Σκιάθος , 4 μέρες Σεπτέμβριος

4 ημέρες στις Βόρειες Σποράδες

 Σ Κ Ι Α Θ Ο Σ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ - ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:
27-30 Σεπτεμβρίου


1η μέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΙΣΘΜΟΣ - ΧΑΛΚΙΔΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ ( ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ ) - ΜΑΝΤΟΥΔΙ – ΑΓΝΩΝΤΑΣ - ΣΚΟΠΕΛΟΣ - ΣΚΙΑΘΟΣ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 04:45 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 05:00 π.μ. για το λιμάνι του Μαντουδίου μέσω Ισθμού μ΄ ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Στην διαδρομή μας θα περάσουμε από την Χαλκίδα και θα προσκυνήσουμε στο Προκόπι την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Ρώσσου. Άφιξη στο Μαντούδι, επιβίβαση στο πλοίο και άμεση αναχώρηση στις 14:45 μ.μ. για το νησί της Σκοπέλου. Άφιξη στον Άγνωντα τη παραλία όπου βγήκε ο πρώτος Ολυμπιονίκης του νησιού, και πήρε το όνομά του. Μια μικρή περιήγηση του νησιού της Σκοπέλου, απολαμβάνοντας την καταπράσινη διαδρομή του νησιού. Τέλος θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του νησιού, όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο για την Σκιαθο. Άφιξη στις 20:00 μ.μ. στην Σκιάθο, στο νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, δείπνο και στην συνέχεια χρόνος για μία πρώτη γνωριμία και να περπατήσουμε στην πόλη της Σκιάθου. Διανυκτέρευση.

2η μέρα:   ΣΚΙΑΘΟΣ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ - ΣΚΟΠΕΛΟΣ.
Μετά το πρωινό, θα μας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφθούμε τα δυο γειτονικά νησιά της Σκιάθου, την Σκόπελο και την Αλόννησο και να χαρούμε την θάλασσα. Το πλοίο μας θα αναχωρήσει από τη Σκιάθο περίπου στις 09:45 το πρωί και θα κατευθυνθούμε προς τη Σκόπελο. Θα φτάσουμε στο λιμάνι και στην πόλη της Σκοπέλου κατά τις 11:00, όπου και θα ξεναγηθούμε στα στενά της δρομάκια και το λαογραφικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια. 2 ώρες μετά θα αναχωρήσουμε για την Αλόννησο, πλέοντας κοντά  στις παραλίες του Θαλάσσιου Πάρκου, θα κατευθυνθούμε προς το λιμάνι της Αλοννήσου -Πατητήρι- όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα μικρό, αλλά πολύ ενδιαφέρον θαλάσσιο μουσείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για καφέ και περίπατο στην μικρή πόλη. Κατόπιν, επιστροφή στη Σκιάθο. Η κρουαζιέρα μας θα καταλήξει στο λιμάνι της Σκιάθου περίπου στις 19:00 μ.μ.. Δείπνο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:  ΣΚΙΑΘΟΣ.
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για να περιηγηθούμε στο νησί, αλλά και να επισκεφθούμε τα πιο αξιόλογα μέρη του νησιού. Θα επισκεφθούμε το Μπούρτζι, την μικρή αυτή χερσόνησο, που χωρίζει το λιμάνι στα δύο και που άλλοτε ήταν φρούριο, το σπίτι - μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το μοναστήρι της Παναγιάς Εικονίστριας, όπου εδώ βρίσκεται η ιερή εικόνα της Παναγίας Εικονίστριας, που είναι η πολιούχος της Σκιάθου κ.α. Μπάνιο σε μια από τις πιο φημισμένες παραλίες της Ελλάδας, τις Κουκουναριές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Φαγητό. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:   ΣΚΙΑΘΟΣ - ΜΑΝΤΟΥΔΙ – ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ – ΑΙΔΗΨΟΣ – ΑΡΚΙΤΣΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετά το πρωινό, χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία περιήγηση στην Σκιάθο. Στη συνέχεια συγκέντρωση και άμεση επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 14:00 για Μαντούδι. Άφιξη στις 16:30 μ.μ και άμεση αναχώρηση για Καλαμάτα μέσω Ισθμού μ΄ ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα γεμάτοι με ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

ΤΕΛΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ - ΚΑΛΟ  ΤΑΞΙΔΙ

 

Τιμή συμμετοχής:
 300 το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.

€ 360 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.

                   

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

  • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν
  • Εισιτήρια πλοίου Μαντούδι - Σκιάθος - Μαντούδι.
  • Τρεις ( 3 ) διανυκτερεύσεις στο ATRIUM HOTEL 4 αστέρων στο νησί της Σκιάθου σε δίκλινα - τρίκλινα - μονόκλινα δωμάτια.
  • Πλήρης διατροφή καθημερινά (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό)
  • Η κρουαζιέρα στην Σκόπελο - Αλόννησο.
  • Εισιτήρια πλοίου Αιδηψός - Αρκίτσα.
  • Αρχηγός - σύνοδος του γραφείου μας.
  • Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Χάρτες - Έντυπα.

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους, αχθοφορικά.
Ο Φόρος Διαμονής (πληρώνεται επί τόπου στα ξενοδοχεία).