Μόσχα-Αγία Πετρούπολη

ΡΩΣΙΑ
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΣΧΑ 
26 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2018. 

9 μέρες / 8 νύχτες αεροπορικώς

Αγία Πετρούπολη : η πόλη των παλατιών, καθώς η άλλοτε πρωτεύουσα της τσαρικής Ρωσίας θα σας ταξιδέψει με μιας σε εκείνη την εποχή, αφού μπορείτε να φτάσετε τόσο κοντά και να θαυμάσετε τον ατέλειωτο πλούτο των ανακτόρων, αλλά και την μεγαλοπρέπεια των ρωσικών ορθόδοξων ναών.
Απολαύστε μοναδικές ρωσικές και όχι μόνο γεύσεις, θαυμάστε τους μοναδικούς χορευτές του θεάτρου Μαρίνσκι, “μεθύστε” με βότκα και χαλαρώστε σε με την τσαρική... πολυτέλεια.

Μόσχα : H κλασική Μόσχα των Ρομανόφ, του Τολστόι, του ιμπρεσάριου του μπαλέτου Sergei Diaghilev και του βιολοντσελίστα Mstislav Rostropovich, είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, όπως και το διάσημο Κρεμλίνο, η Κόκκινη Πλατεία, το Μπαλέτο Μπολσόι, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου, η κρατική γκαλερί Tretyakov, το Μουσείο Πούσκιν και το ωδείο.
Αλλά υπάρχει και μια άλλη πλευρά της Μόσχας, άλλοτε εναλλακτική και άλλοτε μοντέρνα, όμορφη, πολυτελής και συναρπαστική, που όλοι οι επισκέπτες της θα πρέπει να δουν, αν θέλουν να πάρουν μια ιδέα για το τι πραγματικά είναι αυτή η πόλη !!!

1η ΜΕΡΑ - 26 Αυγούστου: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΘΗΝΑ - ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΜΕ AEGEAN AIRLINES - ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ.
Συγκέντρωση πίσω από το Notos Galleries στις 17:30μ.μ. στις 26-8-2018 και αναχώρηση για το Ελ. Βενιζέλος. Διατυπώσεις και πτήση για την Αγία Πετρούπολη με απευθείας πτήση στις 23:05. Διάρκεια πτήσης 4 ωρών περίπου.

2η ΜΕΡΑ - 27 Αυγούστου: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ) ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ).
Άφιξη στο αεροδρόμιο Pulkovo της Αγίας Πετρούπολης στις 03:00π.μ. στις 27 Αυγούστου. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Στις 11:00 π.μ. θα έχουμε την πανοραμική ξενάγηση της πόλης, της «Βενετίας του Βορρά» όπως λέγεται. Την πόλη ίδρυσε ο Μέγας Πέτρος πριν από τρεις αιώνες για να δώσει στην αυτοκρατορία του μία έξοδο στην θάλασσα του Βορρά. Θα δούμε όλα τα υπέροχα κτίρια, που στολίζουν την πρώην πρωτεύουσα του ρωσικού κράτους, καθώς επίσης και τα κανάλια, που διασχίζουν την πόλη και προσδίδουν μια εικόνα από άλλη εποχή. Μεταξύ άλλων θα δούμε το φρούριο του Πέτρου & Παύλου, με τον Καθεδρικό μεγαλοπρεπή ναό, ο οποίος στεγάζει τους τάφους των Ρώσων Τσάρων, τον Άγιο Ισάακ, το ναυαρχείο με το χρυσό θόλο, το Πεδίο Άρεως, τον Καλοκαιρινό Κήπο, την Πλατεία του Ανακτόρου, το νησί Βασίλιεβσκι -το μεγαλύτερο της Αγία Πετρούπολης-, το Βέλος του νησιού Βασίλιεβσκι, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τον Ναό Αναστάσεως, το καταδρομικό Αβρόρα, το θέατρο Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ), καθώς και την εκκλησία της Παναγίας (Καζάνσκαγια) του Καζάν. Θα δούμε επίσης, την λεωφόρο Νέβσκι. Θα περπατήσουμε από τις πλατείες Σενάτσκαγια και του Αίου Ισαάκιου. Επίσης, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην αγορά με τα σύγχρονα καταστήματα και με τα πάμπολλα καφέ. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ - 28 Αυγούστου : ΑΓ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΕΡΜΙΤΑΖ) - ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΣΑΑΚΙΟΥ.
Μετά το πρωινό, άλλη μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση αρχίζει. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ερμιτάζ, το τρίτο σε μέγεθος στον κόσμο μετά το Λούβρο στο Παρίσι και την Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο, που στεγάζεται σε μια πτέρυγα των χειμερινών ανακτόρων. Τα ανάκτορα χτίστηκαν το 1754 από τον Μεγάλο Πέτρο για την κόρη του, αυτοκράτειρα Ελισσάβετ, που όμως απεβίωσε πριν την περάτωση τους το 1762. Στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε η Αικατερίνη η Μεγάλη και άρχισε να λειτουργεί σαν μουσείο από το 1764, όταν η Αικατερίνη απέκτησε μια συλλογή από 255 πίνακες. Σήμερα, στεγάζει 2.700.000 εκθέματα, ανάμεσα στα οποία πίνακες των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μικελάντζελο, Ραφαήλ, Ρενουάρ, Τισιανού, Ρέμπραντ, Βαν Κογκ, Ματίς, Γκωγκέν, γλυπτά του Ροντέν και αμέτρητα έπιπλα και σκεύη. Θα σας εντυπωσιάσει επίσης η πολυτέλεια και η μεγαλοπρέπεια των ανακτόρων με τα 1057 δωμάτια και αίθουσες του. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στον ναό του Αγίου Ισαακίου, που είναι ο τέταρτος στην σειρά ψηλότερος, θολωτός ναός στον κόσμο, μετά του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη, του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο και της Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε στην Φλωρεντία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ - 29 Αυγούστου : ΑΓ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΠΟΥΣΚΙΝ (ΤΣΑΡΣΚΟΓΙΕ ΣΕΛΟ) - ΠΕΤΡΟΝΤΒΟΡΕΤΣ - (ΠΕΤΕΡΧΟΦ).
Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τις πρώην θερινές κατοικίες των Ρώσων Αυτοκρατόρων (Τσάρων). Θα αναχωρήσουμε για το Πούσκιν, όπου θα επισκεφθούμε το παλάτι της Αικατερίνης, όπου βρίσκεται το Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο, γνωστό σαν το όγδοο θαύμα του κόσμου. Συνεχίζουμε για το Πετροντβόρετς η Πέτερχοφ, ένα στολίδι της Ρώσικης αρχιτεκτονικής. Είναι από τα πιο μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών στον κόσμο, με πολλά σιντριβάνια και κήπους, τα οποία το περιβάλλουν. Χτίσθηκε από τον Μέγα Πέτρο σε ανάμνηση της νίκης της Ρωσίας στον Βόρειο Πόλο και συναγωνιζόταν σε ομορφιά και πολυτέλεια τις Βερσαλλίες. Θα επισκεφθούμε το Μεγάλο Παλάτι με το εξαίσιο εσωτερικό του και τον Κάτω κήπο. Θα δούμε επίσης τα πολλά μπρούτζινα αγάλματα, που έγιναν από τους πιο ονομαστούς καλλιτέχνες της τότε εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ - 30 Αυγούστου: ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΣΧΑ - ΜΕ ΤΟ EXPRESS ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΙΝΟ SAPSAN - ΜΟΣΧΑ - ΣΤΑΡΙ ΑΡΜΠΑΤ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.
Πρωινό και άμεση αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, όπου θα πάρουμε το σύγχρονο τραίνο Sapsan (ώρα 09:00 περίπου) για μεταφορά μας στην Μόσχα. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ρωσίας και μεταφορά στην περιοχή Στάρυ Αρμπάτ στον πεζόδρομο, ο οποίος είναι γεμάτος καταστήματα και όπου θα βρείτε σαμοβάρια από την Τούλα, σερβίτσια φαγητού από το Γκτσελ, κεντήματα από το Βολόγκντα, δίσκους από το Ζχοστόβ, αντικείμενα από γυαλί από το Γκους Κχρουστάλνυ, εσάρπες από το Πάβλοβο Ποσάντ και κουτιά από το Βεντοσκίνο και το Παλέκχ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ - 31 Αυγούστου : ΜΟΣΧΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ - ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΠΟΡΟΝΤΙΝΟ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΝΟΒΟΝΤΕΒΙΤΣΙ - ΜΟΣΧΟΒΙΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την πανοραμική ξενάγηση από την Κόκκινη πλατεία, όπου θα δούμε τον ναό της Αγίας Σκέπης της Παναγίας (γνωστός σαν ναός του Αγ. Βασιλείου), που χτίστηκε από τον τσάρο Ιβάν τον τρομερό για τη νίκη του στο Καζάν, την τότε πρωτεύουσα των Τατάρων. Ο κάθε ένας από τους εννιά τρούλους του ναού είναι αφιερωμένος στις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας. Το παρεκκλήσιο του Βασιλείου του Ευλογημένου, που ήταν ο μόνος που δεν φοβόταν να πει την αλήθεια στον τσάρο χτίστηκε το 1588 και βρίσκετε ακριβώς δίπλα. Θα δούμε επίσης το μαυσωλείο του Λένιν, ενώ στην πολυσύχναστη οδό Τφερσκαγια, που περνάει μπροστά ακριβώς από την Κόκκινη πλατεία, θα δούμε το πασίγνωστο πολυκατάστημα «Γκουμ», τα πρώην κεντρικά γραφεία της ΚGB, την πλατεία Λουμπγιάνκα, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το ιστορικό μουσείο και το διάσημο θέατρο «Μπολσόι» στην πλατεία θεάτρων. Θα συνεχίσουμε την πανοραμική μας ξενάγηση ανεβαίνοντας στο πιο υψηλό σημείο της πόλης, στον λόφο του Λένιν, όπου θα δούμε το πανεπιστήμιο, την ολυμπιακή πίστα αλμάτων σκι καθώς και μια μαγευτική θέα της τεράστιας πόλης. Θα περπατήσουμε την πλατεία Μανέζναγια και τον Κήπο του Αλέξανδρου, όπου βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με την Αιώνια Φλόγα. Θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή ναό της Ρώσικης Ορθοδοξίας-τον Ναό του Σωτήρος Χριστού-, θα περπατήσουμε την Γέφυρα του Πατριάρχη, από την οποία θα απολαύσουμε μια φανταστική θέα του Κρεμλίνου, την ομορφότερη της πόλης. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικό μουσείο Πανόραμα του Μποροντίνο με κεντρικό έκθεμα τον πίνακα 115μ μήκους και 15μ ύψους, με την αναπαράσταση της μάχης του ρώσικου στρατού με τον στρατό του Ναπολέοντα, που έγινε κοντά στην Ρώσικη πόλη Μποροντίνο το 1812. Επιστρέφοντας προς το κέντρο και πάλι της πόλης θα δούμε εξωτερικά τον Ρώσικο Λευκό Οίκο, το περίφημο μοναστήρι του Νοβοντέβιτσι, (των παρθένων), ένα από τα πλέον γνωστά ιστορικά μνημεία του 16ου αιώνα, καθώς και το πάρκο Βικτώρια με τα συντριβάνια του. Πεζοί θα συνεχίσουμε την επίσκεψη μας στο μετρό της Μόσχας, ένα υπόγειο δίκτυο τόσο φημισμένο για την πολυτέλεια του, το οποίο πρωτολειτούργησε το 1930. Όλοι οι σταθμοί είναι υπενδεδυμένοι με μάρμαρα όλων των αποχρώσεων και κάποιοι εξ αυτών κοσμούνται με περίτεχνους πολυελαίους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ - 1 Σεπτέμβρη: ΜΟΣΧΑ - ΘΡΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ - ΠΑΛΑΤΙ ΠΑΝΟΠΛΙΩΝ & ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΖΑΓΚΟΡΣΚ (ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ).
Πρωινό και σήμερα θα δούμε επίσης το περίφημο θησαυροφυλάκιο του Κρεμλίνου (Παλάτι Πανοπλιών), που φιλοξενεί τις άμαξες, που μετέφεραν τις κεφαλές του Ρωσικού κράτους, αλλά και τα γνωστά αυγά Φαμπερζέ. Το μεσημέρι εκδρομή στο Ζαγκόρσκ, που σήμερα ονομάζεται Σερβκιεβ Ποσάντ (71χιλ). Το μοναστηριακό συγκρότημα της Αγ. Τριάδος και του Αγ. Σέργιου είναι μια παραμυθένια ρωσική πολιτεία, του 14ου αιώνα, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό ρυθμό. Εκεί, θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια Ορθόδοξης εκκλησίας, αυτό του Αγ. Σέργιου. Υπάρχουν 4 μοναστήρια, αλλά αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι το Βατικανό της Ρωσίας και προσωρινή κατοικία του Πατριάρχη της Ρωσικής Εκκλησίας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ - 2 Σεπτέμβρη : ΜΟΣΧΑ (ΚΡΕΜΛΙΝΟ).
Πρόγευμα. Σήμερα θα γνωρίσουμε όλη την Μόσχα με την πολυτάραχη ιστορία και τα αμέτρητα αξιοθέατα στις προγραμματισμένες μας ξεναγήσεις. Θα πάρουμε μια μικρή πρώτη γεύση, βλέποντας έναν από τους επτά όμοιους ουρανοξύστες, που χτίστηκαν στην Μόσχα από τον Στάλιν, τις «Επτά Αδελφές» όπως ονομάζονται και οι οποίοι αποτελούσαν το αντίπαλο δέος στους ουρανοξύστες των ΗΠΑ. Ανάμεσα τους είναι του πανεπιστημίου Λομονόσοφ, στους Λόφους των Σπουργιτών, το Πάρκο της Νίκης στο λόφο των προσκυνητών. Κατόπιν θα αρχίσουμε την ξενάγηση της πόλης με τους Χρυσούς Τρούλλους, που πριν λίγα χρόνια γιόρτασε τα 850 χρόνια ιστορίας. Η περιήγησή μας ξεκινά στην πρωτεύουσα και στην καρδία του Ρωσικού κράτους με επίσκεψη στο επί σειρά αιώνων κέντρο διακυβέρνησης της χώρας, το ρωσικό Κρεμλίνο. Θα μπούμε στην πλατεία των Ναών, όπου θα θαυμάσουμε το μεγάλο «Τσάρο» κανόνι και την τεράστια «Τσαρίνα» καμπάνα, το πρώην μέγαρο Συνεδριάσεων του Κ.Κ.Σ.Ε., τα κτίρια των υπηρεσιών του Προέδρου της Ρωσίας, το Προεδρικό Μέγαρο ενώ θα επισκεφτούμε τους πιο διάσημους από τους πολλούς ναούς της πλατείας και θα δούμε εξωτερικά το «Παλάτι του Πατριάρχη», μουσείο που δημιουργήθηκε στον χώρο κατοικίας Πατριαρχών της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το απόγευμα δείπνο. Προαιρετική διανυκτέρευση μέχρι τις 00:30 απο 02 προς 03 Σεπτεμβρίου 2018.

9η ΜΕΡΑ - 3 Σεπτέμβρη : ΜΟΣΧΑ - ΑΘΗΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο στις 00:30π.μ. περίπου, όπου μετά τις διατυπώσεις θα πάρουμε την πτήση στις 03:40π.μ. για την Αθήνα. Άφιξη στις 07:05π.μ., επιβίβαση και αναχώρηση για την Καλαμάτα. Άφιξη στην Καλαμάτα στις (12:00μ.μ-13:00μ.μ), περίπου γεμάτοι καινούργιες ταξιδιωτικές εντυπώσεις και εμπειρίες.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ & ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.


Τιμή κατά άτομο:
€ 1090 σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο.
€ 1350 σε μονόκλινο δωμάτιο.

ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ : 
26/08/18: ΑΘΗΝΑ- ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ  Α3-886  23:05μ.μ - 02:55π.μ.

03/09/18: ΜΟΣΧΑ -ΑΘΗΝΑ                    Α3-883   03:40π.μ. - 07:00π.μ.
 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν Καλαμάτα-Ελ. Βενιζέλος-Καλαμάτα.
• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα- Αγ. Πετρούπολη // Μόσχα -Αθήνα με Aegean Airlines.
• Εισιτήρια τραίνου express Αγ. Πετρούπολη-Μόσχα με το υπερσύγχρονο τραίνο Sapsan, σε Β΄ θέση (4,30 ώρες περίπου).
• Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο του εξωτερικού.
• Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Αγ. Πετρούπολη.
• Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Μόσχα.
• Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία (8 πρωινά και 7 δείπνα).
• Εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Τοπικοί ελληνόφωνοι ξεναγοί στην Ρωσία.
• Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.
• ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Φόροι αεροδρομίων (€ 135).
Βίζα - ασφάλεια ατυχημάτων Ρωσίας & είσοδοι (έως 75 ετών) €160 πληρωτέα στην Ελλάδα. Εκτός εισόδων είναι το παλάτι Πέτερχοφ (μόνο εξωτερικά οι κήποι περιλαμβάνονται). Ενημερωθείτε από το γραφείο μας για εισόδους, που περιλαμβάνονται στην εκδρομή (Μέσα στο πακέτο επιπλέον περιλαμβάνονται οι εισόδοι του ναού Αγ. Ισαάκ, το Μουσείο Μποροντινό και το οπλοστάσιο στο Κρεμλίνο, Παλάτι Πούσκιν ( Τσάρσκογιε Σέλο κ.α.), φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
Τελευταία νύχτα στην Μόσχα € 35 για παράταση από 2 (από 12:00μμ) προς 3 Σεπτεμβρίου 2018 (έως 00:30πμ)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
1. Οι τιμές έχουν υπολογιστεί με την ισοτιμία Ρούβλι-Δολάριο-Ευρώ (05/03/2018).
2. Για την έκδοση Βίζας, χρειαζόμαστε το διαβατήριο, μία έγχρωμη φωτογραφία (πρόσωπο 3,5cm x 4,5cm) σε λευκ'ο φόντο και προσωπικά στοιχεία (επάγγελμα, τηλέφωνο και διεύθυνση) 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει εξάμηνη εναπομείνασα ισχύ.