Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Μίκης Θεοδωράκης "Όμορφη Πόλη"

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 
«ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» 
στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί αυτόν τον χειμώνα τη θεατρική - μουσική υπερπαραγωγή που δημιούργησε και σκηνοθετεί ο Γιώργος Βάλαρης. Ποιητικά κείμενα που υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης (για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή) και πεζά κείμενα του σκηνοθέτη για τον έρωτα, την ξενιτιά, τη ρωμιοσύνη και τον θάνατο συναντιούνται με τα γνήσια λαϊκά και διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη. Μισό και πλέον αιώνα μετά το πρώτο ανέβασμα της ιστορικής παράστασης, η Όμορφη Πόλη επιστρέφει τον χειμώνα με ένα μουσικό χοροθεατρικό υπερθέαμα και μια εντελώς σύγχρονη ματιά, σε μιας υψηλής αισθητικής παράσταση - installation, με video mapping που ενώνει όλες τις μορφές της τέχνης, την ποίηση, τον χορό και με κυρίαρχο στοιχείο την μουσική του ανυπέρβλητου Μίκη Θεοδωράκη. 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης, δημιουργεί και παρουσιάζει μια μοναδική μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή, ωδή στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Το τότε και το τώρα συναντιούνται το χειμώνα του 2020, μισό και πλέον αιώνα μετά από το πρώτο ανέβασμα της ιστορικής πλέον παράστασης, το καλοκαίρι του 1962. Μέσα από ποιητικά κείμενα, που υπογράφει  ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης τα οποία πραγματεύονται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της Ελληνικής κοινωνίας,  όπως ο έρωτας, η ξενιτιά, η ρωμιοσύνη και ο θάνατος και με τα γνήσια λαϊκά και διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη που γαλούχησαν γενιές και γενιές όπως: «Όμορφη Πόλη», «Φεγγάρι μάγια μου 'κανες», «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Ένα το χελιδόνι», «Στρώσε το στρώμα», «Μαργαρίτα, Μαργαρώ», «Βάρκα στο γιαλό», «Βράχο βράχο», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», «Είμαστε δυο», «Το τρένο φεύγει στις οκτώ», «Ξημερώνει», «Ζορμπάς» κ.ά. δημιουργείται μια σύγχρονη «Όμορφη Πόλη», ένα μουσικό χοροθεατρικό υπερθέαμα αφιέρωμα στον σημαντικότερο Έλληνα μουσικοσυνθέτη και δημιουργό, στον δικό μας, Μίκη Θεοδωράκη.

Παίζουν:
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΠΕΓΚΥ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ,  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΡΗΣ,  ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΑΦΤΗΣ, ΑΚΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ  και η ΛΗΔΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 08:45 π.μ στη Νέδοντος, όπισθεν του κτιρίου Notos Galleries. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση στις 09:00 π.μ. για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο κέντρο της Αθήνας και χρόνος ελεύθερος για βόλτες και φαγητό. Συγκέντρωση και αναχώρηση για το Μέγαρο Μουσικής για την παρακολούθηση της παράστασης Μίκη Θεοδωράκης "Όμορφη Πόλη", η οποία ξεκινά στις 20:00. Μετά το τέλος της παράστασης, θα αναχωρήσουμε για την Καλαμάτα μ΄ ενδιάμεση στάση για ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ με νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις.


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
VIP Ζώνη € 60

Α' Ζώνη   € 55
Β' Ζώνη   € 50
Γ' Ζώνη   € 45
Δ' Ζώνη  € 38

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
* Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
Εισιτήρια της παράστασης της επιλογής σας.
* Οι μεταφορές, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
* Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα φαγητά, ποτά, φιλοδωρήματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων. Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.