Πρωτοχρονιά στη Δυτική Μακεδονία

4ήμερη Γιορτινή εκδρομή  στην

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τρίκαλα - Μύλος Ξωτικών - Καλαμπάκα - Πτολεμαΐδα -
Νυμφαίο - Καστοριά - Βόρας ( Καϊμακτσαλάν) Χιονοδρομικό κέντρο -
Άγιος Αθανάσιος - Λουτρά Πόζαρ.

30 Δεκεμβρίου 2019 έως 2 Ιανουαρίου 2020   

1η ημέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΙΣΘΜΟΣ - ΛΑΜΙΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 06:45 π.μ. στη Νέδοντος (όπισθεν Notos Galleries), επιβίβαση στο πούλμαν και στις 07:00 π.μ. άμεση,  αναχώρηση για  Τρίκαλα μέσω  Ισθμού-Λαμίας μ΄ ενδιάμεσες στάσεις  για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στα Τρίκαλα, χρόνος ελεύθερος ή προαιρετική επίσκεψη ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ, που για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνει το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, για ν΄ απολαύσουν οι επισκέπτες με ξεχωριστό τρόπο τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Συνεχίζουμε μέσω Καλαμπάκας, για Πτολεμαΐδα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ - ΝΥΜΦΑΙΟ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ (ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ GALA).
Πρωινό. Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στους φυσιολάτρες. Πρώτη μας στάση το χωριό Νυμφαίο. Άφιξη στο Νυμφαίο ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά  της Ευρώπης. Επίσκεψη. Παραμονή στο Νυμφαίο ν’ απολαύσουμε τον καφέ μας ή τις παραδοσιακές πίτες με το ποτό μας σ’ ένα μαγικό τοπίο που θεωρείται πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης. Στην συνέχεια, αναχώρηση για την λιμναία πόλη της Καστοριάς. Μετά από μιάμιση ώρα περίπου άφιξη στην Καστοριά. Εδώ θα έχομε τον χρόνο να περιηγηθούμε τις ομορφιές της λιμναίας πόλης αλλά και   να απολαύσουμε το φαγητό μας σε μία από τις ταβέρνες της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το βράδυ θα απολαύσουμε το ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ GALA στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.
                                                         ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ & ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

3η ημέρα: ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ - ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΒΟΡΑΣ (ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΧΙΟΝ. ΚΕΝΤΡΟ) - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ -ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ.
Τα Χριστούγεννα προαιρετικός εκκλησιασμός. Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση για τον Άγιο Αθανάσιο, που είναι ορεινό χωριό του νομού Πέλλας σε πολύ μικρή απόσταση από τα σύνορα Ελλάδας-ΒΑΝΤΑΡΣΚΑ (ΠΓΔΜ). Είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές του όρους Βόρας (Καϊμακτσαλάν). Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός το 1992. Ο Άγιος Αθανάσιος αναπτύσσεται ταχύτατα τουριστικά λόγω της γειτνίασης του με το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν. Διαθέτει πολλές μοντέρνες ταβέρνες και καφετέριες καθώς και σύγχρονους ξενώνες. Μέχρι το 1928 ονομαζόταν Τσέγανη ή Τσεγάνη. Επίσκεψη, χρόνος ελεύθερος. Ο Βόρας (ή Καϊμακτσαλάν ή Καϊμάκι) είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας  και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού Πέλλας έως τα όρια με το νομό Φλώρινας. Συνεχίζεται και πέρα από τα σύνορα στην πλευρά της ΒΑΝΤΑΡΣΚΑ ( ΠΓΔΜ). Κατόπιν αναχώρηση για τα φημισμένα Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας, όπως είναι ευρέως γνωστά τα οποία βρίσκονται σε μία πανέμορφη τοποθεσία. Πρόκειται για έναν τόπο πλούσιο σε βλάστηση, φυσική αρμονία και πολλές ξεχωριστές ομορφιές. Το ιδιαίτερο αυτό τοπίο συνδυάζει την μοναδικότητα και το μεγαλείο ενός φυσικού θαύματος: μία χαράδρα έχει δημιουργηθεί σε ένα μεγαλοπρεπές, βραχώδες βουνό και μέσα της ρέει ο θερμοπόταμος «Τόπλιτσα», σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και ρηχές κοίτες στις όχθες. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό λουτρό και καφέ. Μετά το πέρας της επίσκεψης μας στα Λουτρά Πόζαρ αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ - MΕΤΣΟΒΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Μέτσοβο. Εδώ, θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, την Πινακοθήκη του Ευάγγελου Αβέρωφ αλλά θα δοκιμάσουμε και τα παραδοσιακά τοπικά εδέσματα κ.α. Κατόπιν αναχώρηση για Καλαμάτα μέσω γέφυρας ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες σχεδιάζοντας νέα μελλοντικά ταξίδια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

                         ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  -   ΚΑΛΟ  ΤΑΞΙΔΙ

 

   Τιμή συμμετοχής :

€ 250  

το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.

€ 230  

το άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο.

€ 310   

το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.

€ 175  

παιδί άνω των 10 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί με τους γονείς.

€ 160  

παιδί από 4 έως 10 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί με τους γονείς.

ΔΩΡΕΑΝ

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 4 ΕΤΩΝ.

                                                                                                                     

Χρόνια Πολλά & Καλή Πρωτοχρονιά!!!

Στην τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι :
-Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.

-Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Πτολεμαΐδα σε δίκλινα-τρίκλινα-μονόκλινα δωμάτια.
-Πρωινό (σύνολο 3).
-Ημιδιατροφή καθημερινώς, συμπεριλαμβανομένου το ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ GALA.
-Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Ο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
-Έντυπα - χάρτες.

Δεν περιλαμβάνονται:
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, επιπλέον φαγητά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα, ο Φόρος Διαμονής €1,50  ανά δωμάτιο/ανά βραδιά (πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο) κ.α.

 ***ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΓΚΑΙΡΩΣ*** ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ***