Τήνος - Μύκονος, 3 ημέρες

 3 μέρες
στις Μαγευτικές Κυκλάδες
ΤΗΝΟΣ - ΜΥΚΟΝΟΣ

ΤΕΛΟΣ ΣΕΖΟΝ
25-27 Οκτωβρίου


1η μέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΡΑΦΗΝΑ - ΤΗΝΟΣ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων-προσκυνητών στο γραφείο μας στις 02:15, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 02:30 για Ραφήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Ραφήνα στις 07:30 περίπου. Αφήνουμε το πούλμαν και άμεση επιβίβαση στο πλοίο με τα εισιτήρια, που θα έχετε πάρει από τον αρχηγό του γραφείου μας. Αναχώρηση από Ραφήνα στις 07:55 π.μ. Μετά από 2 ώρες ταξίδι το πλοίο κάνει ολιγόλεπτη στάση, στην Άνδρο. Σε 2 ώρες από την Άνδρο φθάνουμε στο νησί της Μεγαλόχαρης, την Τήνο. Αποβίβαση από το πλοίο και άμεση τακτοποίηση στα δωμάτια σας ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα συνάντηση, όπου θα πάρουμε το τοπικό λεωφορείο για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας (προαιρετική εκδρομή). Μετά το προσκύνημα στην Αγία Πελαγία, αναχώρηση για την εκκλησία της Μεγαλόχαρης Παναγίας, για Προσκύνημα. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στα ξακουστά μπαράκια της Τήνου ή περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΜΥΚΟΝΟΣ (προαιρετική εκδρομή ) ή ΤΗΝΟΣ - ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ (προαιρετική εκδρομή)
Ημέρα εορτασμού του Αγίου Δημητρίου , εκκλησιασμός στην Παναγία της Τήνου (ελεύθερη προσέλευση). Στις 11:15 π.μ., αναχώρηση με το πλοίο για την προαιρετική επίσκεψη στο μαγευτικό νησί της Μυκόνου. (Οι υπόλοιποι εκδρομείς,που δεν θα συμμετάσχουν στην εκδρομή της Μυκόνου, θα έχουν ελεύθερο χρόνο στην Τήνο). Επιβίβαση στο πλοίο και μετά από 35 λεπτά περίπου φθάνουμε στη Μύκονο. Θα περπατήσετε στα πανέμορφα δρομάκια ή το λαβύρινθο , όπως αλλιώς λέγεται, χαζεύοντας τα όμορφα μαγαζιά , στην πανέμορφη Βενετία της Μυκόνου. Εδώ, θα θαυμάζουμε τους ανεμόμυλους της Μυκόνου. Χρόνος ελεύθερος. Ραντεβού στο λιμάνι, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής για την Τήνο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

ή
Μετά τον εκκλησιασμό μας, περίπου στις 10:30 π.μ. αναχώρηση της  προαιρετικής εκδρομής για το γύρο του νησιού της Τήνου, με  πρώτη επίσκεψη - περιήγηση στο γραφικό χωριό του Βώλακα, θαυμάζοντας την Τηνιακή αρχιτεκτονική του χωριού, το οποίο είναι χτισμένο πάνω σ ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο που το συναντάμε στο Μεξικό και στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το χωριό του Πύργου , το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, ανακηρυγμένος παραδοσιακός παραδοσιακός οικισμός και ένα από τα πιο γραφικά σημεία των Κυκλάδων. Εκεί θα επισκεφθούμε το Σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά όπου διατηρείται ανέπαφο, ακριβώς όπως το άφησε ο θρύλος της γλυπτικής και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη μαρμαροστρωμένη πλατεία , με το χαρακτηριστικό πλάτανο και την παραδοσιακή μαρμάρινη κρήνη. Αναχώρηση για τον Πάνορμο, το γραφικό επίνειο του Πύργου, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό δίπλα στο μοναδικό φυσικό λιμάνι. Επιστροφή στην πόλη της Τήνου. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΤΗΝΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετά το πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την βόλτα σας στην πόλη της Τήνου. Στις 14:00 μ.μ. (προτεινόμενη ώρα) αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση και αναχώρηση με το πλοίο στις 14:35 το οποίο θα μας μεταφέρει στη Ραφήνα .  Άφιξη στην Ραφήνα, στις 18:30 μ.μ. όπου θα μας περιμένει το πούλμαν. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για Καλαμάτα με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στη Καλαμάτα, αργά το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ
Κ Α Λ Ο   Τ Α Ξ Ι Δ Ι


Τιμή συμμετοχής
€ 150 το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.
€ 180 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.
€ 130 Παιδικό από 3 έως 10 ετών μαζί με τους γονείς σε τρίκλινο.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
- Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, πούλμαν Καλαμάτα - Ραφήνα - Καλαμάτα.
- Εισιτήρια πλοίου Ραφήνα - Τήνος - Ραφήνα σε οικονομική θέση.
- Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Τήνο σε δίκλινα - τρίκλινα - μονόκλινα δωμάτια  σε ξενοδοχείο 3 αστέρων.
- Πρωινό (2) σύνολο σε μπουφέ.
- Αρχηγός - σύνοδος του γραφείου μας.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα και αναφέρεται ως προαιρετικό, όπως είσοδοι σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά, ποτά, αχθοφορικά.
Ο Φόρος Διαμονής , ο οποίος πληρώνεται επί τόπου στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κατά την άφιξή μας.

Προαιρετική μετάβαση στην Μύκονο € 20,00 μετ΄ επιστροφής.
Προαιρετική μετάβαση στη Τήνο - Γύρο του νησιού με τοπικό πούλμαν €15 μετ' επιστροφής.
Μεταφορά στην Μονή της Αγίας Πελαγίας με τοπικό πούλμαν € 4,00 μετ΄ επιστροφής.