Σύρος-Τήνος, 3 μέρες

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 
3ήμερη εκδρομή 
ΣΥΡΟΣ - THNOΣ 

«Η Αρχόντισσα των Κυκλάδων»  &  «Το Νησί της Μεγαλόχαρης»

Αναχώρηση:
15-17 Ιουνίου

1η μέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΛΟΙΟ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ (ΣΥΡΟΣ)-ΒΑΠΟΡΙΑ- ΚΙΝΙ- ΓΑΛΗΣΣΑΣ- ΦΟΙΝΙΚΑΣ- ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ- ΜΕΓΑ ΓΙΑΛΟΣ-ΒΑΡΗ-ΑΖΟΛΙΜΝΟΣ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 02:45 π.μ., στη Νέδοντος 79 (πίσω από τα Notos Galleries). Eπιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 03:00 π.μ. για Πειραιά μ΄ ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στον Πειραιά. Αφήνουμε το πούλμαν και άμεση επιβίβαση στο πλοίο με τα εισιτήρια, που θα έχετε πάρει από τον αρχηγό της αποστολής. Αναχώρηση για το νησί στις 07:30 π.μ. Άφιξη στο νησί στις 11:15 π.μ.. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Αργά το απόγευμα, ξεκινάμε για το γύρο του νησιού. Στη διαδρομή μας θα δούμε όλα τα παραλιακά χωριά της Σύρου ξεκινώντας από το γραφικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι, το ΚΙΝΙ με νερά, κήπους και όμορφα νεοκλασικά σπίτια. Συνεχίζουμε για τον ΓΑΛΗΣΣΑ, (τραγουδισμένο από το Βαμβακάρη με την «Φραγκοσυριανή»). Ένα από τα ωραιότερα θέρετρα, κατάφυτο με πολλά νερά. Κατόπιν, θα περάσουμε τον ΦΟΙΝΙΚΑ με την όμορφη μικρή αμμουδιά, αλλά και την ΠΟΔΕΙΔΩΝΙΑ (η χιλιοτραγουδισμένη ΝΤΕΛΑ ΓΚΡΑΤΣΙΑ από το Βαμβακάρη με τη «Φραγκοσυριανή»), που είναι η ωραιότερη περιοχή με γραφική ακρογιαλιά, θαυμάσιες νεοκλασικές βίλες και μεγάλους κήπους. Κατόπι, θα περάσουμε από τον ΜΕΓΑ ΓΙΑΛΟ, την ΒΑΡΗ και την ΑΖΟΛΙΜΝΟ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Άνω Χώρα ή ΑΝΩ ΣΥΡΟ, χτισμένη αμφιθεατρικά στο λόφο του Σαν Τζώρτζη με την ομώνυμη Καθολική Μητρόπολη του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Θα δούμε τα κτίρια της Μητρόπολης, του ιστορικού αρχείου, τα καθολικά μοναστήρια των  Ιησουϊτών και των Καπουτσίνων, την «πιάτσα» και το Λαογραφικό μουσείο. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα στενά δαιδαλώδη σοκάκια με τα αμέτρητα σκαλιά, που τόσο πολύ τραγούδησαν οι τροβαδούροι της, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης. Επίσης, θα θαυμάσουμε τα ασπρισμένα σπιτάκια της, τις μικρές αυλές, τις ιδιόμορφες κομμένες στα δύο πόρτες της και τα ξύλινα μπαλκονάκια της. Κάθε παλιό της σπίτι και κάθε εκκλησία της είναι ένα μνημείο 700 χρόνων. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη. Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε τη  πρωτεύουσα του νησιού, την Ερμούπολη. Η πόλη αυτή είναι ένα μνημείο με περίφημα νεοκλασικά κτίρια, ξεχωριστής αρχιτεκτονικής, κλασικού ρομαντισμού, επηρεασμένου και από τα δυτικά πρότυπα. Θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο (έργο του Έρνεστ Τσίλλερ), τη Λέσχη ΕΛΛΑΣ, το μουσείο, τη βιβλιοθήκη και άλλα περίφημα κτίρια, όπως το Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, μία από της μεγαλύτερες της χώρας μας. Στη συνέχεια περίπατος στην αρχοντική συνοικία των εφοπλιστών «τα βαπόρια» με τα νεοκλασικά και τις ωραίες απόψεις στα νερά του Αιγαίου. Επίσης,  θα επισκεφθούμε τον θαυμάσιο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου υπάρχει η εικόνα της Παναγίας, έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου-Ελ Γκρέκο. Τέλος, χρόνος ελεύθερος. Μια βραδινή βόλτα στη φωταγωγημένη Ερμούπολη θα σας γοητεύσει. Την προτεινόμενη ώρα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΣΥΡΟΣ-ΤΗΝΟΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ (ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ).
Πρωινό και περίπατος στη Ερμούπολη, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ψώνια στην πλούσια αγορά της πόλης. Φυσικά και δεν θα ξεχάσουμε να ψωνίσουμε τα παραδοσιακά λουκούμια και χαλβαδόπιτες του νησιού. Συγκέντρωση στο λιμάνι, στις 11:00 π.μ. επιβίβαση στο πλοίο και άμεση αναχώρηση στις 11:30 π.μ. για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ την Τήνο. Άφιξη στην Τήνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για προσκύνημα στην Μεγαλόχαρη. Την προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για την προαιρετική επίσκεψη στον Ιερό Χώρο, που μόνασε η Αγία Πελαγία. Επιστροφή στην Τήνο, χρόνος ελεύθερος, να απολαύσετε το δείπνο σας στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Το πρωί θα εκκλησιαστούμε στην Παναγία της Τήνου (ελεύθερη προσέλευση). Χρόνος ελεύθερος. Στις 15:30 μ.μ. συγκέντρωση στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου για να μεταφερθούμε στο λιμάνι με το πούλμαν. Επιβίβαση στο πλοίο και άμεση αναχώρηση στις 16:45 μ.μ. για Ραφήνα. Άφιξη στη Ραφήνα και άμεση αναχώρηση για Καλαμάτα, γεμάτοι νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις με νέα πλάνα για το μέλλον.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

 Τιμή συμμετοχής :
  € 185 το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο
  € 215  το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο. 
  € 150 το παιδί από 4 - 12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί με τους γονείς.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Η μεταφορά Καλαμάτα-Πειραιάς-Καλαμάτα με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.

 • Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς-Σύρος (Ερμούπολη) σε οικονομική θέση.

 • Εισιτήρια πλοίου Σύρος (Ερμούπολη)-Τήνος σε οικονομική θέση.

 • Εισιτήρια πλοίου Τήνος-Ραφήνα σε οικονομική θέση.

 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Σύρο σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια.

 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Τήνο σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια.

 • Πρωινό (2 σύνολο).

 • Οι μετακινήσεις με τοπικό πούλμαν στη Σύρο

 • Τοπικός ξεναγός για μία μέρα στην Σύρο.

 • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.

 • Χάρτες - Έντυπα.

 ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα και αναφέρεται ως προαιρετικό, όπως είσοδοι σε μουσεία
και στους αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά, ποτά, αχθοφορικά, ο φόρος διαμονής