Κύπρος, 5 μέρες στο νησί της Αφροδίτης

Κύπρος, 5 μέρες στο νησί της Αφροδίτης

 

   5 μέρες στο Νησί της Αφροδίτης,

την Μαγευτική Κύπρο.

με απευθείας πτήση Καλαμάτα-Λάρνακα
με την Cobalt airlines


ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ μόνο €460!

Aναχώρηση:
  24-28 Αυγούστου.


Λάρνακα - Εκκλησία Αγ. Λαζάρου - Λεμεσός - Λευκωσία - Πάφος - Αρχαιολογικός χώρος Κουρίου -
Πέτρα Ρωμιού - Μονή Αγ.Νεοφύτου -
Αγία Νάπα
Κατεχόμενη Κύπρος (Κατεχόμενη Λευκωσία - Αββαείο Μπέλαμπαις - Κερύνεια - Οροσειρά Πενταδάκτυλου Αμμόχωστος - Ghost Town)

 "Ονειρευτείτε έναν προορισμό εκτός Ελλάδος, όπου ταξιδεύετε χωρίς διαβατήριο, ακούτε και μιλάτε τη γλώσσα σας,
τα ξενοδοχεία έχουν πραγματικά standard, οι παραλίες είναι πραγματικά οργανωμένες, η θάλασσα καταγάλανη

και η ιστορία του τόπου πλούσια και με πολλά αξιοθέατα. Ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις και ποικιλία, που προσφέρει ευχάριστες διακοπές για όλες τις ηλικίες. Διακοπές που θα μείνουν σίγουρα χαραγμένες στη μνήμη σας για πάντα."

1η μέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας. Αναχώρηση.  Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, επιβίβαση στο λεωφορείο και επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου. Ο μεγαλοπρεπής ναός χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Λέοντα Στ' τον σοφό, τον 9ο αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Επόμενος σταθμός η πόλη της Λεμεσού. Θα επισκεφθούμε τον Τάφο του αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεωργίου Γρίβα-Διγενή και το κρησφύγετο του απ΄όπου οργάνωνε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου την περίοδο 55-59. Ακολούθως, θα κάνουμε στάση στην επιβλητική μαρίνα της Λεμεσού για βόλτα και χαλάρωση. Επίσκεψη στην παλιά πόλη, χρόνος ελέυθερος. Μετά τη επίσκεψη μας θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΤΥΜΒΟΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΩΝΑ - ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ - ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΔΥΚ - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ.                                                     
Πρόγευμα. Επίσκεψη  στον "Τύμβο της Μακεδονίτισσας", όπου βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, Κύπριοι και Ελλαδίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. Περνώντας τα Ενετικά τείχη,  φθάνουμε στο κατοχικό οδόφραγμα του Λήδρα Παλλάς για ολιγόλεπτη στάση. Ακολούθως, θα τύχουμε  ξενάγησης  στα Φυλακισμένα Μνήματα, στο Μουσείο Αγώνα με υλικό του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, την Ιερά Αρχιεπικοπη και τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου. Συνεχίζοντας, θα επισκεφθούμε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην Μαλούντα για περιήγηση στο Μουσείο, που ειναι συνυφασμένο με την γενναιότητα των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών για υπεράσπιση των Άγιων Χωμάτων της μαρτυρικής Κύπρου. Τέλος, θα καταλήξουμε στην παλιά πόλη και την Λαική Γειτονιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα περάσουμε στην Κατεχόμενη Λευκωσία στην περιοχή, όπου βρίσκεται το παζάρι και τα παλιά χάνια της πόλης (απαραίτητη η κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση με τοπικό Κυπριακό χρώμα. Διανυκτέρευση.

3μέρα : ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΑΤΕΧΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ (ΑΒΒΑΕΙΟ ΜΠΕΛΑΜΠΑΙΣ - ΚΕΡΥΝΕΙΑ - ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ - ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ - GΗOST TOWN - ΛΕΥΚΩΣΙΑ.
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές σας στην Λευκωσία ή σήμερα θα έχετε μια ολοήμερη εκδρομή για να επισκεφθείτε την κατεχόμενη Κύπρο, ξεκινώντας από το Αββαείο του Μπέλαμπαις. Συνεχίζουμε για την Κερύνεια. Η Κερύνεια (Τουρκικά: Girne) είναι παραθαλάσσια πόλη της Κύπρου, που βρίσκεται περί το μέσον της βόρειας ακτής της. Αποτελεί πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, που εκτείνεται από το ακρωτήριο Κορμακίτη μέχρι τη λεγόμενη των "Αχαιών ακτή", περιλαμβάνοντας και το μεγαλύτερο μέρος της οροσειράς του Πενταδάκτυλου. Το μεσημέρι αναχώρηση απο την Κερύνεια με κατεύθυνση την Αμμόχωστο. Η Αμμόχωστος (λατινικά: Famagusta, τούρκικα: Gazimağusa), βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, στον κόλπο που φέρει και το όνομά της. Η αρχαία Αμμόχωστος έφερε το όνομα Σαλαμίνα. Αργότερα μετονομάστηκε σε Αρσινόη και Κωνστάντια. Οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι της εκδιώχθηκαν το 1974 από τον τουρκικό στρατό. Θα δούμε την πόλη φάντασμα Ghost town ή οποία είναι στρατιωτική και μη κατοικήσιμη περιοχή απο την τουρκική εισβολή του 1974. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Λευκωσία. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ  ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ - ΔΕΡΥΝΕΙΑ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ.
Μετά το πρόγευμα, θα ξεκινήσουμε για το ανδρικό Μοναστήρι Σταυροβουνίου στην κορυφή βραχώδους λόφου, σε υψόμετρο 750 μέτρων κοντά στα χωριά Κόρνος και Πυργά. Η ίδρυση της Μονής ανάγεται στο 327, όταν η Αγία Ελένη επέστρεφε από τους Αγίους Τόπους, μετά το πέρας των εργασιών της Α’ Οικουμενικής Συνόδου. Εκεί, έκτισε τη μονή αφήνοντας ως κειμήλιο κομμάτι από το τίμιο ξύλο του Σταυρού του Κυρίου. Συνεχίζοντας φθάνουμε στο κοσμοπολίτικο θέρετρο Αγία Νάπα για πεζή βόλτα στο λιμανάκι. Περιήγηση  στο Μουσείο ΘΑΛΑΣΣΑ,  το οποίο παρουσιάζει τον ρόλο και τη σημασία της θάλασσας στην Ιστορία της Μεγαλονήσου από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα και στο Μοναστήρι της Αγίας Νάπας του 15ου αιώνα. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και ο Έλληνας νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης, ο οποίος έκθαμβος από την ομορφιά που αντίκρισε, ύμνησε το Μοναστήρι γράφοντας το ποίημα «Αγιάναπα Β΄», το οποίο βρίσκεται στην ποιητική του συλλογή «Ημερολόγιο Καταστρώματος Γ’». Καταλήγουμε στην Δερύνεια, απ΄όπου θα αντικρύσουμε από απόσταση αναπνοής την κατεχόμενη βουβή πόλη της Αμμοχώστου κοντά στο σημείο, που δολοφονήθηκαν από τους Γκρίζους Λύκους το 1996 οι σύγχρονοι μάρτυρες Ισαάκ Ισαάκ και  Σολωμός Σολωμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυχτέρευση.

5η  μέρα: ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟΣ ΚΟΥΡΙΟΥ - ΠΕΤΡΑ ΡΩΜΙΟΥ - ΠΑΦΟΣ - ΜΟΝΗ ΑΓ.ΝΕΟΦΥΤΟΥ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΠΤΗΣΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΡΟΣ  ΑΘΗΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Πρόγευμα. Αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο Κουρίου έξω από τη Λεμεσό, προς την διαδρομή προς Πάφο. Περνώντας από τις Αγγλικές βάσεις, θα σταματήσουμε για  φωτογραφίες στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά τη μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, η θεά της ομορφιάς και του Έρωτα, η Αφροδίτη. Φθάνοντας στην Πάφο, θα επισκεφτούμε την κατακόμβη της Αγίας Σολομονής στην Κάτω Πάφο, γνωστό ως το παρεκκλήσι των Επτά Κοιμωμένων, που αποτελούσε προσκύνημα για κάθε Χριστιανό του Μεσαίωνα και τη στήλη, όπου ο Απόστολος Παύλος μαστιγώθηκε με τις 40 παρά μία φορές, κατά την διάδοση του Χριστιανισμού. Σταθμός στο πανέμορφο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της για χαλάρωση. Η εξόρμηση μας συνεχίζεται με προσκύνημα στην Μονή Αγίου Νεοφύτου. Εκεί, θα δούμε την Εγκλείστρια, σκαμμένη μέσα στον βράχο από τον ίδιο τον Άγιο, με σπάνιες βυζαντινές εικόνες του 12ου αιώνα. Ακολουθεί περιήγηση στο Μουσείο του ήρωα-ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη στην πατρική οικία του στην Τσάδα. Επιβίβαση στο λεωφορείο για το αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήση προς την Αθήνα. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για Καλαμάτα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Οι πτήσεις μας με την Cobalt airlines :
24/8 Καλαμάτα - Λάρνακα
αναχώρηση 14:30 Άφιξη 16:30.
28/8 Λάρνακα - Αθήνα      
αναχώρηση 18:00 Άφιξη 20:00.


Τιμή ανά άτομο :
Δίκλινο       € 460,00.

Τρίκλινο      € 450,00.
Μονόκλινο € 580,00.

Περιλαμβάνονται:
*Αεροπορικό εισιτήριο Καλαμάτα-Λάρνακα και Λάρνακα-Αθήνα, συμπεριλαμβανομένων μία βαλίτσα 20 κιλών και μία χειραποσκευή 10 κιλών.
*Φόροι αεροδρομίων.
*Mεταφορικά και περιηγήσεις, βάσει του προγράμματος.
*Η μεταφορά Ελ. Βενιζέλος-Καλαμάτα με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
*Διαμονή για τέσσερα (4)  βράδια στο ξενοδοχείο 3* superior Altius Boutique Hotel με πρωινό στη Λευκωσία.
*Έμπειρος αρχηγός - συνοδός,
*Φ.Π.Α. 

Δεν περιλαμβάνονται: 
Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα, φαγητά, ποτά και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Η σειρά εκτέλεσης των διαδρομών ενδέχεται να τροποποιηθεί  χωρίς  όμως να παραλειφθεί οτιδήποτε από το πρόγραμμα.

Address:Λευκωσία
DirectionsAddress

Πολυμέσα

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

    Now Trigilidas Travel mobile App

Contact us

Παρακαλώ συμπληρώστε τα.
Please fill in all απαιτουμενα πεδία.
captcha
Reload

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το