Ιταλία - Αυστρία - Ελβετία - Γερμανία

8 - ΗΜΕΡΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
                        ΙΤΑΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 ΒΕΡΟΝΑ - ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΖΕΕΦΕΛΝΤ -  
ΓΚΑΡΜΙΣ - ΠΑΡΤΕΝΚΙΡΧΕΝ -
MONAXO - ΣAINT ΜΟΡΙΤΖ -
ΜΙΛΑΝΟ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ

2 - 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

1η ημέρα: Πέμπτη 02/01/2020:  ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΤΡΑ F/B.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 10:45 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις10 π. μ. για  Πάτρα. Άφιξη στο νέο λιμάνι της Πάτρας, αστυνομικός και τελωνιακός έλεγχος, επιβίβαση στο F/Β SUPERFAST XI. Τακτοποίηση στις καμπίνες της επιλογή σας, και άμεση αναχώρηση στις 17:30 μ.μ. για Αγκώνα. Χρόνος ελεύθερος ν΄ απολαύσετε τις ανέσεις του πλοίου. Διαν/ση εν πλω.

2η ημέρα: Παρασκευή 03/01/2020:  ΑΓΚΩΝΑ – ΒΕΡΟΝΑ.
Άφιξη στην Ανκόνα, στις 14:00 μ.μ. περίπου και επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την ερωτική πόλη της ΒΕΡΟΝΑΣ. Η Βερόνα είναι πόλη της βόρειας Ιταλίας, έδρα της της ομώνυμης επαρχίας της περιφέρειας του Βένετο. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Έχει περίπου 265.000 κατοίκους, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αστικός δήμος του Βένετο και ο τρίτος μεγαλύτερος στη βορειοανατολική Ιταλία. Η μητροπολιτική περιοχή της Βερόνας καλύπτει μια έκταση 1.426 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με πληθυσμό 714.274 κατοίκους. Είναι ένας από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς στον ιταλικό Βορρά, χάρη στην καλλιτεχνική κληρονομιά της, τις ετήσιες εκθέσεις, τις παραστάσεις λυρικού θεάτρου στην περίφημη Αρένα, το αρχαίο αμφιθέατρο που χτίστηκε από τους Ρωμαίους. Τρία από τα έργα του Σαίξπηρ διαδραματίζονται στη Βερόνα: Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Οι δύο κύριοι της Βερόνα, και Το ημέρωμα της στρίγγλας. Η πόλη έχει βραβευθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, λόγω της αστικής δομής και της αρχιτεκτονικής της. Είναι μεγάλο βιομηχανικό κέντρο, καθώς έχει αναπτυχθεί η μεταλλουργία, μηχανουργία και ελαφρά βιομηχανία. Έχει Πανεπιστήμιο και εκκλησίες, καθώς και άλλα αξιοθέατα, όπως τα Παλάτσο ντελ Κομούνε, Παλάτσο ντελ Γκοβέρνο και το φρούριο Καστελβέκκιο (Παλιό Κάστρο).  Άφιξη στη Βερόνα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, προαιρετικός βραδινός περίπατος, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σαββάτο 04 /01/2020:  ΒΕΡΟΝΑ - ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΖΕΕΦΕΛΝΤ.
Μετά πρωϊνό μας,  θα περιηγηθούμε στην πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα, όπου θα θαυμάσουμε τη Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια, το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Χρόνος ελεύθερος. Κατόπιν αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Τυρόλου, το Ιννσμπρουκ. Το Ίνσμπρουκ είναι πόλη στη δυτική Αυστρία και πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Τυρόλου, της κυριότερης τουριστικής επαρχίας της Αυστρίας. Είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Ζιλ και Ιν, στην ευρεία κοιλάδα μεταξύ των υψηλών βουνών Nordkette (Hafelekar, 2.334 μ) στο βορρά, Patscherkofel (2.246 μ) και Serles (2.718 μ) στο νότο, γι' αυτό και είναι διεθνώς διάσημο κέντρο χειμερινού αθλητισμού. Το όνομα της πόλης μεταφράζεται «γέφυρα πάνω στον ποταμό Ινν». Στην μητροπολιτική περιοχή μένουν 190.000 μόνιμοι κάτοικοι και περίπου 30.000 φοιτητές. Δύο φορές ήταν διοργανώτρια χειμερινών ολυμπιακών αγώνων, το 1964 και το 1976. Στη δεξιά όχθη του ποταμού Ιν, που διασχίζει το Ίνσμπρουκ, βρίσκεται η Παλαιά Πόλη, στην οποία οδηγεί η φαρδιά Μαρία-Τερέζιεν-Στράσε με τον ψηλό στύλο της Αγίας Άννας (1706). Τα εντυπωσιακότερα ιστορικά κτήρια βρίσκονται στη Χέρτσογκ-Φρίντριχ-Στράσε, τη Στάτπλατς, τη Χόφγκασε και το Ρένβεγκ.. Χρόνος ελεύθερος να περιηγηθούμε στη στολισμένη πόλη και να απολαύσουμε το καφέ μας ή την ζεστή σοκολάτα. Αναχώρηση για Ζεέφελντ . Το Ζέεφελντ  είναι παλιό αγροτικό χωριό, (τώρα πια μεγάλο τουριστικό θέρετρο), στην περιοχή Ίνσμπρουκ της Αυστρίας με πληθυσμό 3.312. Το χωριό βρίσκεται περίπου 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ίνσμπρουκ σε ένα οροπέδιο ανάμεσα στα βουνά Wetterstein και Karwendel. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1022 και από τον 14ο αιώνα ήταν τόπος προσκυνήματος, που επωφελούμενο όχι μόνο από την επίσκεψη πολλών προσκυνητών, αλλά και ως εμπορικός σταθμός μεταξύ Άουγκσμπουργκ και Βενετίας. Το Ζέεφελντ ήταν δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, ακόμη και πριν από το 1900 και, από το 1930 ως σήμερα, είναι ένα πολύ γνωστό χειμερινό αθλητικό κέντρο και ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Αυστρία, ειδικά για σκι το χειμώνα, αλλά και για περπάτημα το καλοκαίρι. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο. Βόλτα στο όμορφο αυτό τυρολέζικο   χωριό, που παρουσιάζει μια παραμυθένια εικόνα, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κυριακή  05/01/2020:ΖΕΕΦΕΛΝΤ - ΜΟΝΑΧΟ - ΓΚΑΡΜΙΣ - ΠΑΡΤΕΝΚΙΡΧΕΝ - ΖΕΕΦΕΛΝΤ.
Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στο Μόναχο, την πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Θα δούμε τον  Σταθμό του Μονάχου, έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, την Πλατεία Μαρίενπλατς, το Παλαιό Δημαρχείο με τα μηχανικά ρολόγια, τη Μητρόπολη Φραουκίρχε  και την Εκκλησία Μαρίενκίρχε με τους δίδυμους τρούλους. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια ή ν΄ απολαύσουμε Βαυαρική μπίρα σε κάποια από τις περίφημες μπυραρίες. Κατόπιν αναχώρηση για την παραμυθένια πόλη των  Γκάρμις-Παρτενκίρχεν. Το Γκάρμις-Παρτενκίρχεν είναι μία πόλη της Βαυαρίας στη νότια Γερμανία, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και το διοικητικό κέντρο της ομώνυμης περιφέρειας. Σήμερα έχει πληθυσμό 26.000 κατοίκους. Μέχρι και το 1935 τόσο το Γκάρμις όσο και το Παρτενκίρχεν ήταν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, οπότε κατ' εντολή του Αδόλφου Χίτλερ ενώθηκαν για να υποδεχτούν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο Ζεέφελντ , άφιξη στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος. Δείπνο, διαν/ση.Επιστροφή στο Ζέεφελντ,  δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Δευτέρα ( των ΦΩΤΩΝ ) 06/01/2020: ΖΕΕΦΕΛΝΤ.
Πρωινό περιήγηση στο όμορφο αυτό τυρολέζικο   χωριό, που παρουσιάζει μια παραμυθένια εικόνα. Χρόνος ελεύθερος ν΄ απολαύσουμε το χιονισμένο τοπίο. Δείπνο, διαν/ση

6η ημέρα: Τρίτη 07/01/2020: ΖΕΕΦΕΛΝΤ - ΣΑΙΝT ΜΟΡΙΤZ - ΜΙΛΑΝΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το ΣΑΙΝT ΜΟΡΙΤZ. Θα απολαύσουμε μια θαυμάσια διαδρομή στη Αυστρία – Ελβετία. θα κάνουμε δίωρη στάση στο ΣΑΙΝT ΜΟΡΙΤZ. Το ΣΑΙΝT ΜΟΡΙΤZ είναι μια πόλη θέρετρο στην κοιλάδα Engadine στην Ελβετία. Είναι ένας δήμος στην περιοχή Maloja στο ελβετικό καντόνι του Graubünden. Η ψηλότερη κορυφή στις ανατολικές Άλπεις, το Piz Bernina, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα νότια από την πόλη. Το St. Moritz φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο 1928 και το 1948. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός της ανώτερης τάξης και του διεθνούς τζετ σετ, καθώς και ένα από τα πιο ακριβά χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου. Συνεχίζουμε σε υπέροχη στην Ελβετία και για Βόρεια Ιταλία (ΛΙΜΝΕΣ SILVAPLANERSEE KAI SILSERSEE, ΠΟΤΑΜΟΣ ΜΑΡΕ) (ΛΙΜΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΟ), με στάση στο Μιλάνο. Επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο του Μιλάνου, το κάστρο Φόρτσα, θα περπατήσουμε την VIA DANTE που οδηγεί στην πλατεία ( Πιάτσα) Ντουόμο, όπου θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, την περίφημη σκεπαστή στοά ΓΚΑΛΛΕΡΙΑ ΒΙΤΟΡΙΟ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΕ ΤΟΥ Β΄ και το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ. Επίσης θα δούμε το ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΡΙΝΟ (το σημερινό Δημαρχείο) και θα την VIA ALLESSANDRO MANZONI, κεντρική αρτηρία, πλαισιωμένη με ωραία κτίρια του 19ου αιώνα για να καταλήξουμε στον πιο διάσημο δρόμο του Μιλάνου, την VIA MONTE NAPOLEONE, με τους ξακουστούς οίκους μόδας. κ.α. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Τετάρτη 08/01/2020: ΜΙΛΑΝΟ - ΑΓΚΩΝΑ F/B.
Πρόγευμα και αναχώρηση για Αγκώνα. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες της επιλογής σας, και άμεση αναχώρηση στις 16:30 μ.μ.,  χρόνος ελεύθερος ν΄ απολαύσετε τις ανέσεις του πλοίου. Διαν/ση εν πλω.

8η ημέρα: Πέμπτη 9/01/2020: ΠΑΤΡΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Άφιξη νωρίς το απόγευμα στο λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για Καλαμάτα.


ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κατ΄ άτομο :
€ 850  το άτομο σε δίκλινο - τρίκλινο δωμάτιο.

€ 1135 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΜΠΙΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΤΡΑ-ΑΓΚΩΝΑ-ΠΑΤΡΑ ΜΕΤ΄ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ:
 ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ : €20 ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ
ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ      : €45 ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ
ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ      : €50 ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ
ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ        : €60 ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ
ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ        : €65 ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Τα εισιτήρια των εκδρομέων του πλοίου Πάτρα - Αγκώνα - Πάτρα. (2 διανυκτερεύσεις σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4).

 • Τα εισιτήρια του πούλμαν του πλοίου Πάτρα - Αγκώνα - Πάτρα.

 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων σε δωμάτια της επιλογής σας ( δίκλινα - τρίκλινα - μονόκλινα).

 • Πέντε (5) πρωινά.

 • Οι περιηγήσεις - εκδρομές, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.

 • Ασφάλεια Αστικής / Επαγγελματικής Ευθύνης.

 • Διόδια.

 • Έντυπα - χάρτες.

 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία σε και αρχαιολογικούς χώρους, επισκέψεις στα χιονοδρομικά, επιπλέον φαγητά, ποτά, τηλέφωνα, συμμετοχή σε προαιρετικές δραστηριότητες διασκεδάσεις, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ