηρά τροφή) στο Α.Ο. ;
Δεν απαιτήται να πάρετε μαζί σας τρόφιμα και να ταλαιπωρήστε με την μεταφορά τους μέσα στο Α.Ο.
Οι Μονές καλύπτουν πλήρως τα γεύματα και τα δείπνα, βέβαια με το διαιτητικό καθεστώς του Αγίου Όρους.Μπορείτε εάν το κρίνετε απαιραίτητο να έχετε μαζί σας ξηρά τροφή όπως φρυγανιές, μπισκότα,ξηρούς καρπούς κ.α. μέσα στο σακίδιο σας.
Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε τρόφιμα και αγορές για προσωπικά είδη απο τα καταστήματα στην πρωτέυουσα του Α.Ο. τις Καρυές ή την Δάφνη.
Γιατί ένα προσκύνημα στο Άγιον Όρος είναι διαφορετικό απο τα κοινά ταξίδια και τι αποκομίζουμε απο αυτή την επίσκεψη μας ;
Ναί,το ταξίδι αυτό είναι διαφορετικό απο τα κοινά ταξίδια, γιατί μπαίνουμε σε μια κοινωνία αυτή του Μοναχισμού όπου αυτονόητος είναι ο σεβασμός απέναντι στους Μοναχούς και τα ιδανικα τους.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι συμμετέχουμε στην αποστολή ως προσκυνητές και όχι ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, η παρουσία των οποίων είναι εντελώς ανεπιθύμητη.

Η επίσκεψη μας στο Άγιον Όρος έχει σαν στόχο να δώσει στους προσκυνητές τη δυνατότητα :
α. Να προσκυνήσετε γενικά τον Άγιο αυτό τόπο και ειδικότερα τα μοναδικά μοναστήρια του, με τα Ιερά Λείψανα Αγίων του Χριστιανισμού και να γνωρίσετε κειμήλια ανεκτίμητης αξίας.
β. Να ζήσετε έστω για λίγο το "Βυζαντινό Μεγαλείο" σε αυτή την ζώσα ¨"Κιβωτό της Ορθοδοξίας"
γ. Να αποκτήσετε μια ιδέα του ασκητικού πνεύματος των μοναχών και να μυηθείτε στα μυστικά του Μοναχισμού.
δ. Για να απολαύσετε τη φύση : Λόγω της απομόνωσης του, το Άγιον Όρος έχει παραμείνει ένα από τα πιο παρθένα μέρη στην Ελλάδα. Το
τοπίο είναι εντυπωσιακό και άγριο, με μικρές καταπράσινες κοιλάδες και φαράγγια, αλλά και κορυφές που διανθίζονται με
απόκρημνες χαράδρες και μια δυσπρόσιτη ακτογραμμή. Μικρά ρυάκια με πεντακάθαρο νερό κυλούν ελεύθερα κάτω από την παχιά σκιά των καστανιών.Η ομορφιά του Αγίου Όρους βρίσκεται στη διαχρονικότητά του. Είναι λες και το μοναστικό μέρος του βυζαντινού κόσμου να έχει διατηρηθεί σε αυτήν την ήσυχη, γεμάτη μυστικισμό γωνιά του κόσμου. Δεν είναι μόνο ένα ζωντανό μουσείο, αλλά κυρίως είναι ένας τόπος προσευχής και περισυλλογής, απαλλαγμένος από εξωτερικές επιρροές.

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
από €370,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ενημερωθείτε άμεσα

Όλα τα νέα ταξίδια στο email σας