25η Μαρτίου : Γιάννενα-Ζαγοροχώρια-Μέτσοβο 3 ημέρες

3 ημέρες εκδρομή στην Ήπειρο
Γιάννενα
Μουσείο Βρέλλη-Νησάκι-Ζαγοροχώρια-Κήποι-Μονοδένδρι-Χαράδρα Βίκου-Καλπάκι- Αωός ποταμός- Μονή Μολυβοσκέπαστη-Ιερός ναός Αγίων Αποστόλων-Κόνιτσα
Στο πολυτελές ξενοδοχείο Epirus Palace

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:
23 - 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

1η ημέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΗ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ (ΚΗΠΟΙ-ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ)- ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ -ΓΙΑΝΝΕΝΑ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 05:45 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ζαγοροχώρια μέσω γέφυρας Χαρίλαου Τρικούπη μ΄  ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Κατά την διαδρομή μας θα διασχίσουμε τα νέα τμήματα της Ιονία όδου, όπου καθιστούν το ταξίδι μας πιο άνετο και σύντομο. Πριν την άφιξη μας, στα Ζαγοροχώρια θα επισκεφθούμε το μουσείο Βρέλη με τα κέρινα ομοιώματα. Στην συνέχεια αναχώρηση για τα γραφικά Ζαγοροχώρια. Θα επισκεφθούμε τα γραφικά τοξοειδή γεφύρια του Κοκκόρη και το Καλογερικό με την μοναδική ομορφιά τους στους Κήπους ή Μπάγια Ζαγορίου. Μπάγια (σλάβικη λέξη) σημαίνει «λουτρό» και ανταποκρίνεται στο εντυπωσιακό περιβάλλον με τις οβίρες που δημιουργούν τα ποτάμια γύρω από το χωριό. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το χωριό του Ζαγορίου, το γνωστό Μονοδένδρι. Εκεί θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Περπατήστε στα πλακό στρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα παραδοσιακά ηπειρώτικα κτίρια. Την προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ηπείρου τα Γιάννενα.  Άφιξη στα Γιάννενα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος, στη διάθεση σας για γνωριμία με την πανέμορφη λιμναία πόλη των Ιωαννίνων, διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα :ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΚΑΛΠΑΚΙ-ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΟΣΚΕΠΑΣΤΗ-ΚΟΝΙΤΣΑ- ΓΙΑΝΝΕΝΑ.
Πρωινό. Ο ορεινός όγκος της Πίνδου, ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο, απλώνεται μπροστά μας επιβλητικός. Ξεκινάμε από το ξακουστό Καλπάκι, όπου θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα.Η υπέροχη Μονή Μολυβοσκέπαστης, ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας, είναι η επόμενη μας στάση,
σε κοντινή απόσταση από την ένωση του Βοϊδομάτη και του Αώου, δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Χτίστηκε το 670 μ.Χ., η οποία σκεπάστηκε από μολυβένιες πλάκες. Συνεχίζουμε για τον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων από τον οποίο τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας περνούν ελάχιστα μέτρα. Από εκεί στην αμφιθεατρική Κόνιτσα η οποία σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό που σφύζει από ζωή και ομορφιά. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στα καλντερίμια, στην πλακόστρωτη πλατεία και το πέτρινο γεφύρι της. Τέλος θα επιστρεψουμε στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ-ΝΗΣΑΚΙ-ΜΕΤΣΟΒΟ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε το ρολόι στην κεντρική πλατεία ,την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν–σήμερα Εθνογραφικό μουσείο–τα μαγειρεία στη ακρόπολη του Ιτς Καλέ και το Βυζαντινό μουσείο, το Νησάκι. Στο νησί βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά όπου θα δούμε τον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Χρόνος για βόλτα στα γραφικά σοκάκια. Επιστροφή στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στο γραφικό αλλά και την πόλη των ευεργετών το Μέτσοβο. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφτούμε το μουσείο Αφέρωφ Τοσίτσα, να περπατήσουμε στα καλντερίμια θαυμάζοντας την  Μετσόβεια αρχιτεκτονική, να προσκυνήσουμε το θρησκευτικό κέντρο της πόλης, στο ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, αλλά ν΄ απολαύσετε και τα τοπικά εδέσματα, και γλυκίσματα. Τέλος, την προτεινόμενη ώρα θα αναχωρήσουμε για Καλαμάτα γεμάτοι νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ.      


ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Κ Α Λ Ο    Τ Α Ξ Ι Δ Ι

Τιμή συμμετοχής :
€ 160 το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.
€ 225 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.
€  80 το παιδί από 4 - 10 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί με τους γονείς.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:
- Η μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν .
- Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5 αστέρων EPIRUS PALACE στα Γιάννενα σε δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια.
- πρωινό καθημερινά.
- Διόδια Ρίο – Αντίρριο – Ρίο.
- Οι περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Αρχηγός-συνοδός της εκδρομής.
- Χάρτες–έντυπα.
- Φ.Π.Α.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Ότι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία,
ο φόρος διαμονής, φαγητά, αχθοφορικά, ποτά κ.α.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ HOTEL ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ € 10 ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΑΝΑ ΔΕΙΠΝΟ

Σημείωση :  Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος και της σειράς επίσκεψης των αξιοθέατων για την καλύτερη εκτέλεση αυτού. Οι εκδρομείς θα αλλάζουν υποχρεωτικά θέσεις στο πούλμαν κυκλικά.