Δελφοί-Αράχωβα-Γαλαξίδι-Άμφισσα - 3 ημέρες

Δελφοί-Αράχωβα-Γαλαξίδι-Άμφισσα - 3 ημέρες

 

 

3 ήμερη εκδρομή
Απόκριες & Κούλουμα στην Άμφισσα

«Το Στοιχειό της Χάρμαινας»
& Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι.

Παρνασσός - Δελφοί - Αράχωβα
Άμφισσα - Γαλαξίδι


Διάρκεια εκδρομής:

 ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: 17-19 Φεβρουαρίου

"Αμφισσα : Το τελευταίο Σαββατοκύριακο των Αποκριών στη συνοικία της Χάρμαινας, στην Άμφισσα, αναβιώνει ο τρομακτικός θρύλος του στοιχειού της περιοχής. Σύμφωνα με την παράδοση, τα στοιχειά είναι ανθρώπινες ψυχές που παγιδεύτηκαν στον κόσμο των ζωντανών και τριγυρίζουν στους δρόμους της πόλης. Το πιο γνωστό στοιχειό της Άμφισσας είναι το στοιχειό της Χάρμαινας που βασίζεται σε ιστορία αγάπης η οποία δεν είχε καλό τέλος. Η Χάρμαινα για πολλούς αιώνες ήταν ξακουστή για τα βυρσοδεψεία της που ονομάζονταν και Ταμπάκικα ή Ταμπακάρια...."

"Γαλαξίδι : Στο Γαλαξίδι την Καθαρή Δευτέρα δεν παίζουν με χαρταπόλεμο και σερπαντίνες, αλλά παίζουν «αλευροπόλεμο» με βασικό συστατικό υλικό, τι άλλο φυσικά από το... αλεύρι!
Το έθιμο διατηρείται από το 1801 ενώ κάθε χρόνο κάτοικοι και επισκέπτες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.
Εκείνα τα χρόνια, παρόλο που το Γαλαξίδι τελούσε υπό τουρκική κατοχή, όλοι οι κάτοικοι περίμεναν τις Απόκριες για να διασκεδάσουν και να χορέψουν σε κύκλους, όπου σχημάτιζαν ένα κύκλο για τους άνδρες και έναν για τις γυναίκες."


1η μέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΛΕΙΒΑΔΙΑ - ΑΡΑΧΩΒΑ - ΔΕΛΦΟΙ - ΑΜΦΙΣΣΑ - ΔΕΛΦΟΙ.

17 Φεβ. 2018. Συγκέντρωση των εκδρομέων πίσω από τον Notos Galleries (Νέδοντος) στις 06:45π.μ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση στις 07:00 π.μ. για τους ξακουστούς Δελφούς μ΄ ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Πρώτη επίσκεψη στη διαδρομή μας η Λειβαδιά και συγκεκριμένα θα επισκεφτούμε τις πηγές της Κρύας, στον Ερκύνα ποταμό, όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε μία από τις ταβέρνες - εστιατόρια. Στην συνέχεια, αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στους Δελφούς, μέσω Αράχωβας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Κατόπιν, αναχώρηση για την πόλη της Άμφισσας για να παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της «Νύχτας των Στοιχειών», την αναβίωση δηλαδή του μύθου του ταμπάκη Κωνσταντή, ο οποίος στοίχειωσε στα Ταμπάκικα, κοντά στην πηγή της Χάρμαινας όταν η αγαπημένη του Λενιώ έπεσε νεκρή από φοβερό κεραυνό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση σε εστιατόριο στην Αράχωβα ή στους Δελφούς. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα : ΔΕΛΦΟΙ - ΧΙΟΝ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - ΑΡΑΧΩΒΑ - ΔΕΛΦΟΙ - ΑΜΦΙΣΣΑ - ΔΕΛΦΟΙ.
18 Φεβ. 2018. Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Εδώ, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και να χαρείτε το χιόνι. Θα παίξετε, θα κάνετε σκι, θα απολαύσετε τον καφέ σας στο σαλέ του κέντρου θαυμάζοντας το κατάλευκο τοπίο και τους σκιέρ να ανεβοκατεβαίνουν στις πίστες. Στην συνέχεια, θα αφήσουμε τον χιονισμένο Παρνασσό για την Ορεινή Αράχωβα ( υψ. 940 μ), κωμόπολη με έντονο παραδοσιακό χρώμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη της Άμφισσας, για να διασκεδάσουμε στους ρυθμούς του καρναβαλιού, όπου γίνεται παρέλαση αρμάτων και το κάψιμο του καρνάβαλου στην πλατεία, που καταλήγει σε λαϊκό γλέντι με χορούς και τραγούδια και προσφέρονται ελιές και άφθονο κρασί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΔΕΛΦΟΙ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΑΝΤΙΡΡΙΟ-ΡΙΟ - ΠΑΤΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
19 Φεβ. 2018. Μετά το πρωινό μας, προαιρετική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Δελφών. Κατόπιν, αναχώρηση για το Γαλαξίδι. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τα Κούλουμα διασκεδάζοντας με το Αλευρομουτζούρωμα. Το έθιμο του Αλευρομουτζουρώματος εμπλουτίστηκε στο χρόνο και στα πολεμοφόδια συμπεριλαμβάνονται και άλλα, περισσότερο «επικίνδυνα» για την καθαριότητα των ρούχων. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και φημισμένα καρναβαλικά έθιμα της χώρας μας. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στο λιμάνι, όπου αρχίζει ο Αλευρομουτζουροπόλεμος με αλεύρι ή φούμο, ενώ τα παλιά ρούχα ή η ειδική στολή από νάιλον είναι απαραίτητα. Είναι ένα πολύ διασκεδαστικό έθιμο και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να οπλιστείτε με καλή διάθεση και κέφι και να λάβετε μέρος στον «πόλεμο». Στην προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για Καλαμάτα μ΄ ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες Κατά την διαδρομή μας σχεδιάστε νέα μελλοντικά ταξίδια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.


Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ
Κ Α Λ Ο   Τ Α Ξ Ι Δ Ι

Τιμή συμμετοχής :
€ 105 το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.
€ 125 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.
€  85 παιδικό 3-12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο με τους γονείς.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.
- Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στους Δελφούς σε δίκλινα - τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.
- Διόδια Γέφυρας Ρίο-Αντίρριο.
- Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
- Έντυπα - χάρτες.
- Ο δημοτικός φόρος διαμονής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, ο ξεναγός στους Δελφούς, φαγητά, αχθοφορικά, ποτά, κ.α.

 

Address:Δελφοί,Ελλάδα
DirectionsAddress
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

    Now Trigilidas Travel mobile App

Contact us

Παρακαλώ συμπληρώστε τα.
Please fill in all απαιτουμενα πεδία.
captcha
Reload

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το