Άγιοι Τόποι, 6 μέρες

Τ Α Μ Α    Ζ Ω Η Σ

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ - ΙΣΡΑΗΛ,  6 μέρες  
Ακολουθώντας τα βήματα του Ιησού Χριστού,
των Προφητών & Αποστόλων στην Αγία Γη.

 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:
 
20-25 Ιουνίου 2019


Τέλ Αβίβ-Λύδδα: (Τάφος Αγ. Γεωργίου Τροπαιοφόρου).
Ιουδαία - Ιερουσαλήμ: Ναός Αναστάσεως - Πατριαρχείο - Πραιτόριο - Οδός Μαρτυρίου - Προβατική Κολυμβήθρα - Γεσθημανή - Τάφος Παναγίας - Τόπος της Προδοσίας - Βράχος της Αγωνίας - Μοναστήρι της Παναγίας της Σεϊδανάγιας, της Μεγάλης Παναγίας, του Τιμίου Προδρόμου, Τόπος Λιθοβολισμού του Αγ. Στεφάνου - Όρος των Ελαιών -

Αγ. Σιών (Μυστικός Δείπνος) - Πατριαρχική σχολή - Τάφος Δαυίδ - Οικία Ιωάννη.
Ιουδαία Βηθλεέμ:  Σπήλαιο Γεννήσεως - Σπήλαιο των σφαγιασθέντων νηπίων - Ιερά Μονή των Ποιμένων - Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (Σπήλαιο των Τριών Μάγων) - Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Γαλιλαία: Ναζαρέτ (Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) - Κανά -Τιβεριάδα - Όρος Θαβώρ - Όρος Μακαρισμών - Καπερναούμ - Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων - Λίμνη Γενισαρέτ - Ιορδάνης ποταμός.

Σαμάρεια: Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας - Άγιος Γεώργιος Χοτζεβά, στο φαράγγι Αινών,

Ιορδάνης ποταμός - Έρημος Ιουδαίας.
Ιεριχώ: Σαραντάριο Όρος, Μονή του προφήτη Ελισσαίου, Συκομωρέα Ζακχαίου, Μονή Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου,

Νεκρά Θάλασσα, Ναός Αγίας Φωτεινής - Σκήνωμα Νεομάρτυρα Αγ. Φιλουμένου - Φρέαρ Ιακώβ.

Α ε ρ ο π ο ρ ι κ ώ ς

1η ημέρα: Καλαμάτα - Αθήνα - πτήση προς Τελ Αβίβ - Λύδδα - Βηθλεέμ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 00:15 π.μ. στη Νέδοντος (όπισθεν Notos Galleries). Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Παράδοση αποσκευών. Έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Alitalia στις 06.20 π.μ. Άφιξη στις 08.20 π.μ. Διαδικασίες διαβατηρίων, αποσκευές και επιβίβαση στο πούλμαν. Πρώτο μας προσκύνημα θα είναι η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Ελαφρύ γεύμα, προσφορά του γραφείου μας. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, όπου θα δούμε το σημείο που φύτεψε το τρισύνθετο δένδρο ο Λώτ και απ΄αυτό φτιάχτηκε ο Τίμιος Σταύρος. Συνεχίζουμε με το Κατά Μόνας, όπου είναι ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Συνεχίζουμε για την Αγία Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον, στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ιερουσαλήμ - Πατριαρχείο - Βηθλεέμ:
Πρωινό και επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Μετά το πέρας της συνάντησης επίσκεψη στα Μοναστήρια εντός της παλιάς πόλης, Μοναστήρι της Παναγίας της Σεϊδανάγιας, της Μεγάλης Παναγίας. Συνεχίζουμε για τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου. Προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού. Συνεχίζουμε με προσκύνημα / ξενάγηση στην Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα, που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτόριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης. Από την Πύλη των Λεόντων, μετάβαση στη Γεσθημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και στον κήπο της Γεσθημανής. Θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Τέλος, μετάβαση  στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και στην κορυφή της Μικρής Γαλιλαίας, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνισή Του στους μαθητές μετά την Ανάσταση. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


3η ημέρα: Βηθλεέμ.

Πρωινό. Μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα οστά των σφαγιασθέντων νηπίων από τον Ηρώδη και το σπήλαιο του Γάλακτος. Συνεχίζουμε  για την Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Τέλος, αναχώρηση για την Βηθανία, όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδελφών του Λαζάρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βηθλεέμ - Τιβεριάδα - Γαλιλαία - Βηθλεέμ.
Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον» και το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως επίσκεψη στην πόλη της Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την Προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βηθλεέμ - Ιεριχώ - Ιορδάνης Ποταμός - Σαμάρεια - Βηθλεέμ.
Πρωινό και αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο τον Χοτζεβά στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος, που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 15€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου είναι η Συκομωρέα, που ανέβηκε ο Ζακχαίος, τη Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και την Νεκρά Θάλασσα. Τέλος, αναχωρούμε για την περιοχή της Σαμάρειας, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα (μετέπειτα Αγία Φωτεινή). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βηθλεέμ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - Πτήση επιστροφής - Αθήνα - Καλαμάτα.
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την αρχαία Ιόππη σημερινή Γιάφο και για το κοσμοπολίτικο Τελ Αβίβ. Περιήγηση της πόλης, χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το απόγευμα, αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα στις 19.55 μ.μ. Άφιξη στις 22.05 μ.μ. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για Καλαμάτα.


ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΗΜΕΡΟΜΗΝIA

Δίκλινο-Τρίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί 2-8 ετών

20-25 Ιουνίου

€ 740,00

€ 890,00

€ 590,00


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

*Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν Καλαμάτα - Ελ. Βενιζέλος - Καλαμάτα.
*Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις (πρωινή αναχώρηση & βραδινή επιστροφή) με την Alitalia Airlines.
*Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στη Βηθλεέμ με πρωινό σε μπουφέ (Σύνολο 5 νύκτες).
*Δείπνο καθημερινά εντός του ξενοδοχείου (Σύνολο 5).
*Πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές-μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
*Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
*Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
*Επίσημη ξεναγός στους Αγίους Τόπους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
*Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ.
*Ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος με τελεφερίκ.
* Μετάβαση στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου με ταξί.
*Ελαφρύ γεύμα την 1η μέρα στο Ισραήλ.
* Φιλοδωρήματα
*Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
*Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίου (60,00€ κατ’ άτομο) και γενικά οτιδήποτε στο πρόγραμμα αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.


Οι απευθείας πτήσεις μας με την Alitalia:
Αθήνα - Τέλ Αβίβ 06:20 π.μ. - 08:20 π.μ.

Τέλ Αβίβ - Αθήνα 19:55 μ.μ. - 22:05 μ.μ.