Ήπειρος, 4 μέρες

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ

4 ημέρες εκδρομή στην 'Ήπειρο

25 έως 28 Οκτώβρη 2018

Γιάννενα - Μουσείο Βρέλλη - Σπήλαιο Περάματος - Νησάκι -
Ζαγοροχώρια -Κήποι - Μονοδέντρι - Χαράδρα Βίκου - Αρίστη -
Μεγάλο   Πάπιγκο - Καλπάκι - Κόνιτσα - Μονή Μολυβοσκέπαστη - Δωδώνη

1η ημέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΗ-ΛΙΜΝΗ-ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ-ΝΗΣΑΚΙ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 06:45π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Γιάννενα μέσω γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Κατά την διαδρομή μας, θα διασχίσουμε την κοιλάδα, που ποτίζει ο Λούρος ποταμός και θα επισκεφθούμε το μουσείο Βρέλη με τα κέρινα ομοιώματα. Άφιξη στα Γιάννενα. Θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε το ρολόι στην κεντρική πλατεία, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν -σήμερα Εθνογραφικό μουσείο-, τα μαγειρεία στη ακρόπολη του Ιτς Καλέ και το Βυζαντινό μουσείο, το Νησάκι. Στο νησί βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά, όπου θα δούμε τον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων όπλων, που σκότωσαν τον Αλή. Χρόνος για βόλτα στα γραφικά σοκάκια κ.α. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ(ΚΗΠΟΙ-ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ-ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ-ΑΡΙΣΤΗ-ΜΕΓ.ΠΑΠΙΓΚΟ)-ΓΙΑΝΝΕΝΑ.
Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την ολοήμερη περιήγηση μας στα γραφικά Ζαγοροχώρια. Θα επισκεφθούμε τα γραφικά τοξοειδή γεφύρια του Κοκκόρη και το Καλογερικό με την μοναδική ομορφιά τους στους Κήπους ή Μπάγια Ζαγορίου. Μπάγια (σλάβικη λέξη) σημαίνει «λουτρό» και ανταποκρίνεται στο εντυπωσιακό περιβάλλον με τις οβίρες που δημιουργούν τα ποτάμια γύρω από το χωριό. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το χωριό του Ζαγορίου, το γνωστό Μονοδένδρι. Εκεί θα δούμε από ψηλά το φαράγγι  του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα παραδοσιακά ηπειρώτικα κτίρια. Μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής και του χωριού Αρίστη συνεχίζουμε για την Κοινότητα Πάπιγκου. Σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, το Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο, που είναι κτισμένα ανάμεσα από την Αστράκα κάτω από τους επιβλητικούς πύργους-βουνά και τη μυθική Δρακολίμνη, έχουν να επιδείξουν παράδοση εξαιρετικής φιλοξενίας και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:  ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΚΑΛΠΑΚΙ-ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΟΣΚΕΠΑΣΤΗ-ΚΟΝΙΤΣΑ-ΣΠΗΛΑΙΟ-ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ.
Πρωινό. Ο ορεινός όγκος της Πίνδου, ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο, απλώνεται μπροστά μας επιβλητικός. Ξεκινάμε από το ξακουστό Καλπάκι, όπου θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα. Η υπέροχη Μονή Μολυβοσκέπαστης, ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας, είναι η επόμενη μας στάση, σε κοντινή απόσταση από την ένωση του Βοϊδομάτη και του Αώου, δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Χτίστηκε το 670 μ.Χ., η οποία σκεπάστηκε από μολυβένιες πλάκες. Από εκεί στην αμφιθεατρική Κόνιτσα, η οποία σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό, που σφύζει από ζωή και ομορφιά. Χρόνος για καφέ, φαγητό και περίπατο στα καλντερίμια, στην πλακόστρωτη πλατεία και το πέτρινο γεφύρι της. Τέλος, θα επισκεφθούμε το σπήλαιο του Περάματος με τους περίφημους σταλακτίτες & σταλαγμίτες. Επιστροφή στα Γιάννενα στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα:  ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ-ΔΩΔΩΝΗ-ΠΑΤΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε την αρχαία Δωδώνη, γνωστό μαντείο και λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης. Θα επισκεφθούμε τον χώρο και το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης. Κατόπιν θα επισκεφτούμε  το γραφικό Μέτσοβο, την πατρίδα ευεργετών, κτισμένο στην πλαγιά της Πίνδου. Τέλος, θα αναχωρήσουμε για Καλαμάτα γεμάτοι νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ.

     

ΤΕΛΟΣ   ΕΚΔΡΟΜΗΣ  -  ΚΑΛΟ  ΤΑΞΙΔΙ

Τιμή συμμετοχής  :  € 175  το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.

                                 € 215  το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.

                                 € 140  το παιδί σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί με τους γονείς

                                                                  

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
-Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.
-Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στα Γιάννενα σε δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια.
-Πρωινό καθημερινά ( Σύνολο 3 πρωινά).
-Διόδια Ρίο-Αντίρριο-Ρίο.
-Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Αρχηγός-συνοδός της εκδρομής.
-Χάρτες-έντυπα.
-Φ.Π.Α.

 ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους (Μουσεία στα Ιωάννινα, Πολεμικό μουσείο στο Καλπάκι, Δωδώνη κ.α.), φαγητά, δημοτικός φόρος, αχθοφορικά, ποτά κ.α.

Σημείωση :  Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος και της σειράς επίσκεψης των αξιοθέατων για την καλύτερη εκτέλεση αυτού. Οι εκδρομείς θα αλλάζουν υποχρεωτικά θέσεις στο πούλμαν κυκλικά.