Βουλγαρία-Ρουμανία, 11 μέρες

Βουλγαρία-Ρουμανία, 11 μέρες


 

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ


Μονή Ρίλλας-Σόφια-Βουκουρέστι-Σιναία (Καρπάθια)-
Κρουαζιέρα Δέλτα Δούναβη-Ανάκτορο Πέλες-
Μπραίλα-Πύργος Κόμη Δράκουλα-
Ιάσιο-Γκούρα Χομορουλούι-
Χρωματισμένα Μοναστήρια -
Σαντάνσκι.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
15-25 Σεπτέμβρη.

1η μέρα: Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Νέδοντος (πίσω από Notos Galleries) και άμεση αναχώρηση από την Καλαμάτα. Κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, φθάνουμε αργά το απόγευμα στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, την νύφη του Βορρά. Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσουμε τις ομορφιές της Πόλης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Θεσσαλονίκη - Μονή Ρίλλας - Σόφια.
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη για σύνορα Προμαχωνα. Κάνοντας μια σύντομη στάση στα αφορολόγητα, συνεχίζουμε για το πιο επιβλητικό αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα, το ιστορικό μοναστήρι της Ριλλα. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως το μεσαιωνικό πύργο Χρέλια, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20.000 βιβλία. Συνεχίζουμε για Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μερα: Σόφια (Ξενάγηση) - Πλέβεν - Ρούσε - Βουκουρέστι.
Μετά το πρωινό, θα δουμε τις εκκλησιες της Αγιας Κυριακής, του Αλέξανδρου Νεφσκι και της Αγίας Σοφίας. Στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε το μουσείο φυσικής Ιστορίας, την γέφυρα των Αετών, την Πανεπιστημιούπολη και το πάρκο της Ελευθερίας. Αναχώρηση για Βουκουρεστι. Περνώντας από Πλέβεν και Ρούσε, αφου διασχίσουμε τη γέφυρα της φιλίας στο Δούναβη, φθάνουμε στο Βουκουρεστι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα Βουκουρέστι - Ξενάγηση Πόλεως.
Μετά το πρόγευμα, ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τα ωραιότερα αξιοθέατα, όπως το Πατριαρχείο, τη Βουλή, τα Παλιά Ανάκτορα, την Αψίδα του Θριάμβου και το τελευταίο "απόκτημα", πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο "Μέγαρο του Λαού". Χρόνος Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : Βουκουρέστι - Σινάια - Καρπάθια - Μπράν - Πύργος κόμη Δράκουλα - Μπράσοβ.
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για Σινάϊα, «Το Μαργαριτάρι των Καρπαθίων». Κατά τη διαδρομή θα επισκεφθούμε στο χωριό Bran, τον Πύργο του Κόμη Δράκουλα, όπου έζησε ο αιμοσταγής ηγεμόνας Vlad Tepes, τον οποίο οι μύθοι των χωρικών τον παρομοίασαν με τον μυστηριώδη Κόμη Δράκουλα. Επόμενος σταθμός, η πανέμορφη πρωτεύουσα των Καρπαθίων, το Μπρασόβ. Θα ξεναγηθούμε στην Πλατεία του Δημαρχείου, όπου δεσπόζει το παλιό δημαρχείο της πόλης, στη Μαύρη Εκκλησία και την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στη Σινάϊα θα επισκεφθούμε την πρώην βασιλική κατοικία, το ανάκτορο Peles, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που τα 365 δωμάτιά του είναι γεμάτα με καλλιτεχνικούς θησαυρούς από όλον τον κόσμο και δίκαια του δίνουν τον τίτλο του πιο όμορφου ανακτόρου της Ευρώπης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα : Μπράσοβ - Μπακάου - Γκούρα Χομορουλούι.
Πρόγευμα και αναχώρηση για Bacau και επισκεπτόμαστε 2 από τα πιο αξιόλογα μοναστήρια: AGAPIA, SECU, SIXASTRIA, NEAMTS, VARATEC. Συνεχίζουμε για την πόλη Gura Humorului. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Γκούρα Χομορουλούι - Χρωματισμένα Μοναστήρια.
Πρόγευμα και επισκέψεις στα αντιπροσωπευτικότερα μοναστήρια της περιοχής, ΒΟΡΟΝΕΤ, ΣΟΥΤΣΕΒΙΤΑ & ΜΟΛΝΤΟΒΙΤΑ. Χαρακτηριστικό των μοναστηριών αυτών είναι οι περίφημες τοιχογραφίες και στους εξωτερικούς τοίχους με ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα, όπως η Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, η απεικόνιση Ελλήνων φιλοσόφων κ.λ.π. Όλα τα μοναστήρια είναι διατηρητέα και προστατεύονται από την UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Δείπνο & διαν/ση.

8η μέρα: Γκούρα Χομορουλούιι - Ιάσιο - Μπραίλα - Τουλτσέα.
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για Ιάσιο, αναχωρούμε για Ιάσιο, περιήγηση στην πρωτεύουσας της Μολδαβίας, που ως γνωστόν συνδέεται με την ελληνική ιστορία. Περίπατος στην πλατεία της Ένωσης, όπoυ βρίσκεται το άγαλμα του Αλέξούζα με τα εμβλήματα της Μολδαβίας και της Βλαχίας. Εδώ, δεσπόζει και το μνημειώδες οικοδόμημα, όπoυ στεγάζεται το Μέγαρο Πολιτισμού. Επίσης, εδώ υπάρχει και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας. Κατόπιν περνάμε από την Μπράιλα, μια σύντομη περιήγηση στην πόλη και γενέτειρα του Ποιητή και Πεζογράφου Εμπειρίκου. Συνεχίζουμε για την Τουλτσέα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα: Τσουλτέα - Βουκουρέστι.
Μετά το πρόγευμα, περιήγησης της πόλης-λιμάνι και προαιρετική κρουαζιέρα στο Δέλτα του Δούναβη. Το Δέλτα του Δούναβη είναι το δεύτερο μεγαλύτερο Δέλτα στην Ευρώπη. Έχει παραποτάμους, ρυάκια, κανάλια, λίμνες με δέντρα και νησάκια. Είναι προστατευμένη περιοχή, γιατί φιλοξενεί άγρια ζώα και κυρίως πουλιά και για αυτό θεωρείται ο παράδεισος των παρατηρητών των πουλιών. Είναι προστατευμένη περιοχή από την Ουνέσκο λόγω των διαφορετικών και σημαντικών οικοσυστημάτων της. Το μεσημέρι αναχωρούμε για το Βουκουρέστι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα : Βουκουρέστι - Γέφυρα της Φιλίας ( Δούναβη) - Σαντάνσκι.
Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για Σαντάνσκι. Άφιξη στο Σαντάνσκι και χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθούμε στη γραφική κωμόπολη. Θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά, για να πραγματοποιήσουμε τα ψώνια μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: Σαντάνσκι-Καλαμάτα.
Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για την Ελλάδα και περνώντας από τα σύνορα αργά το βράδυ στην Καλαμάτα μέσω Ισθμού και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ, γεμάτοι νέες ταξιδιωτικές εντυπώσεις και εμπειρίες.

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ


Τιμή κατ' άτομο:
€ 620 σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο.
€ 820 σε μονόκλινο δωμάτιο.
€ 520 παιδιά από 4 έως 12 ετών μαζί με τους γονείς σε τρίκλινο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
● Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
● Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων στην Ελλάδα-Βουλγαρία Ρουμανία σε δίκλινα, τρίκλινα, μονόκλινα δωμάτια.
● Πρωινό στην Ελλάδα (1 πρωινό).
● Ημιδιατροφή στην Βουλγαρία-Ρουμανία (9 πρωινά-9 γεύματα ή δείπνα)
● Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
● Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
● Έντυπα-χάρτες.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση: Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και αντίστροφα, χωρίς την παραμικρή παράλειψη.

 

Address:ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ,ΡΟΥΜΑΝΙΑ
DirectionsAddress
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

    Now Trigilidas Travel mobile App

Contact us

Παρακαλώ συμπληρώστε τα.
Please fill in all απαιτουμενα πεδία.
captcha
Reload

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το