Τήνος-Άνδρος, 3 μέρες

3 μέρες στις μαγευτικές Κυκλάδες

ΤΗΝΟΣ - ΑΝΔΡΟΣ

Αναχωρήσεις
20-22 Ιουλίου & 24-26 Αυγούστου

1η μέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΡΑΦΗΝΑ - ΤΗΝΟΣ - ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ - ΒΩΛΑΚΑΣ - ΤΗΝΟΣ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων-προσκυνητών στη Νέδοντος 79 (όπισθεν Notos Galleries) στις 03:15 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για Ραφήνα στις 03:30 π.μ. μ’ ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Ραφήνα στις 07:30 π.μ. περίπου. Αφήνουμε το πούλμαν και άμεση επιβίβαση στο πλοίο με τα εισιτήρια, που θα  έχετε πάρει από τον αρχηγό του γραφείου μας. Αναχώρηση από Ραφήνα στις 08:05 π.μ. περίπου. Μετά από 2 ώρες ταξίδι το πλοίο κάνει ολιγόλεπτη στάση, στην Άνδρο. Σε 2 ώρες από την Άνδρο φθάνουμε στο νησί της  Μεγαλόχαρης, την Τήνο. Αποβίβαση από το πλοίο και άμεση τακτοποίηση στα δωμάτια μας ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα συνάντηση, όπου θα πάρουμε το λεωφορείο μας για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας. Αναχώρηση για το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι (στάση για προσκύνημα). Η Μοναχή Πελαγία ήταν αυτή που οραματίστηκε την Παναγία και της υπέδειξε το σημείο, όπου ήταν θαμμένη η Εικόνα Της. (Η είσοδος στο Μοναστήρι επιτρέπεται σε άντρες και γυναίκες με μακρύ παντελόνι και καλυμμένους ώμους). Μετά το προσκύνημα στην Αγία Πελαγία, θα επισκεφτούμε το γραφικό χωριό Βώλακας. Επίσκεψη-περιήγηση στο χωριό θαυμάζοντας την Τηνιακή αρχιτεκτονική του χωριού. Στην συνέχεια αναχώρηση για την εκκλησία της Μεγαλόχαρης Παναγίας, για προσκύνημα. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στα ξακουστά μπαράκια της Τήνου ή μπορείτε να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΤΗΝΟΣ - ΑΝΔΡΟΣ.
Το πρωί εκκλησιασμός στην Παναγία της Τήνου (ελεύθερη προσέλευση). Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και ψώνια στα γραφικά στενά της Χώρας. Κατόπιν, την προτεινόμενη ώρα, συγκέντρωση στο χώρο επιβίβασης των επιβατών στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και άμεση αναχώρηση στις 14:00 μ.μ. για Άνδρο.  Μετά από 2 ώρες ταξίδι το πλοίο μας φτάνει στην Άνδρο και συγκεκριμένα στο Γαύριο, το κύριο λιμάνι του νησιού. Αποβίβαση από το πλοίο και άμεση αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού την Άνδρο, όπου μπορείτε ν΄ απολαύσετε το δείπνο σας σε μία από τις πολλές ταβέρνες εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΑΝΔΡΟΣ - (ΧΩΡΑ-ΑΠΟΙΚΙΑ-ΣΑΡΙΖΑ) - ΠΛΟΙΟ - ΡΑΦΗΝΑ.
Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Επίσκεψη-προσκύνημα. Στην συνέχεια επιστροφή στην πρωτεύουσα του νησιού, την Χώρα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό-ξεκούραση-επίσκεψη της Χώρας, όπου θα δούμε την Παναγία Θεοσκέπαστη, το κάστρο, την εκκλησία της Παναγίας Παλατιανής ή Αγία Τσουρά, όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, την Καϊρειος βιβλιοθήκη, τον Φάρο Τουρλίτη στην είσοδο του λιμανιού, το αρχαιολογικό μουσείο, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, που ιδρύθηκε από το Βασίλη και την Ελίζα Γουλανδρή και φιλοξενεί έργα κ.α. Στην προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για το λιμάνι του Γαυρίου, μέσω Μπατσί, όπου θα πάρουμε το πλοίο στις 16:00 μ.μ. το οποίο θα μας μεταφέρει στη Ραφήνα. Άφιξη στην Ραφήνα, στις 18:00 μ.μ. επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για Καλαμάτα με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στη Καλαμάτα, αργά το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

ΤΕΛΟΣ   ΕΚΔΡΟΜΗΣ - ΚΑΛΟ  ΤΑΞΙΔΙ

Τιμή συμμετοχής:
€  170  το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.

€  210  το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.
€  140  Παιδικό από 4 έως 10 ετών μαζί με τους γονείς σε τρίκλινο.

Στις τιμές περιλαμβάνονται τα κάτωθι:
-Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν σ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

-Εισιτήρια πλοίου των ατόμων Ραφήνα-Άνδρος, Άνδρος-Τήνος & Τήνος-Ραφήνα σε οικονομική θέση.
-Εισιτήρια πλοίου του πούλμαν Ραφήνα-Άνδρος,  Άνδρος-Τήνος & Τήνος-Ραφήνα.
-Μία (1) διανυκτέρευση στην ΑΝΔΡΟ στην Άνδρο σε δίκλινα - τρίκλινα δωμάτια.
-Μία (1) διανυκτέρευση στην ΤΗΝΟ σε δίκλινα - τρίκλινα δωμάτια.
-Πρωινό (2) σύνολο.
-Αρχηγός - σύνοδος του γραφείου μας.


Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται:
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα και αναφέρεται ως προαιρετικό, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά, ποτά, αχθοφορικά κ.α. Ο Φόρος Διαμονής, ο οποίος πληρώνεται επί τόπου στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κατά την άφιξή μας.