Μέτσοβο - Νυμφαίο - Βυζαντινή Οχρίδα, 4 μέρες

Μέτσοβο - Νυμφαίο - Βυζαντινή Οχρίδα, 4 μέρες

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΕΤΣΟΒΟ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΦΛΩΡΙΝΑ -
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΝΥΜΦΑΙΟ -
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ.


22-25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017


 

 

1η μέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΦΛΩΡΙΝΑ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων, στις 05:45 π.μ., επιβίβαση το πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 06:00 π.μ. για Μέτσοβο μ΄ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο Μέτσοβο, χρόνος ελεύθερος για φαγητό και ξεκούραση. Στην συνέχεια αναχώρηση για την λιμναία πόλη της Καστοριάς, οδεύοντας πάνω στην Εγνατία οδό. Μετά από μιάμιση ώρα περίπου, άφιξη στην Καστοριά. Στάση για καφέ και ξεκούραση. Κατόπιν αναχώρηση για την γραφική Φλώρινα. Η Φλώρινα είναι πόλη της Δυτικής Μακεδονίας και πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Η πόλη της Φλώρινας βρίσκεται σε υψόμετρο 687 μέτρων και έχει πληθυσμό 19.796 κατοίκους. Η αρχαία ονομασία της περιοχής ήταν Λυγκηστίς, που ήταν ένα αυτόνομο αρχικά μακεδονικό κρατίδιο, στο οποίο κατοικούσαν συγγενή ελληνικά-μακεδονικά φύλλα δωρικής καταγωγής και το οποίο ο Φίλιππος Β' ένωσε με το δικό του μεγάλο μακεδονικό βασίλειο. Η περιοχή οφείλει την ονομασία της στον πρώτο μυθικό βασιλιά της, τον ήρωα και αργοναύτη Λυγκέα. Άφιξη στη Φλώρινα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος, για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΦΛΩΡΙΝΑ - ΝΥΜΦΑΙΟ - ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΦΛΩΡΙΝΑ.
Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση. Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στους φυσιολάτρες. Πρώτη μας στάση το χωριό Νυμφαίο. Άφιξη στο Νυμφαίο ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Επίσκεψη. Παραμονή στο Νυμφαίο για ν' απολαύσουμε τον καφέ μας ή τις παραδοσιακές πίτες με το ποτό σας σ' ένα μαγικό τοπίο, που θεωρείται πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης. Στην συνέχεια, αναχώρηση για τον Άγιο Αθανάσιο, που είναι ορεινό χωριό του νομού Πέλλας σε πολύ μικρή απόσταση από τα σύνορα Ελλάδας- ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ (ΠΓΔΜ). Είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές του όρους Καϊμακτσαλάν. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός το 1992. Ο Άγιος Αθανάσιος αναπτύσσεται ταχύτατα τουριστικά λόγω της γειτνίασης του με το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν. Διαθέτει πολλές μοντέρνες ταβέρνες και καφετέριες καθώς και σύγχρονους ξενώνες. Μέχρι το 1928 ονομαζόταν Τσέγανη ή Τσεγάνη. Επίσκεψη, χρόνος ελεύθερος. Ο Βόρας (ή Καϊμακτσαλάν ή Καϊμάκι) είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού Πέλλας έως τα όρια με το νομό Φλώρινας. Συνεχίζεται και πέρα από τα σύνορα στην πλευρά της ΠΓΔΜ. Κατόπιν αναχώρηση για τα φημισμένα Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πoζαρ Αλμωπίας, όπως είναι ευρέως γνωστά, τα οποία βρίσκονται σε μία πανέμορφη τοποθεσία. Πρόκειται για έναν τόπο πλούσιο σε βλάστηση, φυσική αρμονία και πολλές ξεχωριστές ομορφιές. Το ιδιαίτερο αυτό τοπίο συνδυάζει την μοναδικότητα και το μεγαλείο ενός φυσικού θαύματος: μία χαράδρα έχει δημιουργηθεί σε ένα μεγαλοπρεπές, βραχώδες βουνό και μέσα της ρέει ο θερμοπόταμος «Τόπλιτσα», σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και ρηχές κοίτες στις όχθες. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό λουτρό. Μετά το πέρας της επίσκεψης μας στα Λουτρά Πόζαρ, αναχώρηση για τη Φλώρινα. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετικός ομαδικός περίπατος στο πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης αλλά και στις διαμορφωμένες όχθες του Σακουλέβα το ποτάμι της Φλώρινας. Μπορείτε να δειπνήσετε σ' ένα από τα ταβερνάκια της περιοχής. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΦΛΩΡΙΝΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (ΜΠΙΤΟΛΑ) - ΟΧΡΙΔΑ - ΦΛΩΡΙΝΑ.
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τη ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ. Σε 20 χλμ. Φθάνουμε στο τελωνείο ΝΙΚΗΣ, όπου και οι απαραίτητες αστυνομικοί και τελωνιακοί έλεγχοι για να εισέλθουμε στη χώρα της Βαρντάρσκας (Σκόπια). (Απαραίτητα διαβατήριο σε ισχύ η ταυτότητα νέου τύπου). Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την πόλη ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (ΜΠΙΤΟΛΑ), χτισμένη στη θέση της αρχαίας Βυζαντινής ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ή «Πόλη των Προξένων». Εδώ θα επισκεφτούμε το φημισμένο πεζόδρομο με τα γραφικά καφέ και εστιατόρια και το πλήθος νεοκλασικών αρχοντικών του 19ου και 20ου αιώνα (Σιρόκ Σοκάκ), το Τέμενος του Αϊντάρ Καντί (16ος αι.), την πλατεία με το ρολόι, τον εκπληκτικό βυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου, μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες της Βαρντάρσκας (Σκοπίων) και την σκεπαστή αγορά. Στην συνέχεια θα οδηγηθούμε στη γραφική πόλη της ΟΧΡΙΔΑΣ, που βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τις Βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας, το μεγαλοπρεπές άγαλμα των αδερφών Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο, τα παλιά αρχοντικά και τα κάστρα της πόλης. Από την πάνω πλευρά της πόλης θα έχουμε μια πανοραμική θέα της περιοχής. Κατόπιν, θα κατηφορίσουμε στις όχθες της Λίμνης, όπου θα γευματίσουμε σ΄ ένα από τα εστιατόρια. Ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες μας αγορές στη τοπική αγορά με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής και αναχώρηση για επιστροφή μέσω συνόρων ΝΙΚΗΣ στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος, προαιρετική ομαδική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

4η μέρα :ΦΛΩΡΙΝΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΙΣΘΜΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τα Μετέωρα. Εδώ, θα επισκεφθούμε την Μονή της Μεταμορφώσεως ή Μεγάλο Μετέωρο, την Μονή του Αγίου Στεφάνου, χτισμένη το 14ο αιώνα. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Καλαμάτα μέσω Τρικάλων, Ισθμού με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό, καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες, σχεδιάζοντας νέα μελλοντικά ταξίδια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Κ Α Λ Ο Τ Α Ξ Ι Δ Ι


Τιμή συμμετοχής:
€ 160 το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.
€ 205 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:
- Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.
- Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PHΙLIPPION 4* σε δίκλινα - τρίκλινα δωμάτια.
- Πρωινό καθημερινά ( σύνολο 3).
- Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Διόδια γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.
- Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
- Τοπικός ξεναγός στη Βαρντάρσκα (ημερήσια εκδρομή στην Βυζαντινή Οχρίδα - Μοναστήρι).
- Έντυπα - χάρτες
- ΦΠΑ
- Φόρος διαμονής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά, το εισιτήριο για το λουτρό στο Πόζαρ, αχθοφορικά, ποτά, προαιρετικές διασκεδάσεις κ.α.

 

Address:οχρίδα
DirectionsAddress

    Now Trigilidas Travel mobile App

Contact us

Παρακαλώ συμπληρώστε τα.
Please fill in all απαιτουμενα πεδία.
captcha
Reload

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το