ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ΙΩΝΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ

Καππαδοκία- Ιωνία 

     ΧΙΟΣ - ΤΣΕΣΜΕΣ - ΕΦΕΣΣΟΣ - ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ - ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ - ΠΡΟΚΟΠΙ -
        ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΖΕΛΒΗ - ΑΝΑΚΟΥ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΙΧΛΑΡΑ - ΚΑΡΒΑΛΗ - ΑΒΑΝΟΣ -
          ΣΙΝΑΣΣΟ - ΚΟΡΑΜΑ - ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ - ΙΚΟΝΙΟ - ΑΦΥΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡ - ΣΑΡΔΕΙΣ - ΣΜΥΡΝΗ

23 Σεπτεμβρίου- 2 Οκτωβρίου

1η ημέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΠΛΟΙΟ)
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 14:45 μ.μ., στην Νέδοντος 79 (πίσω από τα Notos Galleries), επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 15:00 μ.μ. για το λιμάνι του Πειραιά με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και καφέ. Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες του πλοίου και άμεση αναχώρηση στις 20:00 μ.μ. με το F/B NISSOS SAMOS για Χίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: ΠΛΟΙΟ - ΧΙΟΣ – ΤΣΕΣΜΕ - ΕΦΕΣΣΟΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ - ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ
Άφιξη νωρίς το πρωί στις 04:15 π.μ. στη Χίο. Αποβίβαση χρόνος ελεύθερος για καφέ. Συνεχίζουμε για αστυνομικό και τελωνιακό έλεγχο. Επιβίβαση στο πλοίο και άμεση αναχώρηση στις 08:00 π.μ. για Τσεσμέ (Κρήνη). Μετά από 45 λεπτά, άφιξη στον Τσεσμέ, αστυνομικός και τελωνιακός έλεγχος, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την  Έφεσο, τον κυριότερο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Χώρος με αρχαιολογική, ιστορική και βιβλική σημασία, όνειρο επίσκεψης κάθε λάτρη της αρχαίας ιστορίας. Τα περισσότερα αξιοθέατα χρονολογούνται από τους ρωμαϊκούς αυτοκρατορικούς χρόνους με σπουδαιότερα τον Ναό του Αδριανού, την Βιβλιοθήκη του Κέλσιου και την Λεωφόρο του Αρκάδιου. Στην συνέχεια, αναχώρηση για Παμούκαλε μ΄ ενδιάμεση στάση για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στο Παμούκαλε. Το Παμούκαλε, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Τουρκίας, βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Μαιάνδρου (Menderes), περίπου 20 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Denizli και σε απόσταση 215 χλμ. ανατολικά της αιγαιοπελαγίτικης ακτογραμμής. Δίπλα ακριβώς στις κάτασπρες αναβαθμίδες του Παμούκαλε βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ιεραπόλεως, η οποία ιδρύθηκε τον 2ο π.Χ. αιώνα από τον βασιλιά της Περγάμου Ευμένη Β'. Επίσκεψη στο ιερό βουνό με τα ρωμαϊκά θερμά λουτρά που λειτουργούν μέχρι σήμερα, το ναό του Απόλλωνα Αρχηγέτη, τον τόπο μαρτυρίου του Απόστολου Φίλιππου, της απέραντης ρωμαϊκής νεκρόπολης, και το αξιοθαύμαστο. Δίπλα ακριβώς στις κάτασπρες αναβαθμίδες του Παμούκαλε βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ιεραπόλεως, η οποία ιδρύθηκε τον 2ο π.Χ. αιώνα από τον βασιλιά της Περγάμου Ευμένη Β'. Επίσκεψη στο Ιερό Βουνό με τα ρωμαϊκά θερμά λουτρά, που λειτουργούν μέχρι σήμερα, το ναό του Απόλλωνα Αρχηγέτη, τον τόπο μαρτυρίου του Απόστολου Φίλιππου, της απέραντης ρωμαϊκής νεκρόπολης, και το αξιοθαύμαστο φυσικό φαινόμενο της λευκής ασβεστολιθικής πλάκας που καλύπτει την επιφάνεια του εδάφους με ρηχές φυσικές λεκάνες ζεστού νερού. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Παμούκαλε

3η ημέρα: ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ (ΙΕΡΑΠΟΛΗΣ) - ΣΠΑΡΤΗ ΠΙΣΙΔΙΑΣ - ΛΙΜΝΕΣ ΕΓΙΡΔΙΡ & ΜΠΕΙΣΕΧΙΡ-ΙΚΟΝΙΟ (konya) 
Μετά το πρωινό, αναχώρηση με προορισμό το Ικόνιο. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε έξω από την Σπάρτη Πισιδίας, που είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Tαύρου. H Σπάρτη αποτελούσε την εκκλησιαστική έδρα της επαρχίας Πισιδίας, που διέμενε ο Aρχιερατικός Eπίτροπος. O ελληνικός πληθυσμός ήταν κατανεμημένος σε τέσσερις συνοικίες (mahalla ή melle). Η οικονομία στην περιοχή παραδοσιακώς, βασίζεται στην παραγωγή ροδόνερου και την ταπητουργία από την καλλιέργεια των τριανταφυλλιών, που φύονται στο εύφορο οροπέδιό της. Χαϊδευτικά την ονομάζουν και «Πόλη των Ρόδων». Συνεχίζουμε στις λίμνες Εγιρδίρ (με το Νησί Πισιδίας) και Μπεϊσεχίρ σε υψόμετρο 940 μ. Θα περάσουμε έξω από το Ικόνιο, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, σημαντική πόλη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και αργότερα έδρα του Σουλτανάτου του Ρουμ. Άφιξη στο ΙΚΟΝΙΟ. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΙΚΟΝΙΟ (konya) - ΑΡΧΕΛΑΙΔΑ (Aksarai) - ΑΝΑΚΟΥ(Kaymakli) - ΜΑΛΑΚΟΠΗ(Derinkuyu)- 26/9/19    ΚΑΡΒΑΛΗ(Güzelyurt) - ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑΤΟΣ  (ΙΧΛΑΡΑ) - ΠΟΤΑΜΟΣ ΜΕΛΕΝΤΙΖ- ΠΡΟΚΟΠΙ (URGUP ).
Μετά το πρωινό, αναχώρηση με προορισμό τη καρδιά της Καππαδοκίας, το Προκόπι (URGUP) μέσω Αρχελαίδας (Aksarai), απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα των «νεραιδοκαμινάδων» στο ΠΡΟΚΟΠΙ. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε την πόλη Ανάκου (Kaymakli). Η Ανακού της Καππαδοκίας ή αλλιώς Ενεγί ήταν χτισμένη στο οροπέδιο του όρους Μουντάκ Οβά. Είναι γνωστή για το λόφο Καλέ και τους περιβόητους οικισμούς με τα λαξευμένα σπίτια. Στους δύο οικισμούς -τον Πάνω και τον Κάτω Μαχαλά- έμεναν οι φτωχές οικογένειες και όσοι αναζητούσαν ασφαλές καταφύγιο από τους επιδρομείς εκείνων των δύσκολων καιρών. Εκκλησίες και τζαμιά συνυπήρχαν στις άκρες των απότομων βράχων κι έμοιαζαν να αιωρούνται όλα τα περίφημα δημιουργήματα του ταπεινού 'καλλιτέχνη' μεταξύ θεών κι ανθρώπων. Οι Ανακιώτες ήταν κυρίως Μουσουλμάνοι, υπήρχαν όμως και πολλοί Χριστιανοί που κατοικούσαν στην περιοχή μέχρι το 1924. Γύρω στο 1760 οι περισσότεροι άντρες άρχισαν σταδιακά να μεταναστεύουν στην Κωνσταντινούπολη, που αποτελούσε το κέντρο εμπορίου του τότε κόσμου, μεταφέροντας τα ήθη και τις παραδόσεις τους. Οι Χριστιανοί της Ανακούς, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα ήταν ελληνόφωνοι. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν ελληνικές λέξεις τις οποίες μπλέκουν με τουρκικά ιδιώματα, δημιουργώντας έτσι τα περίφημα καππαδοκικά ιδιώματα. Συνεχίζουμε για  Μαλακόπη (Derinkuyu) με την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Κατόπιν, αναχώρηση για ΚΑΡΒΑΛΗ με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Κατόπιν, διασχίζουμε την κοιλάδα του Περιστρέματος - Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Μετά το πέρας των επισκέψεων, άφιξη στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση. Προαιρετική παρακολούθηση χορού δερβίσηδων στο ιστορικό χάνι «Καραβάν Σαράι».

5η ημέρα : ΠΡΟΚΟΠΙ – ΣΙΝΑΣΣΟΣ (Mustafapaşa) - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ (Kayseri)  - ΠΡΟΚΟΠΙ (URGUP)   
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την Σινασσό. Περπατάμε στις ελληνικές γειτονιές με τα πανέμορφα αρχοντικά με πλούσιο εσωτερικό και εξωτερικό διάκοσμο, με σκαλιστά φορούσια, μαιάνδρους και τοιχογραφίες, 95 από αυτά έχουν κριθεί διατηρητέα από την UNESCO. Επισκεπτόμαστε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Συνεχίζουμε στην Καισάρεια στους πρόποδες του όρους Αργαίου, πατρίδα του επισκόπου Μεγάλου Βασιλείου. Θα επισκεφθούμε την γύρω περιοχή και το χωριό Μουταλάσκη φημισμένο για την παραγωγή του κεχριού. Στην Καισάρεια μέχρι το 1922 έμεναν πολλοί Έλληνες, περίπου 75.000. Στη βυζαντινή εποχή ήταν θρησκευτικό κέντρο και φημισμένη μητρόπολη, με τα τείχη του Ιουστινιανού φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα του 6ου αιώνα. Θα δούμε το κάστρο του Alaattin Keykubat, τον μεντρεσέ Cifte. Ελεύθερος χρόνος στην σκεπαστή αγορά της πόλης με τα καταστήματα, που πωλούν μαντί και παστουρμά, γεύμα (προαιρετικά) στο διάσημο τετραώροφο εστιατόριο του «Μπεσίογλου» με την εξαιρετική τοπική κουζίνα του. Επιστρέφοντας στο Προκόπι  επισκεπτόμαστε τον χώρο, όπου έζησε και κοιμήθηκε ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος.

Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει δυνατότητα (προαιρετικά) να απολαύσουν χαμάμ στο αρχαιότερο χαμάμ της Καππαδοκίας, που βρίσκεται στο κέντρο στο Προκόπι. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ΠΡΟΚΟΠΙ. Προαιρετικά  διασκέδαση σε κέντρο με χορούς και μουσική της Ανατολής.

6η ημέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ - ΒΕΝΑΣΑ (ΑVANOS) - ΚΟΙΛΑΔΑ (ΔΕΡΒΕΝΤ, ΖΕΛΒΗ, ΠΑΣΑΜΠΑΝ,ΓΚΟΡΕΜΕ) ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ (UCHISAR) - ΠΡΟΚΟΠΙ (URGUP)
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Βένασα (Άβανος), κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ (Κόκκινος ποταμός) και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων, που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ, το υπαίθριο μουσείο του Γκορεμέ. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούτσχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Προαιρετική πτήση με ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ πάνω από τις κοιλάδες της ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα : ΠΡΟΚΟΠΙ – ΣΥΛΛΗ-ΑΚΣΕΧΙΡ(Φιλομήλιον) -ΑΦΥΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡfyonkarahisar)
Μετά το πρωινό, παίρνουμε το δρόμο του γυρισμού και αναχωρούμε με προορισμό το Αφυόν Καραχισάρ. Στη διαδρομή επισκεπτόμαστε το Σουλτάν Χανί, το μεγαλύτερο Καραβάν Σεράϊ του 13ου αιώνα. Η πρώτη επαφή στο μακρύ οδικό δίκτυο για την Καππαδοκία από τους ταξιδιώτες δυτικά του Ακσαράι και πάνω στο δρόμο του Μεταξιού συναντάμε και σήμερα ως απομεινάρια ένδοξων εποχών ακμής του εμπορίου το Καραβάν Σεράι (Sultanhani Caravan sarrai), ένα τεράστιο φρούριο που χτίστηκε το 1229 περίπου και έχει εν μέρει αποκατασταθεί, με την εντυπωσιακή και μοναδική είσοδο την σκαλισμένη πύλη-κηρήθρα. Συνεχίζουμε για την πόλη Σύλλη,  όπου βρίσκεται ο περίφημος Ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, κτισμένος από την Αγία Ελένη το 327 μ.Χ. Ο ναός που σώζεται και που οι ντόπιοι τον ονόμαζαν «μεγάλη γκλησιά», λειτουργούσε ανελλιπώς μέχρι την Ανταλλαγή. Τα τελευταία χρόνια ανακαινίστηκε και αγιογραφήθηκε με την βοήθεια παλαιών φωτογραφιών, που συνέλλεξαν οι κάτοικοι της. Συνεχίζουμε μέσω Ακσεχίρ (Φιλομήλιο) την πόλη που έζησε ο Νασρεντίν Χότζα. Το Φιλομήλιον ήταν μια αρχαία ελληνική πόλη της Φρυγίας της Μικράς Ασίας. Βρισκόταν στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας, στα σύνορα με την Πισιδία και την Λυκαονία. Είχε χτιστεί στις νότιες όχθες της λίμνης του Φιλομηλίου. Η πόλη ιδρύθηκε από τον ανεξάρτητο Μακεδόνα δυνάστη Φιλόμηλο (υιό του Λυσίου ή Λυσανίου) στο δεύτερο μισό του 3ου αιώνα π.Χ. Άφιξη στο Αφιόν Καραχισάρ. Το όνομα στα τουρκικά σημαίνει μαύρο-κάστρο, από το κάστρο που δεσπόζει στην πόλη χτισμένο πάνω σε μαύρο βράχο. Μια βόλτα στην παλιά συνοικία θα σας «μεταφέρει» σε άλλες εποχές. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Αφιόν Καραχισάρ

8η ημέρα: ΑΦΥΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡfyonkarahisar)-ΣΑΡΔΕΙΣ ((ΣΑΡΤ) ΞΕΝΑΓΗΣΗ)-ΣΜΥΡΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε με προορισμό τις Σάρδεις (Ξενάγηση). Οι Σάρδεις (Sart) ήταν αρχαιότατη μικρασιατική πόλη στη Λυδία, της οποίας υπήρξε και πρωτεύουσα. Ήταν χτισμένη στο «Σαρδιανό πεδίο», την πεδιάδα δηλαδή, που εκτεινόταν ανάμεσα στο όρος Τμώλο και τον Έρμο ποταμό και διαρρεόταν από τον περίφημο Πακτωλό ποταμό. Η θέση της αυτή ήταν τέτοια, ώστε να αποτελεί σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο δρόμων, που οδηγούσαν προς όλες τις κατευθύνσεις της Μ. Ασίας και πήγαιναν προς την Αρμενία, τη Μεσοποταμία, την Περσία. Απείχε από την παραλία 100 περίπου χιλιόμετρα και εκτός από τη σημαντική συγκοινωνιακή θέση της, διέθετε και ακρόπολη, που ονομαζόταν Ύδη. Στη διαδρομή μας για Σάρδεις  διασχίζουμε το Ουσάκ,  τα Κούλα. Μετά το πέρας της ξενάγησης, αναχώρηση για την Σμύρνη. Άφιξή στην Σμύρνη. Η πρώτη μας επίσκεψη είναι στο πανέμορφο Κορδελιό ή (Περαία) (Karşıyaka), που είναι χτισμένο απέναντι και βορειοανατολικά από την πόλη, με τα ελληνικά σπίτια να ξεχωρίζουν στην παραλία και τον πανέμορφο εμπορικό πεζόδρομο στην προκυμαία που ξεκινούν τα πλοία της γραμμής για την Σμύρνη απέναντι. Μην ξεχνάμε ότι (Karşıyaka) σημαίνει «από την άλλη πλευρά». Επιβίβαση στο πλοιάριο της γραμμής να κάνουμε το διάπλου του κόλπου της Σμύρνης. (Σημείωση: το πλοιάριο μπορεί να το πάρουμε από το Κορδελιό ή την Πούντα για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος). Στην συνέχεια ακολουθώντας τον παραλιακό, που είναι και το ωραιότερο και πιο αναβαθμισμένο κομμάτι της Σμύρνης, βλέπουμε  την πλατεία με τον πυργίσκο και το ρολόι που είναι το σύμβολο της πόλης, την Πούντα, το Κε, τον Φραγκομαχαλά. Θα περπατήσουμε στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται (Αλσατζάκ) με τα παλιά Ελληνικά αρχοντικά. Θα δούμε την "Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης" (αρρένων), που ιδρύθηκε το 1717 και το "Κεντρικόν Παρθεναγωγείον", που σήμερα στεγάζουν τουρκικά γυμνάσια. Τον σιδηροδρομικό σταθμό Κασαμπά, το Ελληνικό Προξενείο και το μεγάλο πάρκο που ευρίσκοντο τα περισσότερα Ελληνικά σπίτια τα οποία κάηκαν στην Μικρασιατική καταστροφή. Καταλήγουμε στην παλιά παραδοσιακή αγορά της Σμύρνης, το ΚΕΜΕΡ ΑΛΤΙ. Μετά το δείπνο προαιρετικά βόλτα στα παραλιαλά μαγαζιάτης πόλης ή διασκέδαση.

9η ημέρα : ΣΜΥΡΝΗ - ΤΣΕΣΜΕ ( ΚΡΗΝΗ ) - ΧΙΟΣ  ΠΛΟΙΟ
Μετά το πρωινό, χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης. Στην συνέχεια αναχώρηση για Τσεσμέ (Κρήνη).

Άφιξη στο Τσεσμέ (περιήγηση), χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια, θα περάσουμε αστυνομικό και τελωνιακό έλεγχο. Επιβίβαση στο πλοίο και άμεση αναχώρηση στις 18:00 μ.μ. για Χίο. Άφιξη στη Χίο μετά από μία ώρα περίπου. Αστυνομικός και τελωνιακός έλεγχος, χρόνος ελεύθερος μέχρι τις 20:30 μ.μ. Στην συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες του πλοίου και άμεση αναχώρηση στις 21:30 με το F/B NISSOS SAMOS για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλώ.

10η ημέρα : ΠΛΟΙΟ  ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 06:55 π.μ. Αποβίβαση από το πλοίο, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για Καλαμάτα, μ΄ ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα γεμάτοι ταξιδιωτικές εντυπώσεις και νέα ταξιδιωτικά σχέδια για το μέλλον


Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ -  Κ Α Λ Ο   Τ Α Ξ Ι Δ Ι


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

€ 620  το άτομο σε δίκλινο - τρίκλινο δωμάτιο.
€ 760  το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν.
 • Τα εισιτήρια του πλοίου Πειραιάς - Χίος - Πειραιάς.
  (2 διανυκτερεύσεις σε τετράκλινες εσωτ. καμπίνες (ΑΒ4).
 • Τα εισιτήρια του πλοίου Χίος –Τσεσμές-Χίος.
 • Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* στην Τουρκία.
 • Mία (1) διαν/ση στο Παμούκκαλε σε hotel 4 αστέρων,
 • Mία (1) διαν/ση στο Ικόνιο σε hotel 4 αστέρων,
 • Τρεις (3) διαν/σεις στο Προκόπι σε hotel 4 αστέρων,
 • Μία (1) διαν/ση στο Αφυόν Καραχισάρ σε hotel 4 αστέρων,
 • Μία (1) διαν/ση στη Σμύρνη σε hotel 4 αστέρων 
 • Ημιδιατροφή στην Τουρκία (Δηλ.  1 πρωινό και 1 δείπνο καθημερινά).
 • Οι περιηγήσεις-εκδρομές, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός καθ΄όλη την διάρκεια της εκδρομής στην Τουρκία.
 • Ασφάλεια Αστικής/Επαγγελματικής Ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Έντυπα-χάρτες.

 

*ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΜΠΙΝΩΝ*
ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΙΟΣ ΜΕΤ΄ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ:
ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ : € 20 ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ
ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ       : € 40 ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία  και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, τηλέφωνα, συμμετοχή σε προαιρετικές δραστηριότητες-διασκεδάσεις, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα κ.α.