Πανόραμα Δαλματικών Ακτών

Πανόραμα Δαλματικών Ακτών10 ΜΕΡΕΣ 


ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ


ΣΚΟΠΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ -
ΒΟΣΝΙΑ & ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ -
MAYΡΟΒΟYNIO - ΑΛΒΑΝΙΑ.

Αναχωρήσεις:
 4-13 Αυγούστου, 20-29 Αυγούστου.


Σκόπια * Βελιγράδι * Ζάγκρεμπ * Λίμνη Μπλέντ * Λιουμπλιάνα * Σπήλαια Ποστόινα * Ριέκα * Οπατίγια
* Λίμνες Πλίτβιτσε *
Ζαντάρ* Τρογκίρ * Σπλίτ * Ντουμπρόβνικ * Μαυροβούνιο * Κότορ *

Μπούτβα * Άγιος Στέφανος * Δυρράχιο * Τίρανα

1η ημέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ-ΣΚΟΠΙΑ Χλμ.930
Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Νέδοντος (πίσω από Notos Galleries) στις 05:45, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση στις 06:00 για τα Σκόπια μέσω Τρίπολης, Κόρινθου, Αττικής οδού με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, φαγητό, καφέ. Άφιξη στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, διατυπώσεις και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της FYROM, τα Σκόπια. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια μας στο ξενοδοχείο μας στα Σκόπια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΣΚΟΠΙΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ χλμ. 440.
Μετά το πρωινό μας, ξενάγηση στα Σκόπια. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε την γέφυρα στον ποταμό Αξιό (Βαρδάρη), που διατρέχει την πόλη, το ονομαστό κάστρο Καλέ και το σπίτι της ρωμαιοκαθολικής μοναχής, Μητέρας Τερέζας, (γεννημένη το 1910, στα Σκόπια). Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης με τα ονομαστά Χάνια. Αναχώρηση για το Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας μέσω Νίς, άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΖΑΓΚΡΕΜΠ χλμ. 400.
Μετά το πρόγευμα θα ξεναγηθούμε πανοραμικά στο Βελιγράδι. Θα δούμε την πλατεία της Δημοκρατίας, την Όπερα, το Δημαρχείο, την Βουλή της Χώρας, τον Πύργο Νέμποσα, που φυλακίστηκε και πέθανε ο Ρήγας Φεραίος, το άγαλμα του Νικητή και το πολεμικό μουσείο. Μετά την ξενάγηση, άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση του κοσμοπολίτικου Ζάγκρεμπ. Θα δούμε την λεωφόρο Κυρίλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγ. Μάρκου με το Θυρεό της Χώρας και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός καθεδρικός Ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Τέλος, θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ-ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ χλμ 260.
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη λίμνη Μπλεντ. Η διαδρομή και το γοητευτικό τοπίο βόρεια της Λιουμπλιάνα θα μας οδηγήσει σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με κωνοφόρα δάση. Η μικρή πόλη Μπλέντ, πνιγμένη κυριολεκτικά στο πράσινο, το νησάκι με την παλιά μπαρόκ εκκλησία και η λίμνη Μπλέντ, θα μας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Κατόπιν, αναχωρούμε για την Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Με την άφιξη, περιήγηση στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, μια πόλη με χιλιόχρονη ιστορία και κέντρο της βιομηχανικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Πήρε το όνομα της από τον ποταμό Λιουμπλιάνιτσα, και σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες, όταν ο Ιάσων και οι Αργοναύτες του, έβγαλαν ένα χειμώνα εκεί, μαζί με το χρυσόμαλλο δέρας, που είχαν αρπάξει από τη Μαύρη Θάλασσα και μεταφέρει με την Αργώ, μέσω των ποταμών Δούναβη, του Σάβα και του Λιουμπλιάνιτσα. Στην αρχοντική Λιουμπλιάνα, θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, και περνώντας από την τριπλή γέφυρα Tromostovje, θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, την πλατεία Πρέσερν, την γέφυρα του Δράκου και φυσικά την ανοιχτή αγορά του Πλέσνικ. το παλαιό Δημαρχείο, που δεσπόζουν την πόλη κ.α. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ-ΡΙΕΚΑ-ΟΠΑΤΙΓΙΑ χλμ. 140
Πρωινό και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστοινα, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι και με τα πόδια διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Στην συνέχεια, αναχωρούμε για την πόλη της Ριέκας, σύντομη περιήγηση και τέλος θα καταλήξουμε στην γραφική Οπατίγια, υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα : ΟΠΑΤΙΓΙΑ-ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ-ΖΑΝΤΑΡ-ΣΠΛΙΤ χλμ.480.
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ωραιότερη περιοχή της Κροατίας, τις λίμνες Πλίτβιτσε, ένα μνημείο της φύσης που η Unesco το ανακήρυξε μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς. Θα περιηγηθούμε στο Εθνικό πάρκο σε ένα φανταστικό τοπίο, όπου με το πλοιάριο και τα πόδια θα δούμε τις λίμνες που ενώνονται μεταξύ τους και δημιουργούν 92 καταρράκτες σε μια μεγάλη έκταση στην περιοχή των Δολομιτών. Αναχώρηση για το Σπλίτ, όπου κατά την διαδρομή μας, θα περάσουμε από την παραλιακή πόλη της Κροατίας, την πόλη Ζαντάρ. Είναι μια τουριστική πόλη και τα σημαντικά της αξιοθέατα είναι ο οκτάγωνος πυργωτός ναός του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Αναστασίας (9ος-12ος αι.) σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, καθώς και η Ρωμαϊκή αγορά, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ, που ιδρύθηκε το 1396, σε μέρος μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Τέλος, αναχώρηση για να θα καταλήξουμε στην πόλη του Σπλίτ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΣΠΛΙΤ-ΤΡΟΓΚΙΡ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΝΕΟΥΜ) χλμ. 220.
Πρωινό και ξενάγηση στο δεύτερο σημαντικό λιμάνι της Κροατίας το Σπλίτ. Ένα πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο. Εδώ, θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη, που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Είναι μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στον πανέμορφο πεζόδρομο της πόλης. Στην συνέχεια αναχώρηση για να επισκεφτούμε την γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Τέλος, θα αναχωρήσουμε για το Ντουμπρόβνικ (Νεούμ). Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Νεούμ ( 60 χλμ από την πόλη του Ντουμπρόβνικ). Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΝΕΟΥΜ)-Ξενάγηση πόλης (κρουαζιέρα στο νησί της Αγάπης ή Νησί Λοκρούμ) ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΝΕΟΥΜ). Χλμ 130.
Πρωινό και εν συνεχεία αναχώρηση για την περιήγηση της πόλης με την παλιά ονομασία «Ραγκούσα» βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι. Θα δούμε τα ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, το παλάτι του Βασιλιά, το Σπόνζα του 16ου αιώνα χτισμένο από ξακουστούς τεχνίτες, τις όμορφες εκκλησίες, όπως του Αγ. Βλάσιου - προστάτη της πόλης - με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, καθώς Μοναστηριακά συμπλέγματα, όπως το Φραγκισκανικό Μοναστήρι του 14ου αιώνα και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Για το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουμε κρουαζιέρα στο νησί της Αγάπης ή νησί Λοκρούμ διάρκειας 3 ωρών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Νεούμ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΝΕΟΥΜ)-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (ΚΟΤΟΡ-ΜΠΟΥΤΒΑ-ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ /SVETI STEFAN) - ΤΙΡΑΝΑ-ΔΥΡΡΑΧΙΟ χλμ. 300.
Πρωινό και σήμερα θα κατευθυνθούμε προς τις εκπληκτικές ακτές του Μαυροβουνίου, στο Κότορ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο και θα περάσουμε απέναντι από το Μπόκα Κοτόρσκα, που είναι το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ομορφότερο φυσικό φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χλμ., που ξεκινά από τη θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε την Μπούτβα, (που σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα), την παλαιότερη μεσαιωνική και ανακαινισμένη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου. Η ονομασία της πόλης προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη Βούς. Σύμφωνα με την μυθολογία η πόλη ιδρύθηκε από τον Κάδμο, τον πρώτο Βασιλιά της Θήβας. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτες και αγορές για να απολαύσουμε την πανέμορφη πόλη. Επόμενη στάση στην περιοχή, όπου βρίσκεται το νησάκι του Αγίου Στεφάνου (Sveti Stefan), κατοικία πολλών πλουσίων και καλλιτεχνών, για να το φωτογραφίσουμε πανοραμικά. Τέλος, μέσω συνόρων Murigan Skodra, Μπαρ πραγματοποιώντας ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση φθάνουμε στα Τίρανα. Με την άφιξη, θα περιηγηθούμε στην πόλη. Θα δούμε την Παλιά Όπερα, το Εθνικό Μουσείο, την Μεγάλη και τη Μικρή Βουλή, το Πανεπιστήμιο, το Μαυσωλείο κ.α. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΤΙΡΑΝΑ-ΔΥΡΡΑΧΙΟ-ΠΑΤΡΑ–ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ χλμ 780.
Πρωινό και αναχώρηση για το Δυρράχιο (αρχαία Επίδαμνος), που ιδρύθηκε το 627 π.Χ από Έλληνες αποικιστές της Κορίνθου και της Κέρκυρας. Σήμερα αποτελεί το μοναδικό λιμάνι της Αλβανίας και την πόλη, που αποπνέει ευρωπαϊκό άνεμο. Κατόπιν, θα αναχωρήσουμε για Καλαμάτα, μέσω Πάτρας. Άφιξη στο τελικό προορισμό μας, την Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις με τις καλύτερες αναμνήσεις & εντυπώσεις, αργά το βράδυ.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

 

Τιμή συμμετοχής: 
€ 640,00  το άτομο σε δίκλινο - τρίκλινο δωμάτιο.

€ 880,00  το άτομο σε μονόκλινο.
€ 540,00 Παιδιά από 2 έως 12 ετών μαζί με τους γονείς σε τρίκλινο.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
•    Η μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν.
•    Εννέα (9) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία  4αστέρων (1-Σκόπια, 1-Βελιγράδι, 1-Ζάγκρεμπ, 1-Λιουμπλιάνα, 1-Οπατίγια, 1-Σπλίτ, 2-Ντουμπρόβνικ (περιοχή Νεούμ), 1-Τίρανα).
•    Πρωινά (9) και ένα δείπνο (9) καθημερινά.
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
•    Ελληνόφωνος ξεναγός σ΄όλη την διάρκεια της εκδρομής.
•    Έμπειρο, αρχηγό του γραφείου μας.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Προγράμματα - έντυπα - χάρτες.
•    Εισιτήρια πλοίου Καμενάρι-Λεπετάνε.
•    Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
•    Είσοδος στα Σπήλαια Ποστόινα.
•    Φόροι Περιβάλλοντος.
•    Οι απαιτούμενοι φόροι τουριστικοί (δημοτικοί)
•    Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, επιπλέον φαγητά και τα ποτά στα γεύματα, Είσοδοι πόλεων Check point όπου χρειάζεται, θεάματα, τοπικές κρουαζιέρες και γενικά ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Address:Ντουμπρόβνικ,Κροατία
DirectionsAddress

Πολυμέσα

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

    Now Trigilidas Travel mobile App

Contact us

Παρακαλώ συμπληρώστε τα.
Please fill in all απαιτουμενα πεδία.
captcha
Reload

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το