Χριστούγεννα στη Βιέννη

 Χριστούγεννα στη Βιέννη   
5 ημέρες αεροπορικώς

Σάλτσμπουργκ - Βιεννέζικο Δάσος

22-26 Δεκεμβρίου 2019 

1η ημέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΙΕΝΝΗ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 05:15 π.μ. στη Νέδοντος 79 (πίσω από Notos Galleries) και αναχώρηση στις 05:30 π.μ.  για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, άφιξη στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βιέννη. Άφιξη και πανοραμική πρώτη γνωριμία με την αυτοκρατορική πόλη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα σημαντικότερα σημεία της πόλης. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση.

2η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ.
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας. Θα δούμε την περίφημη Ρινγκστράσσε και με κυκλική πορεία θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα κτίρια του ιστορικού κέντρου: το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημοτικό Πάρκο, το Ιμπέριαλ, την Κρατική Όπερα, την Ακαδημία Καλών τεχνών, τα Χειμερινά Ανάκτορα, την πλατεία Μαρίας Θηρεσίας, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Εκκλησία του Τάματος, την πλατεία Σουηδίας. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πάλαι - ποτέ Ελληνικής Παροικίας, θα περάσουμε από τους δύο Ελληνορθόδοξους Ναούς, το Μνημείο του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στο Μπελβεντέρε και θα ολοκληρώσουμε τη βόλτα μας με επίσκεψη στο περίφημο Σένμπρουν. Το απόγευμα προτείνουμε πεζή βόλτα στο ιστορικό κέντρο περίπου μιάμιση ώρας. Θα δούμε την περίφημη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία του Δημαρχείου, το καφέ Λάντμαν, την πλατεία των Σκωτσέζων, το μοναδικό καφέ Τσεντράλ και θα καταλήξουμε στο Γκράμπεν και την Κόλμαρκτ με ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης, το θρυλικό Demmel.

3η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΟ ΔΑΣΟΣ - ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ - ΜΠΑΝΤΕΝ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)( (80 + 80 χλμ.).
Πρωινό και εκδρομή στο Βιεννέζικο Δάσος. Διαδοχικά θα επισκεφθούμε το Λίχτενσταινμπουργκ έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς πύργους της Ευρώπης και το καθολικό Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού (Χαιλίγκενκροιτς), το πρώην κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία του διαδόχου του θρόνου Ροδόλφου με τη Μαρία Βετσέρα. Διαμέσου μιας πανέμορφης διαδρομής θα καταλήξουμε στο Μπάντεν, μια από τις πιο διάσημες λουτροπόλεις της Κεντρικής Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα:  ΒΙΕΝΝΗ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΚ - ΛΙΜΝΕΣ ΣΑΛΤΣΚΑΜΕΡΓΚΟΥΤ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)(290 + 290 χλμ.).
Πρωινό και προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ. Στη μοναδικής ομορφιάς διαδρομή θα απολαύσουμε τις Αυστριακές Λίμνες Mondsee, Wolfgangsee, Fuschl am See και θα κάνουμε στάση στο παραμυθένιο χωριουδάκι Ζάνκτ Γκίλγκεν. Άφιξη στο Σάλτσμπουργκ, όπου θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, τους κήπους του Ανακτόρου Μιραμπέλ, το σπίτι της γέννησης του Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν, την κατοικία του Αμαντέους Μότσαρτ, το Δημαρχείο, την πλατεία της παλιάς αγοράς, την Εκκλησία του Πανεπιστημίου, το μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Πέτρου, τον Καθεδρικό Ναό Ντομ, το Κλόκενσπιλ και το κάστρο Χόχενσαλτσμπουργκ με το περίφημο τελεφερίκ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Βιέννη.

5η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. . Άφιξη, στην Αθήνα, άμεση επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καλαμάτα γεμάτοι ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

 

Περιλαμβάνονται:
-Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν Καλαμάτα-Ελ. Βενιζέλος-Καλαμάτα.
-Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση της ELLINAIR.

-Μια αποσκευή 20kg και μια χειραποσκευή 5 kg.
-Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
-Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
-Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας.
-Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία.
-Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Έμπειρο Αρχηγό-Συνοδό.
-Φ.Π.Α.
-Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων 155 €, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.

 

Πτήσεις με ELLINAIR:
22/12/2019 Αθήνα - Βιέννη         ELB 1860               11:30 – 13:00
26/12/2019 Βιέννη - Αθήνα         ELB  1861              10:15 – 13:35

 

ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:  22-26/12/2019

Ξενοδοχεία

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδιά (έως 12 ετών)

Διατροφή

Φόροι

Arcotel Kaiserwasser 4*

405 €

525 €

1ο 330 € / 2ο 355 €

Πρωινό

155 €

Roomz Wien Prater 4*

415 €

525 €

1ο 335 € / 2ο 335 €

Αustria Trens Savoyen 4* sup

450 €

600 €

-

Μοοons Boutique 4* (opening 16/12/2019)

470€

650 €

-

Intercontinental 5*

555 €

815 €

315 €

 

 

 

 

 

 

 

 Σημειώσεις:
-Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν, χωρίς να παραληφθεί κάτι.

-Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο. Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη μιας επιπλέον κλίνης.
-Οι παιδικές τιμές ισχύουν όταν τα παιδιά είναι 2-12 ετών και μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες.
-Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς τα δωμάτια παραλαμβάνονται την ημέρα της άφιξης στις 14:00-15:00 και παραδίδονται στην αναχώρηση στις 11:00-12:00.
-Οι  κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων ταξιδεύον με ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο σύμφωνα με τη συμφωνία Shengen. Οι κάτοχοι ξένων διαβατηριών πρέπει να επικοινωνούν με τις αντίστοιχες πρεσβείες.  Τα παιδιά κάτω των 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο.