Προφ.Ηλίας-Μονή Αγίου Νικολάου Καλτετζών-Ελληνικό-Καρύταινα

Προφ.Ηλίας-Μονή Αγίου Νικολάου Καλτετζών-Ελληνικό-Καρύταινα

 4 Μαρτίου 2018

Μονοήμερη εκδρομή στην Γραφική Αρκαδία

στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία (Τρίπολη),

στην Μονή Αγίου Νικολάου Καλτετζών,

στο Ελληνικό & στην Καρύταινα.


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 06:45π.μ., πίσω απο το Notos Galleries, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 07:00 π.μ.για την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη. Εκκλησιασμός. Χρόνος ελεύθερος για καφέ στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, Πεδίο Άρεως.Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε την Μονή Αγίου Νικολάου Καλτετζών. Κατά την επανάσταση του 1821 στο μοναστήρι υπήρχαν αποθήκες πυρομαχικών αλλά και κρυφό σχολειό. Ο Κολοκοτρώνης πολλές φορές είχε βρει καταφύγιο και μία φορά σώθηκε από βέβαιο θάνατο μετά από προσευχή του στον Άγιο όταν τον περίμεναν Τούρκοι στην είσοδο της Μονής για να τον σκοτώσουν. Η εκκλησία της Μονής είναι τρισυπόστατη 1.) του Αγ. Νικολάου 2.) της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και 3.) του προφήτου Ηλιού. Μετά τα ένδοξα γεγονότα της 25ης Μαρτίου 1821 δημιουργήθηκε η ανάγκη μιας διοίκησης για την αντιμετώπιση των διοικητικών, οικονομικών, νομικών και στρατιωτικών προβλημάτων. Στη Μονή των Καλτεζών συγκεντρώθηκαν 40 περίπου πρόκριτοι, που απετέλεσαν τη Γερουσία με τις ευλογίες των Θεοδώρη του Βρεσθένης και Έλους Άνθιμου μαζί με τον αρχιστράτηγο Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Στη Μονή της Αγ. Λαύρας ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ευλόγησε την επανάσταση και εδώ στη Μονή των Καλτεζών ο επίσκοπος Έλους Άνθιμος ευλόγησε την πρώτη Ελληνική Διοίκηση στις 26 Μαΐου 1821. Κατόπιν, θα αναχωρήσουμε για το Ελληνικό Αρκαδίας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ξεκούραση.Το Ελληνικό είναι το μεγαλύτερο χωριό του δήμου Τρικολώνων στην καρδιά της μυθικής Αρκαδίας. Η περιοχή αυτή ονομαζόταν κατά την αρχαιότητα Ευτρησία και περιλάμβανε τις πόλεις Τρικόλωνοι, Ζοιτία, Θυραίον και Υψούς. Το Ελληνικό βρίσκεται είναι χτισμένο πάνω σε τρεις μικρούς λόφους σε υψόμετρο 700 μ. Η ιστορία του Ελληνικού ξεκινάει γύρω το 15o αιώνα και συγκεκριμένα το 1515 όπου παρουσιάζεται στην απογραφή της οθωμανικής αυτοκρατορίας στα Οθωμανικά αρχεία ως φέουδο του Αχμέτ Μπέη.Θα καταλήξουμε στην γραφική Καρύταινα.Η Καρύταινα είναι χωριό της Γορτυνίας του νομού Αρκαδίας. Είναι χτισμένη σε κορυφή λόφου γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο. Βρίσκεται στο χώρο της αρχαίας Βρένθης. O οικισμός διακρίνεται ιδιαίτερα για τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα που της προσδίδουν τα σπίτια, το κάστρο και οι βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες. Έχει αναγνωριστεί ως παραδοσιακός οικισμός.  Τέλος, αναχώρηση για Καλαμάτα. Άφιξη στην Καλαμάτα νωρίς το βράδυ, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες απο την μονοήμερη απόδραση μας στην Αρκαδία.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
€ 15,00 το άτομο.
€ 15,00 παιδιά έως 12 έτων.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
- Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
- Οι περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά, ποτά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων. Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

 

Address:Ελληνικό Αρκαδίας
DirectionsAddress

Πολυμέσα

No video? Get the DivX browser plug-in for Windows or Mac

    Now Trigilidas Travel mobile App

Contact us

Παρακαλώ συμπληρώστε τα.
Please fill in all απαιτουμενα πεδία.
captcha
Reload

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το