Άγιοι Τόποι - Τάμα Ζωής

Άγιοι Τόποι - Τάμα Ζωής5 ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Άγιοι Τόποι

- Τάμα Ζωής -


Ιερουσαλήμ Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός - Τιβεριάδα - Γαλιλαία - Βηθλεέμ - Κήπος της Γεσθημανής.


26 - 30 Οκτωβρίου 2017


1η ημέρα: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 Αθήνα - πτήση προς Τελ Αβίβ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 02:45 π.μ. στη Νέδοντος (όπισθεν Notos Galleries) και στις 03:00 π.μ. άμεση αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Έλεγχος εισιτηρίων, αστυνομικός και τελωνιακός έλεγχος και πτήση με την El Al στις 10:15π.μ. για το Τελ Αβίβ, άφιξη στις 12:00π.μ. τοπική ώρα. Μετά από τις τυπικές διαδικασίες ελέγχου, επιβίβαση στο τοπικό πούλμαν και μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου θα προσκυνήσουμε Τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, Μη μου Άπτου και άλλα προσκυνήματα, που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Mμετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και στην κορυφή της Μικρής Γαλιλαίας, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνισή Του στους μαθητές μετά την Ανάσταση. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 - Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός.
Πρωινό. Αναχώρηση για την Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος, που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Αναχωρούμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 Τιβεριάδα - Γαλιλαία.
Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον» και το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική Προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, Ιερουσαλήμ - Γεθσημανή - Βηθλεέμ
Εκκλησιασμός στον Ναό της Αναστάσεως, προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας και στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Ολοκληρώνουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, όπου και οι τάφοι των Ποιμένων. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 Ιερουσαλήμ - πτήση επιστροφής
Πρωινό. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για τον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον, στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας για ένα τελευταίο προσκύνημα. Μετάβαση στο Πατριαρχείο, όπου θα μας δεχθεί Α.Θ.Μ., ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Στις 13.30 η ώρα, αναχώρηση για το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ. Κατά την διαδρομή μας θα μεταβούμε στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος. Άφιξη στο αεροδρόμιο, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 18:00μ.μ., άφιξη στην Αθήνα στις 21:20μ.μ. Τυπικός τελωνιακός και αστυνομικός έλεγχος, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για Καλαμάτα, γεμάτη ευλογία και έτοιμοι ν΄ αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις της ζωής.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Τιμή Συμμετοχής το άτομο:
Δίκλινο: € 750
Μονόκλινο: € 850

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι +€10 ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ (υποχρεωτικά).

 

Κρατήσεις με προκαταβολή €200 το άτομο ΜΈΧΡΙ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
( ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ )
** ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ** ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ***

 


Περιλαμβάνονται:

 Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την El Al .
 Φόροι αεροδρομίου.
 Η μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο κλιματιζόμενο πούλμαν Καλαμάτα - Ελευθ. Βενιζέλος - Καλαμάτα.
 Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House) στο Χωριό των Ποιμένων.
 Μεταφορές με καινούργια, κλιματιζόμενα πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 Ημιδιατροφή καθημερινά.
 Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
 Έμπειρος αρχηγός - Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 ΦΠΑ.
 Περιλαμβάνεται μία χειραποσκευή των 8 κιλών και μία αποσκευή 23 κιλών έκαστος.

Δεν περιλαμβάνονται: Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

Σημειώσεις:
Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €17.
Προαιρετική Προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 

Address:ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,ΙΣΡΑΗΛ
DirectionsAddress
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

    Now Trigilidas Travel mobile App

Contact us

Παρακαλώ συμπληρώστε τα.
Please fill in all απαιτουμενα πεδία.
captcha
Reload

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το