Πάσχα στην Θεσσαλία, 4 μέρες

4 μέρες Π ά σ χ α στην Θ Ε Σ Σ Α Λ Ι Α
   

Καλαμπάκα - Μετέωρα - Λίμνη Ταυρωπού (Λίμνη Πλαστήρα) - Φράγμα Μέγδοβα -
Καρδίτσα - Τρίκαλα - Ελάτη - Περτούλι.
 

Από 17 έως 20 Απριλίου 2020

1η ημέρα 17 Απριλίου 2020 Μεγάλη Παρασκευή  :  Καλαμάτα - Ισθμός - Τρίκαλα - Καλαμπάκα.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Νέδοντος (όπισθεν Notos Galleries) και  αναχώρηση στις 07:00 π.μ. για Καλαμπάκα μέσω Ισθμού-Τρικάλων. Επίσκεψη.
Άφιξη αργά το απόγευμα στην όμορφη Καλαμπάκα, στον Θεσσαλικό Kάμπο, όπου βρίσκονται τα επιβλητικά Μετέωρα,
το μικρό θαύμα της φύσης, τους μοναδικούς ιερούς βράχους των Μετεώρων, όπου βρίσκονται τα μοναστήρια.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για παρακολούθηση της Περιφοράς του Επιταφίου στην Καλαμπάκα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα 18 Απριλίου 2020 Μεγάλο Σάββατο : Καλαμπάκα - Ελάτη- Περτούλι- Καρδίτσα- Λίμνη Ταυρωπού (Λίμνη  Πλαστήρα) - Φράγμα Πλαστήρα - Καλαμπάκα.
Πρόγευμα και εξόρμηση στις ελατόφυτες πλαγιές του Κόζιακα. Θα επισκεφτούμε την Ελάτη (Ελβετία της Ελλάδας) και το Περτούλι (σε υψομ. 1200μ), πνιγμένο μέσα στα έλατα.
Στην συνέχεια αναχώρηση για το οροπέδιο της Νευρούπολης, όπου σε ύψος 800μ. έγινε η Λίμνη Ταυρωπού και το φράγμα Ν. Πλαστήρα oλόγυρα σε μια φύση από μοναδικούς χρυσοποίκιλους χρωματισμούς. Θα επισκεφθούμε την λίμνη Πλαστήρα, μία από τις ομορφότερες γωνιές του ορεινού όγκου των Αγράφων. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Κορώνας (παλαιότερα ονομαζόταν Μονή Κρυεράς Πηγής), που χτισμένο σαν κάστρο αγναντεύει όλο τον Θεσσαλικό κάμπο.Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το φράγμα του Νικολάου Πλαστήρα ή Μέγδοβα (ομώνυμος ποταμός). Από εδώ θα θαυμάσουμε την θέα προς το μικρό νησάκι Νιάγκα. Τέλος, θα καταλήξουμε μέσω γραφικών χωριών, όπως Μούχα και Καστάνια στο γραφικό χωριό Λαμπερό για καφέ δίπλα στην λίμνη.
Θα αφήσουμε την περίφημη λίμνη Πλαστήρα με τις καλύτερες εντυπώσεις για να επιστρέψουμε στην Καλαμπάκα. Την αποψινή αναστάσιμη νύκτα φωτίζουν τον ουρανό της Καλαμπάκας πυροτεχνήματα, που μαζί με τις λαμπάδες των πιστών και τα φωταγωγημένα Μετέωρα προκαλούν δέος και κατάνυξη.Σ΄ ένα από τα μοναστήρια (του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) θα γιορτάσουμε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το παραδοσιακό Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα 19 Απριλίου 2020 Κυριακή του Πάσχα : Καλαμπάκα (γλέντι - ψήσιμο αρνιού)
Μπουφέ πρόγευμα και χαρείτε το πρωινό σούβλισμα αρνιών, πίνοντας ουζάκι και τρώγοντας μεζέδες συνοδεία με χορευτικό με παραδοσιακές στολές. Πασχαλινό γεύμα και γλέντι.
Χρόνος ελεύθερος, ξεκούραση. Το βράδυ, προαιρετική ομαδική διασκέδαση με τοπικό χρώμα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα 20 Απριλίου 2020 Δευτέρα : Καλαμπάκα ( Έθιμο των μαντηλιών) - Ισθμός - Καλαμάτα.
Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως ή Μεγάλο Μετέωρο και την Μονή του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν, θα οδηγηθούμε στο εκκλησάκι του Αϊ- Γιώργη του Μαντηλά, που είναι σε σπηλιά βράχου των Μετεώρων, σε ύφος 30-35 μ.
Kάθε χρόνο, τη Δευτέρα του Πάσχα, αναβιώνει ένα πολύ ωραίο έθιμο, από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ξεκίνησε, όπως λένε, από την ανάγκη να στέλνουν οι υπόδουλοι μηνύματα στους διωκόμενους αγωνιστές. Ίσως είχε βαθύτερες ρίζες και σημασία. Τα πανηγύρια ήταν η μόνη ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα. Έδεσαν μάλιστα για σιγουριά το έθιμο με το φερετζέ,  που αφιέρωσε μια Τουρκάλα, όταν ο Άγιος, τον οποίο επικαλέστηκε, θεράπευσε τον άντρα της. Στην είσοδο της σπη­λιάς είναι κρεμασμένα μαντίλια από τον προηγούμενο χρόνο. Κάθε μαντίλι και μια ευχή για υγεία. Το πρωί της γιορτής του Αγίου οι προ­σκυνητές συγκεντρώνονται στα ριζά του βράχου και παρακολουθούν νεαρούς αναρριχητές, που με σχοινιά φτάνουν στη σπηλιά-εκκλησία και μαζεύουν τα περσινά μαντίλια, καθώς κρεμούν τα νέα  και λαμπάδες, που φέρνουν κάτοικοι και ξενιτεμένοι απ' όλο το νομό.Τα μαντίλια συνήθως τα παίρνουν αγόρια και κορίτσια για καλή τύχη. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Καλαμάτα μέσω Ισθμού με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες σχεδιάζοντας νέα μελλοντικά ταξίδια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

ΤΕ Λ Ο Σ      Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η  Σ   -   Κ Α Λ Ο  Π Α Σ Χ Α

Τιμή συμμετοχής : €  340  το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.
                                €  290  το άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο.
                                €  515  το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.
                                ΔΩΡΕΑΝ παιδιά μέχρι 8 ετών μαζί με τους γονείς σε τρίκλινο.     

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται:
-Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.
-Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο DIVANI METEORA 4* στην Καλαμπάκα σε δίκλινα - τρίκλινα - μονόκλινα δωμάτια.
-Πρωινό (σύνολο 3).
-Ημιδιατροφή καθημερινώς, συμπεριλαμβανομένων των Αναστάσιμου και Πασχαλινού γευμάτων.
-Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Ο αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
-Έντυπα-χάρτες.
-Φ.Π.Α.

 
Δεν  περιλαμβάνονται:
Ό,τι ρητώς  δεν  αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις, ο φόρος διαμονής πληρωτεός στο ξενοδοχείο μας, αχθοφορικά και δραστηριότητες, φιλοδωρήματα.      


Το ξενοδοχείο μας Divani Meteora
Το Divani Meteora βρίσκεται στους πρόποδες των Μετεώρων και προσφέρει μεγάλη εξωτερική πισίνα και ευρύχωρα δωμάτια με δρύινα έπιπλα, τα περισσότερα με θέα στους βράχους των Μετεώρων.Τα δωμάτια στο Divani Meteora Hotel είναι διακοσμημένα από τον βραβευμένο σχεδιαστή Andre Warwick και διαθέτουν ξύλινο δάπεδο και μεγάλη βεράντα. Όλα περιλαμβάνουν υπερσύγχρονες ανέσεις, όπως ηλεκτρονικές κλειδαριές, κλιματισμό, συνδρομητική/δορυφορική τηλεόραση και μίνι μπαρ.Μπορείτε να κάνετε μια βουτιά στην πισίνα του Divani Meteora ή να χαλαρώσετε στο χώρο αναψυχής του ξενοδοχείου, ο οποίος προσφέρει εσωτερική πισίνα (με θερμοκρασία αέρα), σάουνα, ατμόλουτρο και αίθουσα γυμναστικής.Σε ένα χαλαρό και ανοιχτό χώρο με εκπληκτική θέα στους βράχους των Μετεώρων, μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο σας. Ο σεφ του ξενοδοχείου προτείνει ποικιλία από τοπικά και διεθνή πιάτα, καθώς και διάφορα κρασιά.Το μπαρ, το οποίο προσφέρει μεγάλη ποικιλία από κοκτέιλ και ποτά, καθώς και θέα στους βράχους των Μετεώρων, αποτελεί ιδανικό χώρο χαλάρωσης.