Σύρος, 3 μέρες

3 μέρες
Σ Υ Ρ Ο Σ
« Η Αρχόντισσα των Κυκλάδων »


Ερμούπολη - Άνω Σύρος -
Βαπόρια - Γαλησσάς - Φοίνικας - Ποσειδωνία.

Αναχώρηση:
30 Αυγούστου-1 Σεπτέμβρη.

1η μέρα :  ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Πειραιάς - ΠΛΟΙΟ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ (ΣΥΡΟΣ).
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 08:45 π.μ. στη Νέδοντος 79 (όπισθεν από τα Notos Galleries), επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 09:00 π.μ. για Πειραιά μ΄ ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στον Πειραιά. Αφήνουμε το πούλμαν και άμεση επιβίβαση στο πλοίο με τα εισιτήρια, που θα έχετε πάρει από τον συνοδό της αποστολής. Αναχώρηση για το νησί στις 14:00 μ.μ., άφιξη στο νησί στις 18:00 μ.μ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Την προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για Ερμούπολη, χρόνος ελεύθερος να περπατησουμε στα δρομάκια της όμορφης πρωτεύουσας του νησιού και να δειπνήσουμε σ΄ ένα από τα εστιατόρια της. Στην συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ - ΒΑΠΟΡΙΑ - ΑΖΟΛΙΜΝΟΣ - ΒΑΡΗ - ΜΕΓΑ ΓΙΑΛΟΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ -  ΓΑΛΗΣΣΑΣ - ΚΙΝΙ.
Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του νησιού, την Ερμούπολη. Η πόλη αυτή είναι ένα μνημείο με περίφημα νεοκλασικά κτίρια ξεχωριστής αρχιτεκτονικής, κλασικού ρομαντισμού, επηρεασμένου και από τα δυτικά πρότυπα. Θα επισκεφθούμε την Άνω Χώρα ή ΑΝΩ ΣΥΡΟ χτισμένη αμφιθεατρικά στο λόφο του Σαν Τζώρτζη με την ομώνυμη Καθολική Μητρόπολη του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Θα δούμε τα κτίρια της Μητρόπολης, του ιστορικού αρχείου, τα καθολικά μοναστήρια των  Ιησουϊτών και των Καπουτσίνων, την «πιάτσα» και το Λαογραφικό μουσείο. Θα αφήσουμε το πούλμαν και θα περπατήσουμε στα  στενά δαιδαλώδη σοκάκια με τα αμέτρητα σκαλιά, που τόσο πολύ τραγούδησαν οι τροβαδούροι της, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης. Επίσης, θα θαυμάσουμε τα ασπρισμένα σπιτάκια της, τις μικρές αυλές, τις ιδιόμορφες κομμένες στα δύο πόρτες της και τα ξύλινα μπαλκονάκια της. Κάθε παλιό της σπίτι και κάθε εκκλησία της είναι ένα μνημείο 700 χρόνων. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη. Θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο (έργο του Έρνεστ Τσίλλερ), τη Λέσχη ΕΛΛΑΣ, το μουσείο, τη βιβλιοθήκη και άλλα περίφημα κτίρια, όπως το Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, μία από της μεγαλύτερες της χώρας μας. Στη συνέχεια περίπατος στην αρχοντική συνοικία των εφοπλιστών «τα βαπόρια» με τα νεοκλασικά και τις ωραίες απόψεις στα νερά του Αιγαίου. Χρόνος ελεύθερος. Επίσης,  θα επισκεφθούμε τον θαυμάσιο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου υπάρχει η εικόνα της Παναγίας, έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου-Ελ Γκρέκο. Συνεχίζουμε για το γύρο του νησιού. Στη διαδρομή μας θα δούμε όλα τα παραλιακά χωριά της Σύρου ξεκινώντας από τον ΑΖΟΛΙΜΝΟ, τη ΒΑΡΗ, το γραφικό ΜΕΓΑ ΓΙΑΛΟ, την ΠΟΔΕΙΔΩΝΙΑ (η χιλιοτραγουδισμένη ΝΤΕΛΑ ΚΡΑΤΣΙΑ), που είναι η ωραιότερη περιοχή με την γραφική ακρογιαλιά, θαυμάσιες νεοκλασικές βίλες και μεγάλους κήπους, τον ΦΟΙΝΙΚΑ με την όμορφη μικρή αμμουδιά και τον ΓΑΛΗΣΣΑ, (τραγουδισμένο από το Βαμβακάρη με τη «Φραγκοσυριανή») από τα ωραιότερα θέρετρα, κατάφυτο με πολλά νερά. Τελευταίο παραθαλάσσιο χωριουδάκι το ΚΙΝΙ με νερά, κήπους και όμορφα νεοκλασικά σπίτια. Τελειώνουμε το γύρο του νησιού και καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για ξεκούραση.  Αναχώρηση στις 20:00 μ.μ. για την Ερμούπολη, όπου θ΄ απολαύσουμε τους περιπάτους μας και το φαγητό. Την προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:  ΣΥΡΟΣ (ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ) - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Πρωινό και περίπατος στη Ερμούπολη, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ψώνια στην πλούσια αγορά της πόλης. Φυσικά και δεν θα ξεχάσουμε να ψωνίσουμε τα παραδοσιακά λουκούμια και χαλβαδόπιτες του νησιού. Το απόγευμα αναχώρηση στις 16:00 μ.μ. για επιστροφή στον Πειραιά και στη συνέχεια για Καλαμάτα. Άφιξη στις 19:45 μ.μ. στον Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καλαμάτα. Άφιξη στην Καλαμάτα γεμάτοι νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις και πλάνα για το μέλλον.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ


Τιμή συμμετοχής

€ 160  το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο  με πρωινό.
€ 190  το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο  με πρωινό.
€ 140  το παιδί από 4-10 ετών.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:
-Η μεταφορά και οι περιηγήσεις με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

-Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς-Σύρος(Ερμούπολη)-Πειραιάς σε οικονομική τύπου.
-Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς-Σύρος(Ερμούπολη)-Πειραιάς του πούλμαν.
-Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια.
-Πρωινό ( 2 σύνολο).
-Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Τοπικός ξεναγός για μία μέρα στην Σύρο.
-Συνοδός του γραφείου μας.
-Χάρτες - Έντυπα

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα και αναφέρεται ως προαιρετικό, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά και ποτά, αχθοφορικά,

o Φόρος Διαμονής (πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο).