Καστορία-Νυμφαίο-Φλώρινα-Μέτσοβο

Καστορία-Νυμφαίο-Φλώρινα-Μέτσοβο

 

 

4-μέρες

Καστοριά 
Μικρή & Μεγάλη Πρέσπα -
Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπαίας (Πόζαρ)
Νυμφαίο
(Αρκτούρος) - Φλώρινα -
Μέτσοβο - Ιωάννινα.26-29 Οκτώβρη 2017
 


1η μέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Νέδοντος (όπισθεν Notos Galleries) στις 06:45, επιβίβαση το πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την Καστοριά μέσω γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και Μετσόβου με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Καστοριά, το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΝΥΜΦΑΙΟ (ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ) - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΦΛΩΡΙΝΑ - KΑΣΤΟΡΙΑ.
Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση. Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στους φυσιολάτρες και του ζωόφιλους. Πρώτη μας στάση στο ΝΥΜΦΑΙΟ, το Κέντρο Ενημέρωσης για την ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑΣ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» μέσα σε δάση οξιάς και σε έκταση 100 στρεμμάτων, όπου φιλοξενούνται οι αρκούδες. Επίσκεψη (προαιρετικά). Εμπειρία μοναδική. Παραμονή στο Νυμφαίο ν' απολαύσουμε το ποτό μας σ' ένα μαγικό τοπίο, που θεωρείται πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης. Κατόπιν, αναχώρηση για τα Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπαίας (Πόζαρ). Χρόνος ελεύθερος ν'απολαύσετε το μπάνιο σας σε μία από τις πισίνες, αλλά και να γευματίσετε σε μία από τις ταβέρνες της περιοχής. Συνεχίζουμε για την Φλώρινα. Εκεί, θα περιηγηθούμε στην όμορφη ΦΛΩΡΙΝΑ. Στην συνέχεια επιστροφή στην Καστοριά, χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΜΙΚΡΗ & ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ.
Μετά το πρωινό, επίσκεψη στην όμορφη πόλη της Καστοριάς, η οποία συμμετείχε ενεργά στην Επανάσταση του 1821 και αργότερα στο Μακεδονικό Αγώνα. Σήμερα, παρά την εκτεταμένη καταστροφή εξαιτίας της αλόγιστης ανοικοδόμησης, διατηρούνται ακόμη αρκετά αρχοντικά και εκκλησίες. Επίσκεψη στο Μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισας, που βρίσκεται έξω από την πόλη, στις όχθες της λίμνης. Επίσης, θα επισκεφθούμε το Δισπηλιό, όπου θα δούμε τον χώρο και το μουσείο με τα ευρήματα του Λιμναίου Οικισμού. Αναχώρηση για τις Πρέσπες, τα «υγρά σύνορα» της Ελλάδος. Επίσκεψη στο ξακουστό χωριό του Αγίου Γερμανού, που βρίσκεται στα ανατολικά της Μεγάλης Πρέσπας. Θα δούμε επίσης την Μικρή Πρέσπα, το νησάκι του Αγ. Αχιλλείου, τους Ψαράδες, τη Μεγάλη Πρέσπα (με βάρκες θα γίνει προαιρετικά ο μικρός ή μεγάλος γύρος της λίμνης). Στάση για ξεκούραση και φαγητό. Επιστροφή στην Καστοριά, χρόνος ελεύθερος για να ψωνίσουμε τοπικά προϊόντα, γούνες, δερμάτινα κ.α. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα ιστορικά Ιωάννινα. Χρόνος ελεύθερος να περιηγηθούμε στην λίμνη Παμβώτιδα και στο νησάκι της. Στην συνέχεια αναχώρηση για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες σχεδιάζοντας νέα μελλοντικά ταξίδια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ
Κ Α Λ Ο   Τ Α Ξ Ι Δ Ι

 

Τιμή συμμετοχής:
€ 195 το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.
€ 240 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:
- Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.
- Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 αστέρων (στην Καστοριά) σε δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια.
- Πρωινό καθημερινά ( σύνολο 3).
- Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Οίκο - ξεναγός στις Πρέσπες.
- Διόδια γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.
- Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
- Χάρτες - Έντυπα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά, οι βάρκες για τον γύρο της Πρέσπας, αχθοφορικά, ποτά, προαιρετικές διασκεδάσεις κ.α.

 

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

    Now Trigilidas Travel mobile App

Contact us

Παρακαλώ συμπληρώστε τα.
Please fill in all απαιτουμενα πεδία.
captcha
Reload

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το