Μέτσοβο-Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο-Λουτρά Πόζαρ-Φλώρινα-Μετέωρα-Τρίκαλα, 4 μέρες

4-μέρες

Μέτσοβο - Καστοριά - Μικρή & Μεγάλη Πρέσπα -
Νυμφαίο (Αρκτούρος) -
Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπαίας (Πόζαρ)-
Φλώρινα- Μετέωρα-Τρίκαλα

 25-28 Οκτωβρίου 2019


1η μέρα :  ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΦΛΩΡΙΝΑ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Νέδοντος 79 (όπισθεν Notos Galleries) στις 06:45 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την Φλώρινα μέσω γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και Μετσόβου μ΄ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στη Φλώρινα. Η Φλώρινα είναι πόλη της Δυτικής Μακεδονίας και πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Η πόλη της Φλώρινας βρίσκεται σε υψόμετρο 687 μέτρων και έχει πληθυσμό 19.796 κατοίκους. Η αρχαία ονομασία της περιοχής ήταν Λυγκηστίς, που ήταν ένα αυτόνομο αρχικά μακεδονικό κρατίδιο, στο οποίο κατοικούσαν συγγενή ελληνικά-μακεδονικά φύλλα δωρικής καταγωγής και το οποίο ο Φίλιππος Β' ένωσε με το δικό του μεγάλο μακεδονικό βασίλειο. Η περιοχή οφείλει την ονομασία της στον πρώτο μυθικό βασιλιά της, τον ήρωα και αργοναύτη Λυγκέα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μία  πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα:   ΦΛΩΡΙΝΑ - ΜΙΚΡΗ & ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΦΛΩΡΙΝΑ.
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τις Πρέσπες, τα «Υγρά Σύνορα» της Ελλάδος. Επίσκεψη στο ξακουστό χωριό του Αγίου Γερμανού, που βρίσκεται στα ανατολικά της Μεγάλης Πρέσπας. Θα δούμε επίσης την Μικρή Πρέσπα, το νησάκι του Αγ. Αχιλλείου, τους Ψαράδες, τη Μεγάλη Πρέσπα (με βάρκες θα γίνει προαιρετικά ο μικρός ή μεγάλος γύρος της λίμνης). Στάση για ξεκούραση και φαγητό. Κατόπιν αναχώρηση για επίσκεψη στην όμορφη πόλη της Καστοριάς, η οποία συμμετείχε ενεργά στην Επανάσταση του 1821 και αργότερα στο Μακεδονικό Αγώνα. Σήμερα, παρά την εκτεταμένη καταστροφή εξαιτίας της αλόγιστης ανοικοδόμησης, διατηρούνται ακόμη αρκετά αρχοντικά και εκκλησίες. Επίσκεψη στο Μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισας, που βρίσκεται έξω από την πόλη, στις όχθες της λίμνης. Επίσης, θα επισκεφθούμε το Δισπηλιό, όπου θα δούμε τον χώρο και το μουσείο με τα ευρήματα του Λιμναίου Οικισμού χρόνος ελεύθερος για να ψωνίσουμε τοπικά προϊόντα, γούνες, δερμάτινα κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, στη Φλώρινα. Προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:   ΦΛΩΡΙΝΑ - ΝΥΜΦΑΙΟ (ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ) - ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΦΛΩΡΙΝΑ.
Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση. Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στους φυσιολάτρες και του ζωόφιλους. Πρώτη μας στάση στο ΝΥΜΦΑΙΟ, το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑΣ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» μέσα σε δάση οξιάς και σε έκταση 100 στρεμμάτων, όπου φιλοξενούνται οι αρκούδες. Επίσκεψη (προαιρετικά). Εμπειρία μοναδική. Παραμονή στο Νυμφαίο ν’ απολαύσουμε το ποτό μας σ’ ένα μαγικό τοπίο, που θεωρείται πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης. Κατόπιν αναχώρηση για τον Άγιον Αθανάσιο, που είναι ορεινό χωριό του νομού Πέλλας. Είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές του όρους Βόρας (Καϊμάκτσαλαν). Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός το 1992. Ο Άγιος Αθανάσιος αναπτύσσεται ταχύτατα τουριστικά λόγω της γειτνίασης του με το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν. Διαθέτει πολλές μοντέρνες ταβέρνες και καφετέριες καθώς και σύγχρονους ξενώνες. Μέχρι το 1928 ονομαζόταν Τσέγανη ή Τσεγάνη. Επίσκεψη, χρόνος ελεύθερος. Ο Βόρας (ή Καϊμακτσαλάν ή Καϊμάκι) είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού Πέλλας έως τα όρια με το νομό Φλώρινας. Κατόπιν αναχώρηση για τα φημισμένα Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ Αλμωπαίας, όπως είναι ευρέως γνωστά τα οποία βρίσκονται σε μία πανέμορφη τοποθεσία. Πρόκειται για έναν τόπο πλούσιο σε βλάστηση, φυσική αρμονία και πολλές ξεχωριστές ομορφιές. Το ιδιαίτερο αυτό τοπίο συνδυάζει την μοναδικότητα και το μεγαλείο ενός φυσικού θαύματος: μία χαράδρα έχει δημιουργηθεί σε ένα μεγαλοπρεπές, βραχώδες βουνό και μέσα της ρέει ο θερμοπόταμος «Τόπλιτσα», σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και ρηχές κοίτες στις όχθες. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό λουτρό και καφέ. Μετά το πέρας της επίσκεψης μας στα Λουτρά Πόζαρ, αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΦΛΩΡΙΝΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΙΣΘΜΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τα Μετέωρα. Εδώ, θα επισκεφθούμε την Μονή Βαρλάαμ. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Καλαμάτα μέσω Τρικάλων,  Ισθμού με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό, καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες σχεδιάζοντας νέα μελλοντικά ταξίδια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

     Τ Ε Λ Ο Σ       Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ
    Κ   Α   Λ   Ο      Τ    Α   Ξ   Ι    Δ    Ι

Τιμή συμμετοχής:
€ 175   το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.
€ 220   το άτομο σε  μονόκλινο δωμάτιο.
€ 150   παιδί από 4-12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο με τους γονείς.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
-Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.

-Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* αστέρων σε δίκλινα - τρίκλινα δωμάτια στην Φλώρινα.
-Πρωινό καθημερινά (σύνολο 3).
-Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Διόδια.
-Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
-Οικο-ξεναγός στις Πρέσπες.
-Έντυπα - χάρτες.
-ΦΠΑ


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά, το εισιτήριο για το λουτρό στο Πόζαρ, ο φόρος διαμονής, αχθοφορικά, ποτά, προαιρετικές διασκεδάσεις