Γιάννενα, 2 μέρες

- 2 μέρες -

Γιάννενα

Μουσείο Βρέλλη-Ζαγοροχώρια-Κήποι-Μονοδένδρι-Χαράδρα Βίκου-
Λίμνη Παμβώτιδα-Νησάκι-Μέτσοβο.

Αναχωρήσεις:
  27-28 Ιουλίου, 10-11 Αυγούστου,
31 Αυγούστου -1 Σεπτεμβρίου & 28-29 Σεπτεμβρίου.

1η ημέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ (ΚΗΠΟΙ-ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ) - ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 05:45 π.μ. στη Νέδοντος 79 (όπισθεν Notos Galleries), επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ζαγοροχώρια μέσω γέφυρας Χαρίλαου Τρικούπη μ’ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Κατά την διαδρομή μας θα διασχίσουμε τα νέα τμήματα της Ιονίας οδού, όπου καθιστούν το ταξίδι μας πιο άνετο και σύντομο. Πριν την άφιξη μας, στα Ζαγοροχώρια θα επισκεφθούμε το μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα. Στην συνέχεια αναχώρηση για τα γραφικά Ζαγοροχώρια. Θα επισκεφθούμε τα γραφικά τοξοειδή γεφύρια του Κοκκόρη και το Καλογερικό με την μοναδική ομορφιά τους στους Κήπους ή Μπάγια Ζαγορίου. Μπάγια (σλάβικη λέξη) σημαίνει «λουτρό» και ανταποκρίνεται στο εντυπωσιακό περιβάλλον με τις οβίρες, που δημιουργούν τα ποτάμια γύρω από το χωριό. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το χωριό του Ζαγορίου, το γνωστό Μονοδένδρι. Εκεί, θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα παραδοσιακά ηπειρώτικα κτίρια. Την προτεινόμενη ώρα, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ηπείρου τα Γιάννενα.  Άφιξη στα Γιάννενα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας για γνωριμία με την πανέμορφη λιμναία πόλη των Ιωαννίνων. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - ΝΗΣΑΚΙ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε το ρολόι στην κεντρική πλατεία, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν -σήμερα Εθνογραφικό μουσείο- τα μαγειρεία στη ακρόπολη του Ιτς Καλέ και το Βυζαντινό μουσείο, το Νησάκι. Στο νησί βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά, όπου θα δούμε τον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων όπλων, που σκότωσαν τον Αλή. Χρόνος για βόλτα στα γραφικά σοκάκια. Επιστροφή στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στο γραφικό, το Μέτσοβο. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφτούμε το μουσείο Αβέρωφ Τοσίτσα, να περπατήσουμε στα καλντερίμια θαυμάζοντας την  Μετσόβεια αρχιτεκτονική, να προσκυνήσουμε το θρησκευτικό κέντρο της πόλης, στο ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, αλλά ν΄ απολαύσουμε και τα τοπικά εδέσματα και γλυκίσματα. Τέλος, την προτεινόμενη ώρα θα αναχωρήσουμε για Καλαμάτα γεμάτοι νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ.     
 

 ΤΕΛΟΣ   ΕΚΔΡΟΜΗΣ- ΚΑΛΟ  ΤΑΞΙΔΙ

Τιμή συμμετοχής:
€ 80  το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.                              
€ 95 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.
€ 65 το παιδί από 4-12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί με τους γονείς.

                                                                

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.

- Mία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στα Γιάννενα σε δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια.
- Πρωινό.
- Διόδια.
- Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Αρχηγός-συνοδός της εκδρομής.
- Χάρτες-έντυπα.
- Φ.Π.Α.


ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, είσοδος στο Σπήλαιο Περάματος, ο φόρος διαμονής (πληρώνεται επί τόπου στα Ξενοδοχεία), φαγητά, αχθοφορικά, ποτά κ.α.

Σημείωση:  Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος και της σειράς επίσκεψης των αξιοθέατων για την καλύτερη εκτέλεση αυτού. Οι εκδρομείς θα αλλάζουν υποχρεωτικά θέσεις στο πούλμαν κυκλικά.