ΘΕΑΤΡΟ: "Κι από Σμύρνη ... Σαλονίκη"

  Θεατρική βραδιά.

   Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
& Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020

 Μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα
για την θεατρική παράσταση

 "Κι από Σμύρνη...Σαλονίκη", της Μιμής Ντενίση

στο κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Η συνέχεια της παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη»στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Μια παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Η αρχόντισσα της Σμύρνης Φιλιώ Μπαλτατζή και τα παιδιά της καταφέρνουν να επιζήσουν της Μικρασιατικής καταστροφής και μετά από μεγάλες περιπέτειες καταλήγουν στη Μακεδονία. Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά παρά τις διαφορές τους. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας και πολλών νέων χαρακτήρων την περίοδο από την ανταλλαγή των πληθυσμών μέχρι την αρχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ανέλιξη των προσφύγων από την απόλυτη φτώχεια σε μια καινούρια αξιοπρεπή ζωή, η προσπάθειά τους να γίνουν ένα με τ’ αδέλφια τους στην Ελλάδα, η άνοδος και η πτώση της ακμάζουσας Εβραϊκής κοινότητας, δίνονται ανάγλυφα μέσα από τους χαρακτήρες. Το έργο είναι μια μεγάλη νωπογραφία της εποχής με φόντο την πολιτική κατάσταση μέσα από προσωπικές ιστορίες και με τη μουσική της εποχής από τα σεφαραδίτικα, μέχρι τα ρεμπέτικα και τον Αττίκ, να αναδεικνύουν τις αισθητικές και πολιτιστικές αντιθέσεις ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες.


Πρωταγωνιστούν:

 Μιχάλης Μητρούσης, Κατερίνα Γερονικολού, Δημήτρης Μακαλιάς,
Αναστασία Σκοπελίτη, Μαρία Εγγλεζάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιώργος Αρμένης,
Όλγα Πολίτου,Νικολέτα Βλαβιανού, Λευτέρης Ελευθερίου,
Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Νίκη Παλληκαράκη,
Δήμητρα Σιγάλα, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Αντιγόνη Ψυχράμη

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 09:45 π.μ στη Νέδοντος, όπισθεν του κτιρίου Notos Galleries. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση στις 10:00 π.μ. για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο κέντρο της Αθήνας και χρόνος ελεύθερος για βόλτες και φαγητό. Συγκέντρωση και αναχώρηση προς το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για την παρακολούθηση της παράστασης "κι από Σμύρνη... Σαλονίκη", η οποία ξεκινά στις 20:00. Μετά το τέλος της παράστασης, θα αναχωρήσουμε για την Καλαμάτα μ΄ ενδιάμεση στάση για ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ με νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις.


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Α' Ζώνη

€ 50,00 το άτομο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
* Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
* Εισιτήρια Α΄ Ζώνης της παράστασης.
* Οι μεταφορές, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
* Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα φαγητά, ποτά, φιλοδωρήματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων. Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.