Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sigpro has a deprecated constructor in /home4/trigili/public_html/plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro.php on line 19

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά στην Άρτα-Γιάννενα-Μέτσοβο-Τζουμέρκα

4-ήμερη Γιορτινή Εκδρομή

Άρτα (Παραμυθένιο Κάστρο) - Γιάννενα - Μέτσοβο - Αθαμανικά Όρη (Τζουμέρκα) -
Γεφύρι Πλάκας - Άγναντα - Πράμαντα - Καταρράκτης -
Πρέβεζα - Λευκάδα.

23 έως 26 Δεκεμβρίου 2018
& 30 Δεκεμβρίου 2018 έως 2 Ιανουαρίου 2019

1η ημέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΑΙΤΩΛΙΚΟ - ΑΡΤΑ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 06:45 π.μ. στη Νέδοντος (όπισθεν Notos Galleries). Eπιβίβαση στο πούλμαν και στις 07:00 π.μ., άμεση αναχώρηση για Μεσολόγγι μέσω γέφυρας Ρίου-Αντίρριου μ΄ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Το Μεσολόγγι μια πόλη ηρώων, πηγή έμπνευσης για τον διάσημο Φιλέλληνα Λόρδο Βύρωνα και τον εθνικό ποιητή της Ελλάδας Διονύσιο Σολωμό. Εκεί, θα επισκεφτούμε τον Κήπο των Ηρώων. Οι μορφές των ηρώων της θρυλικής εξόδου και όχι μόνο, αποτυπώνονται σε προτομές και αγάλματα, που αποτελούν ταυτόχρονα και μοναδικά έργα τέχνης. Ο Κήπος των Ηρώων έγινε με εντολή του Καποδίστρια τον Μάιο του 1829 και στο κεντρικότερο σημείο του δεσπόζει ένας τύμβος Μυκηναϊκού τύπου, μέσα στον οποίο τοποθετήθηκαν τα οστά των ηρώων της Εξόδου. Συνεχίζουμε για την Τουρλίδα. Η Τουρλίδα είναι κατοικημένη νησίδα του Πατραϊκού κόλπου. Διοικητικά ανήκει στο Μεσολόγγι από το οποίο απέχει 5 χιλιόμετρα. Εδώ βρίσκεται και η λεγόμενη "Μαύρη Αλυκή" του Μεσολογγίου, σε αντιδιαστολή με τη "Λευκή", λόγω της χαμηλότερης ποιότητας αλατιού που παράγεται. Πήρε το όνομά της από ένα είδος θαλασσινών πουλιών, που υπήρχαν εκεί, τις "τουρλίδες". Η Τουρλίδα μέχρι το 1885 ήταν νησί, την χρονιά εκείνη κατασκευάστηκε δρόμος με την επιχωμάτωση της θάλασσας, για την κατασκευή του δρόμου χρησιμοποιήθηκαν τα υλικά από τις εκσκαφές που έγιναν για την κατασκευή του λιμανιού. Λόγω της κατασκευής οδικού δικτύου το 1885 από το Μεσολόγγι προς την Τουρλίδα, η Λιµνοθάλασσα της Κλείσοβας διαχωρίζεται πλέον από το υπόλοιπο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου. Κατόπιν, θα περάσουμε από τη Βενετία της Ελλάδας, όπως αποκαλείται το Αιτωλικό. Το Αιτωλικό, η νερένια πόλη, είναι δημοτική ενότητα του δήμου Μεσολογγίου, με πληθυσμό 5.349 κατοίκους, δέκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου. Η πόλη του Αιτωλικού είναι ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό στο μέσον περίπου της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου. Συνδέεται ανατολικά και δυτικά με την ξηρά με δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια αρχικού μήκους περίπου 300 μέτρων το καθένα. Εδώ, στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν Παμμεγίστων Ταξιαρχών, βρίσκεται ο τάφος της Κυρά Βασιλικής. Κατόπιν αναχώρηση για Άρτα με στάση για μεσημεριανό φαγητό. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ξεκούρασης και δείπνο. Το βράδυ επίσκεψη στον εορταστικό χώρο του Δήμου Αρταίων, το ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΚΑΣΤΡΟ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.   

2η ημέρα :  ΑΡΤΑ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΑΡΤΑ (ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ GALA).
Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε την λίμνη της Κυρά-Φροσύνης, το νησάκι,  το σπίτι του Αλή-Πασά. Στο νησί βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά, όπου θα δούμε τον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων όπλων, που σκότωσαν τον Αλή. Χρόνος για βόλτα στα γραφικά σοκάκια κ.α. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Μέτσοβο. Εδώ, μπορούμε να επισκεφθούμε το χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου, όπου καιρού επιτρέποντος, θ΄απολαύσουμε το χιόνι. Χρόνος ελεύθερος πίνοντας τον καφέ μας ή το πότο μας στην ζεστασιά του σαλέ. Κατόπιν αναχώρηση για την κεντρική πλατεία, χρόνος ελεύθερος να επισκεφτούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το μουσείο Τοσίτσα-Αβέρωφ και να γευτούμε τους τοπικούς μεζέδες. Κατόπιν αναχώρηση για την Άρτα, όπου το βράδυ θα απολαύσουμε το ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ GALA στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέραΑΡΤΑ - ΑΘΑΜΑΝΙΚΑ ΟΡΗ (ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ (ΠΛΑΚΑ - ΑΓΝΑΝΤΑ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ-ΠΡΑΜΑΝΤΑ)).
                                                           (ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ)
Τα Χριστούγεννα προαιρετικός εκκλησιασμός. Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τα βουνά των Τζουμέρκων και το χωριό Πλάκα. Εκεί, θα επισκεφθούμε το σημείο που ήταν το ωραίο πέτρινο γεφύρι, το οποίο σήμερα επισκευάζεται λόγω της κατάρρευσής του από τα ορμητικά νερά του Άραχθου ποταμού. Συνεχίζουμε για το κεφαλοχώρι Άγναντα, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο των Τζουμέρκων (Αθαμανικά Όρη), σ' ένα αλπικό τοπίο και σε υψόμετρο 650 μέτρων. Συνεχίζουμε για το χωριό Πράμαντα (800 μ. Ύψος), που είναι χτισμένο μέσα στα έλατα και προσφέρεται για όμορφες εξορμήσεις και περιπάτους. Στάση για φαγητό σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες. Επιστρέφοντας ο επόμενος σταθμός μας το χωριό Καταρράκτης. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Κατό­πιν συνεχίζουμε για Άρτα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα :   ΑΡΤΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για Πρέβεζα, χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της πόλης αλλά και να γευτούμε τις λιχουδιές της πόλης. Στην συνέχεια αναχώρηση για Λευκάδα. Πρώτη μας επίσκεψη στη Μονή Φανερωμένης, η προστάτιδα του νησιού της Λευκάδας. Συνεχίζουμε για την πόλη της Λευκάδας. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και περιπάτους στα καντούνια ή για να επισκεφθούμε ορισμένες από τις αξιόλογες εκκλησίες του Αγ. Μηνά, την Μητρόπολη, τον Αγ. Σπυρίδωνα, την Αγία Μαύρα. Την προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για Καλαμάτα μ΄ ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις και νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  -    ΚΑΛΟ  ΤΑΞΙΔΙ

 Τιμή συμμετοχής:
€ 240 το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.
€ 290 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.
€ 190 παιδί από 4-12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί με τους γονείς.
ΔΩΡΕΑΝ το παιδί 0-4 ετών

Στην τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι :
-Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.

-3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ARTA PALACE 4* αστέρων στην Άρτα σε δίκλινα - τρίκλινα- μονόκλινα δωμάτια.
-Πρωινό μπουφέ (σύνολο 3).
-Ημιδιατροφή καθημερινώς, συμπεριλαμβανομένου του εορταστικού gala.    
-Το ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ GALA με ζωντανή μουσική και πανδαισία γεύσεων στις 24/12/18 & 31/12/2018.
-Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Ο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
-Διόδια.
-Έντυπα -χάρτες.
-Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, επιπλέον φαγητά, ο δημοτικός φόρος διαμονής €3 ανά δωμάτιο ανά βραδιά,  συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα κ.α.

Καλά  Χριστούγεννα & Καλή Πρωτοχρονιά !!!