Βουλγαρία, 5 μέρες

Βουλγαρία, 5 μέρες

 

 

5 ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 Σαντάνσκι - Μονή Ρίλλας - Μπάνσκο -
Σόφια - Φιλιππούπολη - Θεσσαλονίκη


26-30 Οκτωβρίου 2017

 

 

Ηµέρα 1η: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΙΣΘΜΟΣ - ΣΥΝΟΡΑ (ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ) - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Νέδοντος, όπισθεν Notos Galleries στις 05:45 π.μ. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 06:00 π.μ. για Ελληνοβουλγαρικά σύνορα (αστυνομικός και τελωνιακός έλεγχος) μ΄ ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Μετά τη διέλευση των συνόρων, αναχώρηση για Σαντάνσκι. Άφιξη στο Σαντάνσκι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

Ηµέρα 2η : ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΜΠΑΝΣΚΟ - ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ - ΣΟΦΙΑ ( ξενάγηση ).
Μετά το πρωινό, γνωριμία με την λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΣΚΙ. Χτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΣΤΙΤΖΑ, έχει πάρει το όνομά της από το Βούλγαρο επαναστάτη ΓΙΑΝ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Θα δούμε το δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών, που είναι δίπλα σε ένα αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Κατόπιν θα επισκεφτούμε την πάντα ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης. Αμέσως μετά αναχώρηση για το φημισμένο τα τελευταία χρόνια για το χειμερινό τουρισμό, το Μπάνσκο. Το Μπάνσκο είναι μια πόλη 9.212 κατοίκων στο όρος Πιρίν της Βουλγαρίας, σε υψόμετρο 936 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Η πόλη είναι μεγάλος τουριστικός προορισμός ειδικότερα κατά την χειμερινή περίοδο λόγω του ομώνυμου χιονοδρομικού κέντρου, που διαθέτει άριστη οργάνωση με καλή ποιότητα χιονιού. Μετά από την διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ τζαζ στην πόλη, το Μπάνσκο απέκτησε διεθνές πολιτιστικό ενδιαφέρον. Επίσκεψη. Στην συνέχεια αναχώρηση για το μοναστήρι και ιστορικό μουσείο της ΡΙΛΛΑ. Θα δούμε το ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου, το παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, τον μεσαιωνικό πύργο του Χρέλιο και κυρίως το κομψοτέχνημα του Σταυρού του Ραφαήλ. Το μοναστήρι στεγάζει επίσης μια πλούσια συλλογή από ανεκτίμητα έγγραφα, χειρόγραφα και εικόνες, μια εθνογραφική συλλογή κοσμημάτων και χαλιών καθώς και βιβλιοθήκη με 16.000 βιβλία. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την ΣΟΦΙΑ. Εκεί, θα ξεναγηθούμε την Σόφια. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του ALEXANDER NEVSKI, τη Βυζαντινή εκκλησία της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑ, το ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, το Κοινοβούλιο, την Όπερα, το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Ηµέρα 3η : Σόφια (Ξενάγηση) - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΟΦΙΑ.
Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε το μνημείο με τις καμπάνες στο όρος Βίτοσα. Επίσκεψη. Στην συνέχεια αναχώρηση για την ιστορική ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (Πλόβντιβ). Η Φιλιππούπολη είναι πόλη της Βουλγαρίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Έχει πληθυσμό 376.785 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή της 15ης Σεπτεμβρίου του 2004 και είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, μετά την πρωτεύουσα Σόφια. Η πόλη είναι χτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Μαρίτσα (π. Έβρος) και συνδέεται με αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας (127 χιλιομέτρων) με τη Σόφια. Ο πληθυσμός της είναι κατεξοχήν Βουλγαρικός αλλά ζουν και μειονοτικοί πληθυσμοί Τσιγγάνων, Ελλήνων, Τούρκων, Εβραίων και Αρμενίων. Θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, όπως ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, ΤΟΥΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, το ΣΠΙΤΙ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ και την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης. Γεύμα προαιρετικά, επιστροφή αργά το απόγευμα στη ΣΟΦΙΑ. Δείπνο στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

Ηµέρα 4η : ΣΟΦΙΑ - ΣΥΝΟΡΑ ( ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ ) - ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ - ΣΕΡΡΕΣ ( ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ (Αστυνομικός και τελωνιακός έλεγχος). Μετά τον έλεγχο αναχώρηση και επίσκεψη, λόγω των εορταστικών ημερών της 28ης Οκτωβρίου, στα Οχυρά Ρούπελ. Στην συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή των Σερρών, Αι Γιάννη, όπου θα γευματίσουμε. Κατόπιν αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Θεσσαλονίκη. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, προαιρετική ομαδική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

Ηµέρα 5η : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (χρόνος ελεύθερος) - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετά το πρωινό, χρόνος ελεύθερος. Στην προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για Καλαμάτα μ΄ ενδιάμεσες στάσεις για καφέ φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα αργά το βράδυ, γεμάτοι νέες ταξιδιωτικές εντυπώσεις και εμπειρίες.

ΤΕΛΟΣ ΕΚ∆ΡΟΜΗΣ
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙ∆Ι


Τιµή κατ' άτοµο:
€ 250 σε δίκλινο ή τρίκλινο δωµάτιο.
€ 200 παιδί από 4 - 12 ετών σε τρίκλινο δωµάτιο µαζί µε τους γονείς
€ 310  σε µονόκλινο δωµάτιο.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Εκδροµές – περιηγήσεις µε πολυτελή υπερυψωµένα κλιµατιζόµενα πούλµαν.
- Μία διαν/ση στο Σαντάνσκι 4 αστέρων.
- ∆ύο διαν/σεις στη Σόφια 4 αστέρων.
- Μία διαν/ση στην Θεσσαλονίκη 3 αστέρων.
- Πρωινό καθηµερινά στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα ( 4 πρωινά).
- Ηµιδιατροφή στην Βουλγαρία.
- Ελληνόφωνας ξεναγός από τα σύνορα, σύµφωνα µε το πρόγραµµα.
- ΦΠΑ.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
- Έντυπα-χάρτες.

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Εισόδους µουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήµατα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό ή προτεινόµενο.

 

Address:Σόφια,Βουλγαρία
DirectionsAddress
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

    Now Trigilidas Travel mobile App

Contact us

Παρακαλώ συμπληρώστε τα.
Please fill in all απαιτουμενα πεδία.
captcha
Reload

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το