Καρπενήσι, 3 μέρες

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
 3 ήμερη εκδρομή στην Στερεά Ελλάδα 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 
Μονή Προυσού - Πατήματα της Παναγίας - Διπόταμα - Μικρό & Μεγάλο χωριό - Κορυσχάδες - Κεφαλόβρυσο - Μονή Αγάθωνα - Υπάτη - Λαμία.

15-17 Ιουνίου 2019

1η μέρα :ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΛΑΜΙΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στην οδό Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) στις 07:45 π.μ.. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση στις 08:00 π.μ. για την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, το Καρπενήσι, μέσω  Λαμίας μ΄ ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο Καρπενήσι, την Ελβετία της Ελλάδας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ - ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΔΙΠΟΤΑΜΑ - ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ - ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.
Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για το περίφημο μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας, χτισμένο πάνω σε έναν απότομο βράχο. Εκεί, θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα. Επίσκεψη στο μουσείο της Μονής. Κατόπιν, θα επισκεφτούμε τα Διπόταμα, εκεί που τα ποτάμια Καρπενησιώτης και Κρικελιώτης ενώνονται και σχηματίζεται ένα νέο ποτάμι, ο Τρικεριώτης. Συνεχίζουμε για τα Πατήματα της Παναγίας, στάση για προσκύνημα. Κατόπιν, θα επισκεφτούμε το Μικρό & Μεγάλο χωριό. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε και να ψωνίσουμε παραδοσιακά εδέσματα στο Μεγάλο Χωριό. Συνεχίζουμε για το επόμενο ιστορικό χωριό τους Κορυσχάδες. Εκεί, στο δημοτικό σχολείο έγινε η πρώτη συνέλευση της Κυβέρνησης του Βουνού, επίσκεψη. Στην συνέχεια, αναχώρηση για την περιοχή Κεφαλόβρυσο, όπου εκεί έγινε η ιστορική μάχη και εκεί τραυματίστηκε θανάσιμα ο Μάρκος Μπότσαρης. Στάση για φαγητό και ξεκούραση. Κατόπιν επιστροφή στο Καρπενήσι για να γνωρίσουμε την πόλη. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΑ - ΛΑΜΙΑ - ΙΣΘΜΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για θα αναχωρήσουμε για το περίφημο αντρικό μοναστήρι του Όσιου Αγάθωνα, σε πλαγιά της Οίτης. Επίσκεψη και κατόπιν θα αναχωρήσουμε για Καλαμάτα μέσω Λαμίας, Ισθμού με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες σχεδιάζοντας νέα μελλοντικά ταξίδια στην Ελλάδα  και το Εξωτερικό.

 

Τιμή συμμετοχής :
€ 125  το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.
€ 155  το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.           
€ 100  το παιδί από 4-12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο με τους  γονείς.

          

 ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
-Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.

-Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* σε δίκλινα - τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.
-Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Αρχηγός - σύνοδος του γραφείου μας.
-Χάρτες - Έντυπα.
-Φ.Π.Α.

 ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους,

ο Φόρος Διαμονής (πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο), φαγητά, αχθοφορικά, ποτά, προαιρετικές διασκεδάσεις κ.α.