Θεσσαλία, 3 μέρες

   3 μέρες στην Θεσσαλία
 
Καρδίτσα-Τρίκαλα-Ελάτη-Περτούλι-

Λίμνη Πλαστήρα-Μετέωρα

Αναχωρήσεις:

 26-28 Ιουλίου,
16-18 Αυγούστου, 6-8 Σεπτεμβρίου.

1η μέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΙΣΘΜΟΣ -  ΛΑΜΙΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 06:45 π.μ. στη Νέδοντος 79 (όπισθεν Notos Galleries), επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 07:00 π.μ. για τα Τρίκαλα  μέσω  Ισθμού - Λαμίας - Καρδίτσας μ΄ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στα Τρίκαλα το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα :  ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΥΛΗ - ΕΛΑΤΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ  - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (Ι. Μ .ΚΟΡΩΝΑΣ - ΛΑΜΠΕΡΟ - ΚΑΣΤΑΝΙΑ -   ΜΟΥΧΑ - ΦΡΑΓΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ή ΜΕΓΔΟΒΑ ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ.
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την όμορφη κωμόπολη Πύλη, μιας και ήταν και είναι το στενό πέρασμα από την Θεσσαλία στην Ήπειρο. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το ορεινό χωριό Ελάτη, το οποίο είναι σταθμός για το καταφύγιο του Κόζιακα και το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι. Στην συνέχεια, θα επισκεφτούμε το μικρό χωριό, αλλά τουριστικό κέντρο της Θεσσαλίας και σε υψόμετρο 1200μ., το Περτούλι. Κατόπιν, θα επισκεφθούμε την λίμνη Πλαστήρα, μία από τις ομορφότερες γωνιές του ορεινού όγκου των Αγράφων. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Κορώνας (παλαιότερα ονομαζόταν μονή Κρυεράς Πηγής), χτισμένο σαν Κάστρο αγναντεύει όλο τον θεσσαλικό κάμπο. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τα γραφικά χωριά Μούχα και Καστάνια και στο γραφικό χωριό Λαμπερό για καφέ δίπλα στην λίμνη. Τέλος, θα καταλήξουμε στο φράγμα του Νικολάου Πλαστήρα ή Μέγδοβα (ομώνυμος ποταμός).  Από εδώ θα θαυμάσουμε την θέα προς το μικρό νησάκι Νιάγκα. Αφήνουμε την περίφημη λίμνη Πλαστήρα με τις καλύτερες εντυπώσεις για να επιστρέψουμε στην Καρδίτσα το απόγευμα για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση. 

3η μέρα :  ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΛΑΜΙΑ - ΙΣΘΜΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τα Μετέωρα. Εδώ, θα επισκεφθούμε και την Μονή των Αγίων Πάντων (Βαρλαάμ), το πιο εντυπωσιακό από όλα τα μοναστήρια, σκαρφαλωμένο σε ύψος 373μ. με 195 σκαλιά, χτισμένο από το 1542. Επίσης, θα δούμε το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως ή Μεγάλο Μετέωρο, την Μονή του Αγίου Στεφάνου,
χτισμένη το 14ο αιώνα και άλλα μοναστήρια, εφόσον μας το επιτρέπει ο χρόνος. Στην συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για Καλαμάτα μέσω Ισθμού με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες, σχεδιάζοντας νέα μελλοντικά ταξίδια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
             

Τιμή συμμετοχής:
€ 135   το άτομο  σε δίκλινο δωμάτιο.

€ 165  το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.
€ 100  το παιδί από 4 - 12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί με τους γονείς 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται:
Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.

Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων σε δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια.
Πρωινό μπουφέ (σύνολο 2).
Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Ο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
Έντυπα - χάρτες. 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους,

ο Φόρος Διαμονής (πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο), φαγητά, αχθοφορικά, ποτά κ.α.

Σημείωση: 
Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος για την καλύτερη εκτέλεση αυτού.