Βόλος-Πήλιο, 3 μέρες

3 ήμερη εκδρομή

στο Μαγευτικό Πήλιο

Βόλος - Μηλιές - Τσαγκαράδα - Ζαγορά -
                    Χάνια - Πορταριά - Μακρυνίτσα.                                 


Αναχωρήσεις
 12-14 Ιουλίου, 9-11 Αυγούστου,
30 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου.

1η μέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΙΣΘΜΟΣ - ΒΟΛΟΣ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Νέδοντος 79 (όπισθεν Notos Galleries) στις 06:45 π.μ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση στις 07:00 π.μ. για το πανέμορφο Βόλο, μέσω Ισθμού με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η μέρα :  ΒΟΛΟΣ - ΜΗΛΙΕΣ - ΒΥΖΙΤΣΑ - ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ - ΖΑΓΟΡΑ - ΒΟΛΟΣ.
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Τοπία με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Άφιξη στις Μηλιές, επίσκεψη. Θα επισκεφτούμε την παραδοσιακή εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών, το μουσείο του Άνθιμου Γάζη κ.α. Συνεχίζουμε για τη Βυζίτσα, το χωριό με τα περισσότερα αρχοντικά του Πηλίου και βραβευμένο με το «Χρυσό Μήλο». Ολιγόλεπτη στάση. Αφήνουμε τη Βυζίτσα για την Τσαγκαράδα, ένα από  τα πιο τουριστικά χωριά του Πηλίου, με μοναδική θέα στο Αιγαίο. Στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε την γραφική Ζαγορά, το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου, καταπράσινο με τρεχούμενα νερά. Τέλος, θα επισκεφτούμε τα Χάνια. Αφού απολαύσουμε το πανέμορφο Πήλιο, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Χρόνος ελεύθερος ή το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η  μέρα :  ΒΟΛΟΣ - ΠΟΡΤΑΡΙΑ - ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ - ΙΣΘΜΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για δύο ακόμα πανέμορφα χωριά του Πηλίου. Θα επισκεφθούμε την Πορταριά, τουριστικό θέρετρο με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην    κεντρική πλατεία και δίπλα το εκκλησάκι της Παναγιάς της Πορταρέας, που έδωσε το όνομα    της στο χωριό. Εδώ, μπορείτε να δοκιμάσετε την τοπική σπεσιαλιτέ του Πηλίου, το πικάντικο σπεντζοφάι. Στην συνέχεια, φεύγουμε για το γειτονικό χωριό, την Μακρυνίτσα, ένα από τα πιο ονομαστά πηλιορείτικα χωριά, πλούσια σε ιστορία. Εδώ, μπορείτε να δείτε το Λαογραφικό μουσείο, το εκκλησάκι του Αι-Γιάννη του Προδρόμου στην δυτική άκρη της πλατείας, που είναι χτισμένο με μαρμάρινες πλάκες στις αρχές του 1800 και αποτελεί μινιατούρα της πηλιορίτικης αρχιτεκτονικής. Τέλος, αναχώρηση για Καλαμάτα μέσω Ισθμού με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες. Κατά την διαδρομή μας σχεδιάστε νέα μελλοντικά ταξίδια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

       
Τ  Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ    -    Κ Α Λ Ο    Τ Α Ξ Ι Δ Ι

Τιμή συμμετοχής:
€ 135  το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.
165  το άτομο σε  μονόκλινο  δωμάτιο.
€ 100  το παιδί από 4 - 12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί με τους γονείς.

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
-Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.

-Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στον Βόλο σε δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.
-Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
-Χάρτες - Έντυπα.


ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους,
ο φόρος διαμονής (πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο), φαγητά, αχθοφορικά, ποτά, κ.α.