Μοναδικό πανόραμα Ιταλίας, 10 μέρες

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠANOPAMA ITAΛIAΣ
BELLA ITALIA 10 μέρες

Αλμπερομπέλο-Πομπηία-Νάπολη-Ρώμη-
Σιένα-Φλωρεντία-
Μιλάνο-Βερόνα-Βενετία
.


2 έως 11 Αυγούστου 2019

1η μέρα:  ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΑΤΡΑ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων μας στις 12:15 μ.μ. στην οδό Νέδοντος 79 (όπισθεν Notos Galleries) και άμεση αναχώρηση στις 12:30 μ.μ. για το λιμάνι της Πάτρας. Άφιξη, στο λιμάνι της Πάτρας στις 16:00, αστυνομικός και τελωνειακός έλεγχος. Επιβίβαση στο πλοίο. Αναχώρηση στις 18:00 μ.μ. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: MΠAPI - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ - ΝΑΠΟΛΗ.
Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Μπάρι στις 08:00 π.μ. (ώρα Ιταλίας), επιβίβαση στο πλοίο και άμεση αναχώρηση για το γραφικό χωριό Αλμπερομπέλλο. Μια πόλη χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, φημισμένο για τα λευκά σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, όπου η ιστορία του και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων, καθιστώντας το τοπίο μαγευτικό. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του και αγοράστε τοπικά προϊόντα από τους χαμογελαστούς κατοίκους της περιοχής. Συνεχίζουμε για την τραγουδισμένη Νάπολη (σύντομη περιήγηση). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ - ΠOMΠHΪA  - ΡΩΜΗ.
Πρωινό και αναχώρηση για Πομπηία. Ξενάγηση της Νεκρής πόλης, που σκέπασε με τη λάβα του ο Βεζούβιος το 79 μ.X. Μετά την επίσκεψη μας, αναχώρηση για την αιώνια πόλη την Ρώμη. Άφιξη στην Ρώμη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΡΩΜΗ.
Μετά το πρωινό, ξενάγηση της Αιώνιας Πόλης με την Βασιλική του Αγ. Πέτρου στο Βατικανό, την πλατεία του Καπιτωλίου, την πιάτσα Βενέτσια με το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, την αρχαία Ρωμαϊκή αγορά, το Κολοσσαίο, την πλατεία Δημοκρατίας και τη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΡΩΜΗ - ΣΙΕΝΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πόλη της Αναγέννησης, την Φλωρεντία με ενδιάμεση επίσκεψη στην γραφική Σιένα, με την πλατεία των 9, όπου διεξάγεται το περίφημο Πάλιο. Άφιξη στη πόλη των Μεδίκων και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

6η μέρα:  ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΜΙΛΑΝΟ.
Μετά το πρωινό, θα ξεναγηθούμε στην πόλη των Μεδίκων με το Ντουόμο, την πλατεία Ντέλλα Σινιορία, το Παλάτσο Βέκιο, το Πόντε Βέκιο και την Σάντα Κρότσε. Μετά  το πέρας της ξενάγησης, χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Αφού διανύσουμε σχεδόν όλη την λεωφόρο Σερινίσσιμα και το βιομηχανικό βορρά, φτάνουμε στο Μιλάνο. Άμεση ξενάγηση, όπου θα δούμε το επιβλητικό Ντουόμο με την πλατεία του, την ξακουστή Σκάλα του Μιλάνου, το κάστρο Φορτέτσα, την γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε 2, την οδό Μόντε Ναπολεόνε με τους οίκους Μόδας. Μετά την ξενάγηση, χρόνος ελεύθερος για φαγητό και ψώνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ - ΒΕΡΟΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ.
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Βερόνα. Άφιξη. Περιήγηση της πόλης των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα, όπου θα θαυμάσουμε τη Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια, το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την γαληνοτάτη Βενετία. Αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, περιοχή Μέστρε. Δείπνο & διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ.
Μετά το πρωινό, επίσκεψη και ξενάγηση της νησιώτικης Βενετίας, της Πόλης των Δόγηδων με την πλατεία του Αγ. Μάρκου και την ομώνυμη Βασιλική, τον Πύργο του Ωρολογίου, το Παλάτι των Δόγηδων και την γέφυρα των Στεναγμών, των Άγιο Γεώργιο των Ελλήνων κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο. Το βράδυ προτείνουμε προαιρετική μετάβαση στην πλατεία Αγίου Μάρκου, να απολαύσουμε το ποτό μας σ΄ ένα από τα φημισμένα καφέ της πλατείας. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ANKΟNA.
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνας.  Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνας, τελευταίος ιταλικός σταθμός, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση και άμεση αναχώρηση στις 13:30 μ.μ. για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

10η μέρα: ΠΑΤΡΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Άφιξη στην Πάτρα και επιστροφή στην Καλαμάτα, γεμάτοι νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ -  ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΑΝΚΟΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΜΠΑΡΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ.


ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ
€ 780 σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.
€ 940 σε μονόκλινο δωμάτιο.
€ 690 παιδικό 2-12 ετών
Επιβάρυνση δίκλινης εξωτερικής καμπίνας € 85

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝOΝΤΑΙ:
* Οι μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
* Εισιτήρια Πάτρα-Μπάρι και Ανκόνα-Πάτρα σε 4κλινες (ΑΒ4) εσωτερικές καμπίνες.
* Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων σε δίκλινα δωμάτια.
* Πρωινό (7) και ένα δείπνο καθημερινά (7), εκτός του πλοίου.
* Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.
* Τοπικοί ξεναγοί στην Πομπηία, Νάπολη, Ρώμη, Φλωρεντία, Βενετία, Μιλάνο.
* Λιμενικά τέλη, διόδια αυτοκινητοδρόμων, διόδια εισόδου πόλεων (Check point).
* Χάρτες, έντυπα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Είσοδοι μουσείων, Δημοτικοί φόροι πόλεων ανά διανυκτέρευση (Ρώμη €6 - Φλωρεντία €4,50 -  Βενετία €4,5 -Μιλάνο €5 και είναι πληρωτέοι στα ξενοδοχεία απευθείας ανά άτομο και διανυκτέρευση).
Οι Δημοτικοί φόροι είναι βασισμένοι σε σημερινές τιμές (02/05/19) και ενδέχεται να τροποποιηθούν χωρίς ειδοποίηση. Βαπορέτο Βενετίας €15, επιπλέον φαγητά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις-δραστηριότητες.