Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Βεργίνα-Νάουσα-Έδεσσα-Μέτσοβο

Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Βεργίνα-Νάουσα-Έδεσσα-Μέτσοβο

 


 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αμφίπολη - Μονή Εικοσιφοινίσσης -
Καβάλα -
Πάτερ Παίσιος - Βεργίνα - Βέροια -
Νάουσα -Έδεσσα - Μονή Σουμελά-
Μουσείο Παλαιοντολογίας Μηλιάς-Μέτσοβο.


2 - 5 Νοεμβρίου 2017


1η μέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Νέδοντος (όπισθεν Notos Galleries) στις 06:45 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 07:00 π.μ. για Θεσσαλονίκη, μέσω Ισθμού με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΑΜΦΙΠΟΛΗ - ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ.
Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της πόλης, το Λευκό Πύργο, τον Άγιο Δημήτριο πολιούχο της πόλης, με τις κατακόμβες, τη Ροτόντα, το Επταπύργιο κ.α. Κατόπιν, αναχώρηση για Αμφίπολη, επίσκεψη στο μουσείο. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε και θα επισκεφθούμε τη Μονή Εικοσιφοινίσσης, που φημίζεται για τα σημαντικά κειμήλια και χειρόγραφα, κτισμένη στο Παγγαίο όρος. Συνεχίζουμε για Καβάλα, περιήγηση της πόλης, στάση, χρόνος ελεύθερος. Κατόπιν, αναχώρηση για τη νύμφη του Θερμαϊκού, τη Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος ή προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ (ΤΑΦΟΣ ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΥ) - ΒΕΡΓΙΝΑ - ΒΕΡΟΙΑ - ΝΑΟΥΣΑ - ΕΔΕΣΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή. Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα Λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής. Στη Μονή υπάρχει και ο τάφος του Γέροντα Παϊσίου. Οι μοναχές της Ιεράς Μονής Σουρωτής, είχαν πνευματικό καθοδηγητή τους τον μακαριστό Γέροντα Παΐσιο. Εδώ, στις 12 Ιουλίου 1994 ο Γέροντας εκοιμήθη εν Κυρίω κι ετάφη δίπλα στο ναό του Αγίου Αρσενίου. Επίσκεψη - προσκύνημα. Κατόπιν αναχώρηση για την φημισμένη Βεργίνα. Επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Συνεχίζουμε για τη πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας, τη Βέροια. Θα επισκεφτούμε το βήμα του Αποστόλου, την περιοχή Ελιά κ.α. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Ν. Ημαθίας, την Νάουσα και την όμορφη περιοχή του Αγίου Νικολάου. Κατόπιν, θα επισκεφτούμε την ξακουστή Έδεσσα με τους καταρράκτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ διασκέδαση σε κέντρο με τοπικό χρώμα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΟΝΗ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΠΑΛΑΙΟΛΟΝΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για το ορεινό χωριό Καστανιά, που βρίσκεται στις πλαγιές του Βερμίου. Εκεί, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά (Επίσκεψη-Προσκύνημα). Συνεχίζουμε για το μουσείο παλαιοντολογίας στη Μηλιά Γρεβενών. Εκεί, θα θαυμάσουμε τα γιγάντια απολιθωμένα οστά του πρόγονου του ελέφαντα κ.α. Στην συνέχεια αναχώρηση για το στολίδι της Πίνδου αλλά και το χωριό των ευεργετών της πατρίδας μας, το Μέτσοβο. Στάση, επίσκεψη στο μουσείο Αβέρωφ-Τοσίτσα, θα περπατήσουμε στα καλντερίμια και στην πλατεία του χωριού κ.α. Κατόπιν αναχώρηση για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες. Κατά την διαδρομή μας σχεδιάστε νέα μελλοντικά ταξίδια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.


ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Κ Α Λ Ο   Τ Α Ξ Ι Δ Ι

Τιμή συμμετοχής:
€ 190 το άτομο σε δίκλινο - τρίκλινο δωμάτιο.
€ 225 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:
• Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.
• Δύο (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* στη Θεσσαλονίκη σε δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια.
• Πρωινό μπουφέ.
• Ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη.
• Ξενάγηση στη Βεργίνα.
• Ξενάγηση στο μουσείο της Αμφίπολης
• Διόδια.
• Αρχηγός - σύνοδος του γραφείου μας.
• Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Χάρτες-Έντυπα.
• Εμπειρία του γραφείου μας.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά, ποτά, αχθοφορικά κ.α.

 

Address:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΕΛΛΑΔΑ
DirectionsAddress
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

    Now Trigilidas Travel mobile App

Contact us

Παρακαλώ συμπληρώστε τα.
Please fill in all απαιτουμενα πεδία.
captcha
Reload

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το